Botswana

Botswana är ett spännande och fascinerande land med rik historia. Botswana blev självständigt 1966 och var tidigare ett brittiskt protektorat, sedan självständigheten har landets ekonomi växt, mycket tack vare de rika tillgångar som Botswana har på diamanter. Botswanas turismnäring riktar sig främst till en exklusivare del av safariturismen, detta innebär att det i de flesta fall blir mer kostsamt att välja en safariresa till Botswana. Positiva effekter av detta är att det leder till en mer miljövänlig och småskalig turism.

Botswana är ett harmoniskt land med få invånare, stora ökenområden, stora våtmarksområden och varierande natur. Kalahari öknen på gränsen till Namibia täcker stora delar av den västra delen av landet. I norr finner vi Okavango deltat som täcker stora landområden. I bergskedjorna kring staden Huambo i Angola faller det stora mängder regn om hösten. Detta regn följer älven Cubango sydost genom Angola tills det kommer till Botswana och får namnet Okavango. Detta underverk måste upplevas, området kring Okavango deltat är med på UNESCO:s världsarvslista. Ena perioden kan du promenera utan att bli blöt på samma plats som du under den andra perioden kan åka båt och fiska på. Större naturförändringar går inte att finna.

En resa till Botswana bjuder på upplevelser ni inte kunnat drömma om! Det är en otrolig känsla att befinna sig ute i vildmarken långt bortom det moderna samhället och de klassiska turiststråken.

Läs mer