Tanzania

Tanzania erbjuder några av Afrikas mest exotiska upplevelser, detta tack vare sina enorma vildmarksområden, Mt. Kilimanjaro och de fantastiska vita stränderna på Zanzibar. Tanzanias nationalparker sträcker sig över jättelika områden och erbjuder ett rikt djur- och växtliv. Detta gör att ni kommer att få uppleva vildmarken på riktigt!

Mt. Kilimanjaro, Afrikas högsta berg, erbjuder häftiga upplevelser och en underbar natur. Det är en riktig utmaning att bestiga Mt. Kilimanjaro men din möda belönas när du står på toppen av detta mäktiga berg. Vi erbjuder er alla rutter för bestigning av Kilimanjaro, vilken väg ni än väljer så når ni alla samma mål, Uhuru Peak 5 895 meter över havet. 

Många känner till Zanzibar som swahilikulturens vagga, där de arabiska, indiska och afrikanska kulturerna har smält samman. Här kan ni vandra längs ändlösa vita stränder och andas in kryddofter. Söder om Zanzibar ligger ön Mafia, en ö med få turister och en oförstörd kultur. Marinparken som omsluter Mafia är fantastisk för dykning och snorkling, om du har tur kan du få se den gigantiska och harmlösa valhajen simma runt bland 400 andra fiskar.

Tanzanias mest kända viltreservat är Serengeti, här erbjuds ni safari i absoluta världsklass. Här finner ni "The Big Five" elefant, lejon, noshörning, buffel och leopard. En stor del av året så befinner sig migrationen i parken. Detta fenomen brukar även kallas för den stora vandringen, varje år vandrar hundratusentals gnuer och zebror samma rutt i jakt på nya betesmarker. Det är en otrolig upplevelse att få se dessa mängder av djur vandra tillsammans. I Tanzania är det bra att kombinera de olika parkerna med varandra för att öka sina chanser att upptäcka "The Big Five", ett bra exempel på detta är noshörningen som är enklast att få syn på i Ngorongoro Kratern. Andra intressanta parker är Tarangire med sina stora elefanthjordar, Lake Manyara där den som har tur kan få se trädklättrande lejon. För den som önskar komma undan de mer kända turiststråken i Tanzania rekommenderar vi de södra parkerna, Selous, Mikumi och Ruaha där naturen och omgivningen är orörd. I dessa områden kan det dröja timmar innan man möter ett annat fordon.  

Följ med oss till Tanzania! Vi skräddarsyr din resa!

Läs mer