Zanzibar

Zanzibar, även känt som Swahilikulturens vagga ligger cirka 35 km från Tanzanias fastland. Ön erbjuder härliga upplevelser. På Zanzibar har den indiska, arabiska och de afrikanska kulturerna smält samman i musik, mat och språk. Stone town, gamla staden i Zanzibar, är med på UNESCOS världsarvslista och är än idag präglad av historiens tidiga handelsförbindelser med Europa och Asien. I  hundratals år har Zanzibar varit en central plats för handeln, där fartyg stannat till för omlastning av värdefulla varor som guld, textilier, och trälast.

Värdefulla kryddor var Zanzibars eget guld som blev transporterat till Europa under sträng bevakning. Vissa kryddor kunde vara lika värdefulla som guld. Än idag är Zanzibar känt för sina kryddor, köp med er saffran och äkta vanilj! Zanzibars "huvudindustri" är kryddor, turism och vanilj.

Zanzibar erbjuder fantastiska ständer, det är perfekt att kombinera safari i Kenya eller Tanzania med några härliga dagar på Zanzibar! På Zanzibar är klimatet tropiskt året om, även om det skiljer sig mellan årstiderna. Runt om ön finns marina nationalparker för snorkling och dykning. Dessutom erbjuds många olika aktiviteter, bland annat kryddsafari, dagsutflykter till havs med traditionell Dhow, besök på Prison Island, djuphavsfiske och mycket mer. Zanzibar erbjuder såväl historiska upplevelser som vita kilometerlånga stränder. Dagarna på Zanzibar kan varieras mellan aktiviteter och vila på någon av öns härliga stränder. Tempot på ön skapar möjlighet till att koppla av och att njuta av livet. Zanzibar erbjuder oförglömliga upplevelser för alla.

Läs mer