Sydafrika

Kontrasternas land, "Det Europeiska Afrika”. Tidigt i historien började handelsskeppen stanna till vid Sydafrikas kust, innan de fortsatte sin resa mot Asien. Detta ledde till att Sydafrika blev en central punkt för handeln i Afrika. Idag är Sydafrika ett populärt resmål för turister från hela världen. Besök Kapstaden med dess vackra omgivning, Godahoppsudden och vindistriktet. Landet bjuder på härlig safari i Kruger National Park med chansen att upptäcka "The Big Five".

Även om landet lockar många turister för sin skönhet och safari så är det också intressant att lära sig mer om landets historia. Sydafrika har en våldsam historia, med många stamkonflikter och kolonisering. Nelson Mandela moderniserade Sydafrika och lyckades få till en övergång från apartheid till demokrati. I Kapstaden kan ni besöka Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad. Ni kan också besöka District Six museum och en kåkstad för att få en ökad förståelse för vad som egentligen inträffade under apartheiden.

Kapstaden är kontrasternas stad, med en arkitektur och miljö som talar om en rik historia. Samtidigt finns det runt om i staden stora slumområden. Staden omnämns ofta som en av världens vackraste städer med Table Mountain och Lions Head i bakgrunden, tillsammans med Kapstadens vackra hamnområde V&A Waterfront och dess fantastiska Kaphalvö med Godahoppsudden, Chapmans Peak & Boulder's Beach.

Sydafrika har rika jordbruksområden, och är en av de största vinproducenterna när det gäller kvalitetsvin. Besök vinlandets mysiga små byar, Franschhoek och Stellenbosch, njut av god mat, vinprovning och trevlig shopping på huvudgatorna. Upptäck den fantastiska naturen i de skiftande landskapen längs med Garden Route som sträcker sig genom landets södra delar, eller varför inte besöka en strutsfarm i Oudtshorn eller ge er ut på valsafari i Knysna. Vandring i Tsitsikammaskogen är att rekommendera, eller på någon av kustens alla vackra stränder. Garden Route erbjuder aktiviteter för alla familjemedlemmar.

I landet finner vi även flera nationalparker med Kruger National Park i spetsen. I de olika parkerna erbjuds härlig safari med "The Big Five" - elefant, lejon, buffel, noshörning och leopard. I Sydafrika finner ni en mångfald av Afrikas vilda djur, vackert landskap och härliga möten med landets invånare. Den som önskar dyka i en specialbyggd bur utanför kusten har möjlighet att möta vithajen. I Sydafrika finns otroliga möjligheter att få vara med om oförglömliga upplevelser.

Följ med oss till Sydafrika! Vi skräddarsyr din resa!

Läs mer