Kilimanjaro

Mt. Kilimanjaro, 5 895 m ö h, är Afrikas högsta berg och världens högsta fristående berg. Att bestiga berget är en stor prestation. Det är en häftig upplevelse att nå toppen, och en fantastisk känsla att se ut över landskapet. Glädjen av att nå målet är obeskrivlig och att stå på Uhuru Peak, är värt allt slit. Mt. Kilimanjaro har dragit till sig många äventyrare. Äventyraren och författaren Ernest Hemingway blev djupt fascinerad av Kilimanjaro och i novellen ”Snön på Kilimanjaro” beskriver han detta mäktiga berg.

För att bestiga Mt. Kilimanjaro krävs ingen teknisk klättring. Det är möjligt för alla som har glädje och fysik som inte ger vika. Om du är aktiv och gillar utmaningar så är det en spännande erfarenhet att bestiga Mt. Kilimanjaro. Läs gärna vår guide till bestigning av berget.

Vi erbjuder er alla rutter uppför berget! På vår hemsida presenterar vi fyra olika alternativa rutter uppför Kilimanjaro; Marangu, Machame, Lemosho och Rongai. Dessa olika rutter är ganska snarlika i svårighetsgrad men skiljer sig lite ifrån varandra. Det finns kortare rutter och det finns längre rutter, skillnader i natur och från vilken sida av berget som bestigningen börjar. Machame rutten är en av vår mest populära rutt, under er vandring tältar ni längs med leden. De andra rutterna erbjuder så väl övernattning i stugor som i tält. Oavsett vilken rutt ni väljer så har ni alla samma mål, att nå toppen på Uhuru Peak 5 895 meter över havet.

Glöm inte att det går att kombinera din bestigning av Kilimanjaro med ett safariäventyr i några av Afrikas bästa nationalparker, Serengeti, Ngorongoro, Tarangire och Lake Manyara. Vi erbjuder er eget fordon och egen guide under ert safariäventyr. 
 

Läs mer