Expedition Botswana

En resa som tar er bortom de klassiska turistråken. Resan börjar med spännande dagar i Okavangodeltat. Ljudlöst glider ni fram i klassiska mokoros (kanoter) genom deltat och utfroskar de små öarna både med båt och tillfots. På kvällen slår ni läger och bjuds på fantastisk middag i vildmarken lagad över en öppen eld. Resan fortsätter vidare med en mer klassisk safari upplevelse i utkanten av Okavangodeltat, en av världens bästa platser för den klassiska safariupplevelsen. 

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Utresa

  Idag flyger ni mot Botswana. 

 • Dag 2:

  Ankomst Botswana

  Under dagen landar ni i Maun, Botswana. När ni landar välkomnas ni av vår lokala representant och körs till ert boende. Njut av en lung kväll på er trevliga lodge. .  
  Boende: Maun Studios
   

 • Dag 3:

  Mokoro Trails

  Efter frukost körs ni till startpunkten för Mokoro Trails, resan tid tar ca 45 minuter innan ni är framme. De kommande dagarna väntar ett äventyr för livet. Ni kommer gilda fram genom vattendragen i tradtionella kanoter, såkallade Mokoro. Närheten till naturen är svårslagen när ni ljudlöst glider fram genom vildamrken. På eftermiddagen ankommer ni till er mobila tält camp där det väntar middag runt den öppna elden. 
  Boende: Mobile Tent Camp
  Måltider: Allt inkluderat

 • Dag 4:

  Mokoro Trails

  När ni vaknar finns möjlighet till en vandringsafari i området kring ert läger, tillsammans med er guide söker ni efter de vilda djuren. Närheten till vildmarken är makalös och att uppleva soluppgången över okavangodeltat är något alldeles extra. Tillbaka vid campen njuter ni av en kopp kaffe sammtidigt som ni serveras frukost.  Efter frukosten väntar nya äventyr från er Mokoro. Ni paddlar genom deltat och stannar till vid någon av öarna, som ni kan utforska tillsammans med er guide. Dessa dagar är ni ett med naturen. Det är inte ovanligt att se djur komma ner till vattnet för att dricka. Dagen är helt flexibel och anpassas efter era önskemål. Med er guides hjälp får ni upptäcka både små och stora djur. Kvällen avslutas vid lägerelden.
  Boende: Mobile Tent Camp
  Måltider: Allt inkluderat

 • Dag 5:

  Nokanyana, Okavango

  Efter frukost fortsätter ert äventyri Botswana och ni körs till landingsbanan för att flyga vidare till ett av de mest djurrika områdena i Okavangodeltat. Nästkommande nätter bor ni på trevliga Nokanyana Camp. Här får ni uppleva det bästa med safari, fantastiskt boende mitt i vildmarken med alla bekvämligheter man kan tänkas behöva. Nokanyna består av totalt 10 lyxiga tält där ni får njuta av fantastiska mat och serivce kombinerat med en härlig vildmarksupplevelse. Under eftermiddagen utforskar ni vildmarken tillsammans med er guide och söker efter de vilda djuren, safari avslutas med en trevlig sundowner som serveras med ustikt över de orörda vidderna. 
  Boende: Nokanyana Camp
  Måltider: Allt inkluderat

 • Dag 6-7:

  Nokanyana, Okavango

  Under er nästkommande två dygn i Okavangodeltat väntar spännande safari äventyr. På ert boende finns det möjlighet till flera olika aktiviteter som ingår under er vistelse. Ni väljer själva i samråd med guiderna om ni ska vara ute på en heldagsafari och ha med picknick lunch eller om ni åker ut på tidig morgonsafari för att sedan äta lunch på boendet innan ni åker ut på en eftermidagssafari. De svala morgontimmarna är i regel bästa tiden för att se djuren medans de fortfarande är aktiva. Förutom klassika "game drives" finns även möjlighet till vandring, nattsafari och fågelskådning. Ni avslutar kvällarna runt brasan med en drink i handen.
  Boende: Nokanyana Camp
  Måltider: Allt inkluderat

   

 • Dag 8:

  Mopiri, Okavango

  Efter er morgonsafari körs ni till Kihwi airstrip för att flyga vidate till Mopiri airstrip. Efter några minuters båttur kommer ni fram till er camp. Ni bor på Mopiri Camp, i hjärtat av Okavangodeltat. Campen består av 10 rum med utiskt över vattnet, desuttom har boendet pool och flera trevliga ytor till att umgås på. Området som boendet ligger vid är tillskillnad från flera andra områden runt deltat permanent vatten fyllt, så hör görs alla aktiviteter med båt eller mokoros. Framme på ert boende väntar lunch innan ni tillsammans med camp managern planerar er aktiviteter för eftermiddagen. 
  Boende: Mopiri Camp 
  Måltider: Allt inkluderat 

 • Dag 9-10:

  Mopiri, Okavango

  Näst kommande dagar väntar spännande äventyr i hjärtat av Okavangodeltat. I området runt Mopiri kan ni åka på safari med eldrivna båtar och mokoros där glider fram genom delat papyruskanalerna innan ni går i land på någon av alla öar i deltat för en spännande bush walk. Förutom safari bjuder området kring Mopiri till fantastiska fiske möjligheter under månaderna mars-december. Tillsammans med er guide och camp manager planeras dagarna efter er önskmål och deras råd. Mopiri bjuder på fantastiska vildmarksupplevelser långt ifrån de klassiska turistråken och i ett av planetens mest orörda vildmarker. Förutom att utforsk boendets aktiviteter rekomenderar vi att bara stanna upp och njut av boendet och området kring det. Kvällarna avslutas med middag under den stjärntäckta himmlen och vid den öppna elden. Ett äventyr ni sent kommer glömma. 
  Boende: Mopiri Camp
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 11:

  Hemresa

  Efter frukost åker ni båt tillbaka till Mopiri airstrip för att flyga till Maun. Väl framme i Maun checkar ni in på ert flyg som via Johannesburg tar er tillbaka till Sverige. 
  Måltider: Frukost

 • Dag 12:

  Ankomst Sverige

  Ni landar återigen i Sverige.

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Botswana
När går resan: Året runt
Destinationer: Maun, Okanvango, Moremi Game Reserve
Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn
Ankomstflygplats: Maun International Airport, Maun (MUB)
Hemreseflygplats: Maun International Airport, Maun (MUB)

Priset inkluderar ej:
Utflykter som inte är beskrivna i programmet 
Övriga måltider
Dryck
Reseförsäkring
Vaccinering

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor

Resevillkor
Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Namibia: Pass & Visum
Vid resa till Namibia ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst två tomma sidor i ditt pass för in- och utresestämpel. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Namibia har ingen visumplikt för svenska medborgare.

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, kontrollera vilket belopp denna försäkring täcker, vi rekommenderar att du undersöker detta med ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på på www.gouda-rf.se

Internationellt körkort
Internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt.

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er Afrikaresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under din resa. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under din resa. När du har kommit hem från din Afrikaresa ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter din resa så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om din resa till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt under er resan. Det kan handla om kost eller läkemedel, därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av er resa. Detta så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet ”medicin kitt” i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativt låg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. I malariaområden har alla våra övernattningsställen myggnät över sängarna.

Bagage och vikt
Vid bokning skickar vi ut en packlista, förhoppningsvis kan packlistan vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Namibia ber vi er att vara extra observanta, då vikten kan skilja sig från er Internationella flygning. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss. 

Valuta
Valutan i Namibia är Namibiska dollar (NAD).

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Namibia, dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide/chaufför dricks sista dagen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tips box” här kan ni lämna dricks vid avresa. 

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfria alternativ som vegetariska alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under er resa ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss detta vid bokning av er resa. Vi kan även meddela flygbolagen i förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. All dryck beställer ni och betalar själva på plats.  

Klädsel under safari 
När man är på safari är det viktigt att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. När du är på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välj kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. 

Klimat
Landets klimat är mestadels varmt och torrt, men kan variera kraftigt i temperatur beroende på om det är vinter, sommar, natt eller dag. Namibia är ett av de soligaste länderna i världen med över 300 soldagar om året. Längs med landets kust rör sig Beguelaströmmen som skapar ett betydligt svalare klimat än det som råder inåt landet. Det är ofta fritt från moln i dessa trakter.

Elektronik
Adapter krävs.

Tidsskillnad
Under vinterhalvåret skiljer det en timme (+1).

Språk
Det officiella språket i Namibia är engelska.

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se  

Svenska Ambassaden i Sydafrika
Sverige har ingen ambassad i Namibia och hänvisar därför till den svenska ambassaden i Sydafrikas huvudstad Pretoria.

Adress
I Parioli Complex
1166 Park Street, Pretoria

Postadress
Embassy of Sweden
P.O. Box 13477
Hatfield 0028
Sydafrika

Ambassadens kontakuppgifter 
Tel, fax, e-post:
Tel: +27 12 426 64 00
Fax: +27 12 426 64 64

E-post: ambassaden.pretoria@gov.se
ambassaden.pretoria-visum@gov.se