Klassisk Safari i Tanzania & Mauritius

Resan erbjuder unika upplevelser i Tanzania, känslan av att möta Afriskas vildmark är obeskrivlig. Ni besöker Ngorongoro kratern och Serengeti. Därefter flyger ni vidare mot Indiska Oceanen och Mauritius.

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Ankomst Kilimanjaro

  När ni landar på Kilimanjaro International Airport blir ni varmt välkomnade av vår lokala representant. Ni körs sedan till ert boende som ligger vid gränsen till Ngorongoro Conservation Area.
  Boende: Marera Valley

 • Dag 2:

  Safari i Ngorongoro

  Efter frukost lämnar ni campen och kör den korta biten till Ngorongorokratern. Väl framme kör ni nerför den branta kraterkanten, där höjdskillnaden ligger på cirka 600 m från kraterkanten ner till kraterbottnen. Nere i kratern kan ni se “The Big Five”; lejon, buffel, leopard, elefant och noshörning. Noshörningen är utrotningshotad, men nere i kratern har ni goda chanser att få se en skymt av detta häftiga djur, som annars kan vara svårt att se. Ni har med er lunchlådor från er camp som ni kan äta vid en liten insjö i kratern. Därefter påbörjar in er resa på Serengeti som är en av Östafrikas största nationalparker. Under resan mot Serengetis ändlösa slätter finns det goda chanser att få se zebra- och girafflockar. Väl inne i Serengeti söker in efter de vilda djuren tillsammans med er guide. Ni ankommer till er camp i solnedgången. 
  Boende: Matawi Tented Camp
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 3:

  Safari i Serengeti

  I Serengeti är det möjligt att se den stora migrationen av gnuer och zebror, som består av hundratusentals djur på vandring. Varje år går de samma rutt och söker efter områden där det har regnat för att finna bete. Lejon och andra rovdjur följer efter flockarna. Det är en oförglömlig upplevelse att befinna sig bland de stora hjordarna av gnuer och zebror. Er guide har bra kännedom om var djuren finns och i vilken riktning de rör sig. Om djuren befinner sig i närheten äter ni lunch på campen, i annat fall tar er guide med lunchlådor som ni äter i vildmarken. Safari i Tanzania ger minnen för livet. 
  Boende: Matawi Tented Camp
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 4:

  Safari i Serengeti

  Tidigt på morgonen väntar dagens äventyr. Tillsammans med er guide söker ni efter de vilda djuren. Serengeti anses vara ett av Afrikas bästa safariområden, parken sträcker sig över oändliga vidder och erbjuder fantastisk safari. Serengeti National Park är ca 15 000 km2 stort och täckt med gräsmarker, klippor och kopjes, och är tillsammans med de närliggande naturområdena en del av ett stort ekosystem. Ni äter picknick lunch ute i parken och återvänder till er camp under sen eftermiddagen. 
  Boende: Matawi Tented Camp
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 5:

  Safari i Serengeti - Arusha

  Tidigt på morgonen åker ni ut på er sista "game drive" i Serengeti, samtidigt som ni söker efter djuren börjar solen gå upp över Serengetislätten. Djuren är vanligtvis mest aktiva under morgontimmarna detta ökar era chanser till att få se de stora kattdjuren. Resan fortsätter mot Arusha dit ni ankommer på eftermiddagen. 
  Boende: Olerai Lodge
  Måltider: Frukost & Lunch

 • Dag 6:

  Flyg till Mauritius

  På morgonen äter ni en god frukost innan det är dags att åka till flygplatsen. Vi hämtar upp er i god tid innan ert flyg avgår till Nairobi för att sedan flyga vidare mot Mauritius. Vid ankomst till Mauritius hälsas ni välkomna och får en kort presentation av våra representanter. Ni körs sedan till vackra Le Victoria.
  Boende: Le Victoria
  Måltider: Frukost

 • Dag 7-12:

  Mauritius

  Le Victoria ligger på stranden mellan huvudstaden Port Louis och Grand Baie på Mauritius nordvästkust. Hotellet har stora härliga rum med havsutsikt, vilket gör det till ett av de bästa alternativen på Mauritius. Hotellet passar för alla tack vare ett stort utbud av aktiviteter samt härliga kvällar med romantisk atmosfär. Le Victoria passar för barnfamiljer och par i alla åldrar. Alla rum har terrass eller balkong samt air-condition. Några rum är även så kallad inter-connected rooms dvs med dörrar mellan rummen.
  Boende: Le Victoria
  Måltider: Frukost

 • Dag 13:

  Hemresa

  Njut av en härlig sista dag på Mauritius och Le Victoria. Vi kör er till flygplatsen i god tid innan ert flyg avgår.
  Måltider: Frukost

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Tanzania & Mauritius
När går resan: Året runt
Destinationer: Arusha, Ngorongoro, Serengeti & Mauritius
Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn
Ankomstflygplats: Kilimanjaro International Airport (JRO)
Hemreseflygplats: Plaisance, Port Louis (MRU)

Körsträckor för: Safari i Tanzania & Mauritius
Dag 1:
Kilimanjaro International Airport – Arusha= 45 km, asfalt
Dag 2: Arusha –  Ngorongoro Conservation Area = 150 km, asfalt
Dag 3: Ngorongoro Conservation Area - Serengeti National Park = 190 km, grusväg 
Dag 4:
Serengeti National Park 
Dag 5: Serengeti National Park  - Arusha = 305 km, grus, asfalt
Dag 6: Arusha - Kilimanjaro International Airport = 45 km, asfalt & Mauritius Airport - Le Victoria = 63 km, asfalt
Dag 7-12: Le Victoria
Dag 13: Le Victoria - Mauritius Airport = 63 km, asfalt

Alla avstånd är cirka, väder och väglag gör att körtiderna varierar. 

Övriga kostnader:
*Visum 50 usd per person (om ni köper visum på plats)
*Dricks till er guide cirka 5 -10 usd per person och dag
*Utflykter som inte är beskrivna i programmet 
*Övriga måltider
*Dryck
*Reseförsäkring
*Vaccinering

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor.

Resevillkor
Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan ser er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Pass & Visum
Tanzania:
Passet ska vara giltigt i 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas 2 tomma sidor i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några
skador. Visum köps vid ankomst på flygplats för 50 USD. Visum kan även köpas på Tanzanias ambassad i Stockholm. 

Mauritius:
Resenärer med ett svenskt pass får stanna i landet upp till 90 dagar utan att ansöka om visum. 

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att
kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, vi rekommenderar dig att du undersöker detta hos ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er afrikaresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under resan. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under resan. När du har kommit hem från Afrika ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter resan så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om resan till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt om det skulle behövas, så som kost och läkemedel. Därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av ert safariprogram så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet medicin-kitt i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativt låg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. Alla våra övernattningsställen i Tanzania har myggnät över sängarna. Allvarligare skador eller sjukdomsfall kräver dock evakuering till Sydafrika.

Bagage och vikt
Vår packlista kan förhoppningsvis vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Tanzania ber vi er att vara extra observanta, ofta gäller särskilda direktiv för inrikesflygen. Tex: 15 kg per person inklusive handbagage. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss.

Transport i Tanzania 
Er guide hämtar er på Kilimanjaro International Airport i Tanzania. Er guide finns till för er under hela er safari. Under hela resan åker ni i ett privat safarifordon, 4x4 Toyota Land Cruiser. På Mauritius kan ni boka taxi på hotellet.

Valuta
Tanzania: 
Valutan i Tanzania heter Tanzania shilling (TZS). Ofta är det mer fördelaktigt att betala med lokal valuta än att betala med USD. Tanzania Shilling tar ni enkelt ut via uttagsautomat på Kilimanjaro flygplats, i Arusha, samt i Stone town på Zanzibar. Det går också bra att betala med USD i hela Tanzania. Se till att ta med mindre valörer (1-5 dollar sedlar) då de är mest användbara. Vanligtvis går det att betala med kort på de flesta hotell/lodger/camper, men detta kan variera beroende på täckning, och därför är det viktigt att ha tillgång till kontanter.

Mauritius:
Valutan heter Mauritius Rupee (MUR). De flesta tar emot Visa, Master Card och Diners. Ni kan växla till MUR på flygplatsen, i banker och på hotell. Om ni vill växla från MUR till SEK ska ni vara uppmärksamma på att detta bara är möjligt på flygplatsens bank

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Afrika. Dricks är frivilligt, men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide dricks sista dagen när han lämnar er på flygplatsen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tip box” där ni kan lämna dricks vid avresa.

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfritt som vegetariskt alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under resan ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss om detta vid bokning av er resa. Vi kan även meddela flygbolagen i
förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. All övrig dryck beställer ni och betalar själva på plats.

Klädsel
När man är på safari är det bra att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. Ute på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välja kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medandagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. Det är också viktigt att tänka på att ni befinner er i ett land med en annan kultur, därför bör man som resenär inte klä sig utmanande. Följ de riktlinjer som finns på plats.

Klimat
Tanzania och Mauritius har ett mycket tropiskt och härligt klimat, längs kusten är det väldigt hög luftfuktighet och vid höglandet är det ofta svala kvällar. April och maj blir ofta kallat för ”den stora regnperioden”, under dessa månader kan det regna flera dagar i sträck. November brukar kallas för ”den lilla regnperioden”, då handlar det oftast om kortare skurar på eftermiddagar och kvällar. Under dessa månader är det i regel få turister, parkerna är gröna och frodiga och det är möjligt att få bra priser på hotell och lodger. De torraste månaderna i Tanzania är juli – september/oktober. Trots detta kan kvällarna ofta vara lite kyliga, därför rekommenderar vi er att ta med varma och bekväma kläder. December till mars är de varmaste månaderna i Tanzania. 

Elektronik
Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, vilket innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, och även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städer har era hotell och lodger ström dygnet runt, däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott.

Mobil
Mobilen har ökat BNP i flera afrikanska länder, det innebär också att man satsar på att på att bygga ut mobilnätet. Din täckning under din safariresa kan variera väldigt beroende på var du befinner dig samt vilken mobiloperatör du har.

Tidsskillnad
Tanzania:
Ligger en timme före Sverige (svensk tid + 1 timme) när vi har sommartid, och (+ 2 timmar) när vi har vintertid.

Mauritius:
Tidsskillnaden mellan Mauritius och Sverige är (svensk tid + 2 timmar) under sommaren, och (svensk tid + 3 timmar) när det är vintertid.

Språk
Tanzanias:
Nationalspråken i Tanzania är engelska och kiswahili. 

Mauritius:
De flesta invånarna talar både engelska och franska. Det finns också inslag av andra orientaliska språk.

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se 

Svenska Ambassaden i Tanzania
Den Svenska ambassaden i Tanzania ligger i landets kommersiella huvudstad, Dar es Salaam.

Adress:
Mirambo Street/Garden Avenue, Dar es Salaam

Postadress:
Embassy of Sweden
P.O. Box 9274
Dar es Salaam
Tanzania

Ambassadens kontaktuppgifter:
Tel: +255 22 219 6500
+255 22 219 6555 (Migrationsärenden)
Fax: +255 22 219 6503
E-post: ambassaden.dar-es-salaam@gov.se

Akuta konsulära ärenden:
Vid akuta konsulära ärenden utanför kontorstid kontaktar du ambassaden per telefon 022-2196500 och trycker "0" för att kopplas till jourhavande tjänsteman.  

Honorärkonsulat på Mauritius
Sverige har ingen ambassad på Mauritius, utan företräds av ett honorärkonsulat i Port Louis och Sveriges ambassad i Harare, Zimbabwe.

Sveriges honorärkonsulat:
Taylor Smith & Co Ltd
Aqualia Building,
Old Quay D Road
Port Louis
Mauritius

Kontaktuppgifter:
Telefon: +230 206 32 03
Fax: +230 240 28 84
E-post: colin.taylor@taylorsmith.mu