Campingsafari i Botswana

Följ med på ett spännande äventyr i Botswana. Upptäck Botswanas fantastiska natur och orörda vildmark. Ni bor i privata mobila tält i Okavangodeltat, världens största inlandsdelta, Savuti och Chobe National Park.

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Utresa

  Idag lämnar ni Sverige och flyger mot Botswana. 

 • Dag 2:

  Ankomst Botswana - Maun

  Vid ankomst till Maun Airport hälsas ni välkomna av era guider. Ni körs till ert boende där ni får koppla av efter en lång flygresa. Maun är safarihuvudstaden i Botswana varifrån landets safariresor ofta börjar. Ladda era batterier och gör er redo för morgondagens äventyr. 
  Boende: Mokoro Lodge

 • Dag 3:

  Safari i Okavangodeltat

  Frukost serveras på ert boende innan ni påbörjar er resa mot Okavango, ni bor i ett område som heter Kwai, känt för sitt rika djurliv. Under era dagar som ni kommer att spendera i Okavangodeltat kommer ni att få uppleva fantastisk safari. Okavangodeltat är med på UNESCOS världsarvslista och är hem till både elefanter, bufflar, lejon, flodhästar, zebror och även den afrikanska vildhunden. Området kring deltat är ett populärt hem till leoparden tillsammans med andra sällsynta djur. 
  Boende: Mobile Camping
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 4:

  Safari i Okavangodeltat

  Tidigt på morgonen är det dags för dagens äventyr, efter en kopp kaffe eller te åker ni ut på dagens första Game Drive. Okavangodeltat bjuder på ett vackert landskap som består av skog, laguner, vattendrag och öar. Tillsammans med er guide söker ni efter de vilda djuren. Ni återvänder till er camp för frukost. Moremi Game Reserve är världsberömt för sitt rika djurliv och våtmarksområden. Njut av några lugna timmar på campen. På eftermiddagen väntar återigen safari i parken.
  Boende: Mobile Camping
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 5:

  Safari i Savuti

  Tidigt på morgonen påbörjar ni er resa mot Savuti. Resan går genom orörda vildmarksområden med stor möjlighet att få se djur under resans gång. Ni äter lunch längs med vägen. Väl framme vid er camp kopplar ni av och gör er redo för eftermiddagssafari. Tillsammans med er guide söker ni efter de vilda djuren. Ni återvänder till er camp i skymningen. Kvällen avslutas runt lägerelden under den afrikanska stjärnhimlen.
  Boende: Mobile Camping 
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 6:

  Safari i Savuti

  Tidigt på morgonen åker ni ut på safari, när ni söker efter djuren börjar solen gå upp över Savuti. Djuren är vanligtvis mest aktiva under morgontimmarna och att ge sig av tidigt ökar chanserna att få se de stora kattdjuren. Savuti är känt för att att lejonen i området gärna jagar giraffer och elefanter. I Savuti har ni möjlighet att se gepard, leopard, gnu, zebra, giraff, antilop, buffel, flodhäst och krokodil, samt många olika fågelarter. Efter en spännande morgonsafari återvänder ni till er camp för sen frukost. Det är en obeskrivlig upplevelse att befinna sig ute i vildmarken. Efter lunch är det återigen dags för spännande safari, i Savuti vet man aldrig vad som väntar. Tillsammans med er guide söker ni efter de vilda djuren. Kvällen avslutas runt lägerelden under den afrikanska stjärnhimlen.
  Boende: Mobile Camping 
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 7:

  Safari i Chobe National Park

  Idag fortsätter resan norrut till Chobe National Park där ni bor vackert precis intill Chobe River. Parken är Botswanas nästa störst och har en av de största elefant-populationerna i världen med ca 120 000 elefanter. Ni äter lunch längs med vägen. Framme åker ni på safari längs med flodbädden, här kan ni få se flodhästar som ligger i vattnet och djur som kommer till flodkanten för att dricka vatten i floden.
  Boende: Mobile Camping
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 8:

  Safari i Chobe National Park

  Dagen består av morgon- och eftermiddagssafari i Chobe National Park. Ni njuter av en härlig dag med fantastisk safari. 
  Boende: Mobile Camping
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 9:

  Morgonsafari & hemresa

  Efter frukost väntar båtsafari i Chobe River. Under dagen kör vi er till flygplatsen i god tid innan ert flyg avgår från Kasane International Airport.
  Måltider: Frukost

 • Dag 10:

  Ankomst Sverige

  Efter magiska dagar i Botswana landar ni i Sverige. 

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Botswana
När går resan: Året runt
Destinationer: Maun, Okavangodeltat, Moremi Game Reserve, Savuti, Chobe National Park & Kasane
Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn
Ankomstflygplats: Maun International Airport (MUB)
Hemreseflygplats: Kasane International Airport (BBK)

Körsträckor för: Äventyr i Botswana
Dag 3: Maun - Okawangodeltat ca 4 timmars bilresa
Dag 5: Okawangodeltat - Savuti ca 5 timmars bilresa
Dag 7: Savuti - Chobe National Park - ca 7 timmars bilresa

Alla avstånd är cirka, väder och väglag gör att körtiderna varierar. 

Övriga kostnader:
*Dricks till er guide cirka 5 -10 usd per person och dag
*Utflykter som inte är beskrivna i programmet 
*Dryck
*Reseförsäkring
*Vaccinering

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor.

Resevillkor
Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Sydafrika: Pass & Visum
Vid resa till Sydafrika ska passet vara giltigt i minst 30 dagar efter resans sista dag. Det ska finnas minst en blank sida i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Sydafrika har ingen visumplikt för svenska medborgare.

Botswana: Pass & Visum
Vid resa till Botswana ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst två tomma sidor i ditt pass för in- och utresestämpel. Det finns också krav på uppvisande av en returbiljett. Botswana har ingen visumplikt för svenska medborgare. Vid ankomst tilldelas man 90 dagars inresevisering.

Zimbabwe: Pass & Visum
Vid resa till Zimbabwe ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst två tomma sidor i ditt pass för in- och utresestämpel. Vid gränsen till Zimbabwe kan man ansöka om visum mot en avgift (ca 35 usd per person).

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, kontrollera vilket belopp denna försäkring täcker, vi rekommenderar att du undersöker detta med ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se

Internationellt körkort
​Sydafrika
Svenskt körkort räcker formellt. Ettårigt eller treårigt internationellt körkort IKK rekommenderas. Med enbart svenskt körkort kan eventuella kontroller ta lång tid.

Botswana, Namibia, Zimbabwe
Krav på internationellt körkort.

Ni kan ansöka om internationellt körkort via Motormännens riksförbund
https://www.motormannen.se/rabatter/medlemsrabatter/internationellt-kork...

Inresa till Sydafrika med barn under 18 år
Ett fullständigt födelsebevis krävs innehållande uppgifter om barnet, barnets personnummer samt uppgifter om barnets båda föräldrar.

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er Afrikaresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under din resa. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under din resa. När du har kommit hem från din Afrikaresa ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter din resa så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om din resa till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt under er resan. Det kan handla om kost eller läkemedel, därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av er resa. Detta så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet ”medicin kitt” i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativt låg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. I malariaområde har alla våra övernattningsställen myggnät över sängarna.

Bagage och vikt
Vid bokning skickar vi ut en packlista, förhoppningsvis kan packlistan vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Sydafrika eller Botswana ber vi er att vara extra observanta, då vikten kan skilja sig från er internationella flygning. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss. 

Valuta
Valutan i Botswana är Pula och i Sydafrika Rand (ZAR) I Sydafrika och Botswana går det bra att betala och ta ut med kort. I Botswana är det vanligt att man använder amerikanska dollar vid dricks och betalning.

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Afrika, dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide/chaufför dricks sista dagen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tips box” här kan ni lämna dricks vid avresa. 

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfria alternativ som vegetariska alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under er resa ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss detta vid bokning av er resa. Vi kan även meddela flygbolagen i förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. På de lodger där det står angivet All Inclusive ingår husets vin och lokal dryck vid måltider, övrig dryck betalas på plats. På lodger där måltider står angivna beställer man dryck och betalar på plats.

Klädsel under safari 
När man är på safari är det viktigt att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. När du är på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välj kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. 

Klimat
Botswana
Klimatet i Botswana är subtropiskt med temperaturer upp till 40 °C om sommaren (december – mars). Om vintern kan nattemperaturen däremot nå under noll på vissa ställen. Nederbörden varierar beroende på var i landet man befinner sig, och faller huvudsakligen i perioden november till mars.

Sydafrika
Under våra vintermånader är det sommarmånader i Sydafrika, i området kring Kapstaden får man då uppleva varma och soliga dagar, medan man i norra delarna av landet får uppleva varma dagar som kan följas med regnskurar. Under våra sommarmånader är klimatet i Sydafrika kyligt, det kan vara kallt och förekomma en hel del regnskurar. I norra delarna av landet är det torrt och soligt under dagarna, det kan förekomma frost under nätterna.

Elektronik
Adapter krävs.

Tidsskillnad
Under vinterhalvåret skiljer det en timme (+1).

Språk
I Botswana talar man engelska och setswana.
I Sydafrika talar man engelska och afrikaans.

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se  

Svenska Ambassaden
Den svenska ambassaden för både Botswana och Sydafrika ligger i Sydafrikas huvudstad Pretoria.

Adress
I Parioli Complex
1166 Park Street, Pretoria

Postadress
Embassy of Sweden
P.O. Box 13477
Hatfield 0028
Sydafrika

Ambassadens kontakuppgifter 
Tel, fax, e-post:
Tel: +27 12 426 64 00
Fax: +27 12 426 64 64

E-post: ambassaden.pretoria@gov.se
ambassaden.pretoria-visum@gov.se