Kapstaden, Rovos Rail & Safari

Lyxresa genom Sydafrika. Resan går från Kapstaden i söder upp till Pretoria i norr med Rovos Rail.

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Utresa

  Idag lämnar ni Sverige. 

 • Dag 2:

  Ankomst Sydafrika - Vindistriktet

  När ni landar i Kapstaden välkomnas ni av vår lokala representant. Från Kapstaden går resan vidare till Franschhoek, där ni övernattar i hjärtat av byn. Franschhoek ligger vackert mitt i vindistriktet med mysiga gator och restauranger. På grund av religionsförföljelser i Europa bosatte sig franska flyktingar i områdena runt Franschhoek och Stellenbosch. De lyckades, efter många försök och misslyckanden, tillslut bygga upp en vinindustri.
  Boende: Klein Oliphants Hoek
   

 • Dag 3:

  Heldagsutflykt i vindistriktet

  Under förmiddagen hämtas ni upp för en heldagsutflykt i vindistriktet. Under dagen kommer ni att besöka ett antal vingårdar och förhoppningsvis lära er lite mer om vad som är avgörande för ett gott vin. Sydafrika är mycket stolta över sin vinproduktion och har en alldeles egen vindruva som heter "Pinotage". Turen går via de mest kända platserna i vindistriktet Paarl, Stellenbosch, Franschhoek och Helshoogte pass. Lunch går bra att äta på någon av vingårdarna. Efter avslutad tur körs ni tillbaka till ert hotell.
  Boende: Klein Oliphants Hoek
  Måltider: Frukost

 • Dag 4:

  Heldagsutflykt till Godahoppsudden

  Heldagsutflykt till Godahoppsudden med guide. Detta är ett måste för den som besöker Kapstaden. När ni har besökt Cape Point som det heter på engelska kommer ni att passera några fantastiska platser. Chapmans Peak Drive är en otroligt vacker kuststräcka med berg, stränder och mysiga byar. Ni kommer även att få upptäcka Boulders Beach med pingviner och Camps Bay, Sydafrikas mest kända strand. Godahoppsudden ligger i Cape of Good Hope Nature Reserve, det var utanför denna kust som Den Flygande Holländaren försvann med sitt skepp år 1641. Myten säger att ett mystiskt skepp har synts till vid ett flertal tillfällen under 1900 talet. Efter avslutad tur körs ni till ert boende i Kapstaden.
  Boende: The Portswood
  Måltider: Frukost

  Önskar ni att titta på några av våra andra favorithotell i Kapstaden? Klicka här

 • Dag 5:

  Table Mountain

  Ni vaknar upp till en ny härlig dag i Kapstaden. Idag tar ni er till linbanan som kommer att ta er till toppen av Table Mountain. För den som önskar att vara lite mer aktiv kan man vandra upp till toppen. Ni väljer själva vilken tid på dagen som ni önskar att nå toppen men det är helt fantastiskt att få njuta av solnedgången.
  Boende: The Portswood
  Måltider: Frukost

  Önskar ni att se fler förslag på aktiviteter i Kapstaden? Klicka här.

 • Dag 6:

  Fri dag i Kapstaden

  Ni startar dagen som vanligt med en god frukostbuffé på hotellet. Ni spenderar dagen på egen hand. I Kapstaden finns det mängder med aktiviteter som passar alla. Passa på att besöka Two Ocean Aquarium på Waterfront och lär er mer om livet i de två stora haven som möts, Atlanten & Indiska Oceanen. Ni kan också välja mellan att besöka en kåkstad, botaniska trädgården eller hajdyk i bur med mycket mera.
  Boende: The Portswood
  Måltider: Frukost

 • Dag 7:

  Kapstaden - Rovos Rail

  Njut av en lugn förmiddag i Kapstaden och upptäck staden på egen hand, på eftermiddagen kl 16.00 avgår Rovos Rail och ert nästa äventyr väntar. Det är en svårslagen upplevelse att åka genom vingårdarna i Western Cape. Afternoon te serveras i er Deluxe Suite kl 16.30 och middag serveras kl 19.30 i tågets restaurang. Vid midnatt åker ni igenom den första av fyra tunnlar. 
  Transport: Rovos Rail,”The Pride of Africa” (Pullman Suite)
  Måltider: All inclusive
  Klädsel: Kavaj

 • Dag 8:

  Rovos Rail

  Frukost serveras från kl 07.00 fram till kl 10.00. Från kl 08.00 kan man besöka den viktorianska staden Matjiesfontein, som i dag är som ett levande museum. Ombord på detta exklusiva tåg kan ni njuta av härliga vyer under er tågresa när ni åker genom det vackra afrikanska landskapet. Kl 10.00 avgår tåget och färdas genom halvöknen ”The Great Karoo”, som har enorma slätter. Det speciella ljuset på platsen har gett inspiration till många sydafrikanska och utländska konstnärer.
  Transport: Rovos Rail, ”The Pride of Africa” (Pullman Suite)
  Måltider: All inclusive
  Klädsel: Kavaj

 • Dag 9:

  Rovos Rail

  Frukost serveras mellan 06.00 till 08.30. Ni gör en utflykt till ”The Big Hole”, diamantstaden, i dag känt som Kimberley. Den utgrävning och sökande efter diamanter som ägt rum i detta område, är det största som har gjorts av människor utan hjälp av maskiner.
  Boende: Rovos Rail ”The Pride of Africa” (Pullman Suite)
  Måltider: All Inclusive
  Klädkod: Kavaj

 • Dag 10:

  Safari i Nkomazi Game Reserve

  Kl 09.30 når ni Rovos Rail Station i Capital Park, Pretoria. Väl framme möts ni upp och påbörjar sedan er resa mot Nkomazi game Reserve.  Efter frukost påbörjar ni er resa mot Nkomazi Game Reserve, att köra denna sträcka tar cirka 3,5 timmar. När ni ankommer till er camp serveras ni lunch. På eftermiddagen får ni uppleva den Afrikanska vildmarken. Nkomazi Game Reserve erbjuder fantastiska safariupplevelser - det finns stora möjligheter att få se flera av djuren i ”The Big Five”, tillsammans med er guide söker ni efter de vilda djuren.  
  Boende: Komati Tented Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 11:

  Safari i Nkomazi Game Reserve

  Tidigt på morgonen åker ni in i parken för nya äventyr, ni ser solen gå upp över horisonten samtidigt som ni åker i er öppna safarijeep. Er guide vet var djuren brukar befinna sig under morgontimmarna, detta ökar era chanser till en riktigt spännande safari. Ni återvänder till lodgen där det serveras frukost. För den som vill finns det efter frukost möjlighet att uppleva vandringssafari (Nature walk) i sällskap av guide, en spännande och unik upplevelse. Alternativt kan ni njuta av en lugn förmiddag vid poolkanten. Lunch serveras på lodgen. Eftermiddagssafarin startar kl. 16:00, därefter serveras middag.
  Boende: Komati Tented Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 12:

  Safari Nkomazi Game Reserve

  Dagen bjuder på morgon- och eftermiddagssafari. Lodgen erbjuder ett flertal aktiviteter under dagen, bland annat Nature walks.
  Boende: Komati Tented Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 13:

  Morgonsafari & hemresa

  Under morgonen blir det en härlig safari som avslutar er vistelse. När ni återvänder till lodgen serveras frukost innan det är dags att påbörja resan till Johannesburg. 
  Måltider: Frukost

 • Dag 14:

  Ankomst Sverige

  Efter härliga dagar i Sydafrika landar ni i Sverige. 

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Sydafrika
När går resan: Året runt
Destinationer: Kapstaden, Franschhoek, Kimberley, Pretoria, Nkomazi Game Reserve, Johannesburg
Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn
Ankomstflygplats: Cape Town International Airport (CPT) 
Hemreseflygplats: OR Tambo Johannesburg Internationl Airport (JNB)

Körsträckor:
Dag 1: Kapstaden - Franschhoek = ca 50 minuter
Dag 9: Pretoria - Nkomazi Game Reserve = ca 3,5 timmar
Dag 12: Nkomazi Game Reserve - OR Tambo Johannesburg = ca 3,5 timmar

Alla tider är cirka, väder och trafik gör att tiderna varierar något.

Övriga kostnader för er:
*Dricks
*Dryck
*Reseförsäkring
*Tillval hyrbil (Gps, extra förare)
*Administrativ avg för hyrbil, vägtull samt drivmedel tillkommer

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor.

Resevillkor
Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Sydafrika: Pass & Visum
Vid resa till Sydafrika ska passet vara giltigt i minst 30 dagar efter resans sista dag. Det ska finnas minst en blank sida i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Sydafrika har ingen visumplikt för svenska medborgare.

Botswana: Pass & Visum
Vid resa till Botswana ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst två tomma sidor i ditt pass för in- och utresestämpel. Det finns också krav på uppvisande av en returbiljett. Botswana har ingen visumplikt för svenska medborgare. Vid ankomst tilldelas man 90 dagars inresevisering.

Zimbabwe: Pass & Visum
Vid resa till Zimbabwe ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst två tomma sidor i ditt pass för in- och utresestämpel. Vid gränsen till Zimbabwe kan man ansöka om visum mot en avgift (ca 35 usd per person).

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, kontrollera vilket belopp denna försäkring täcker, vi rekommenderar att du undersöker detta med ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se

Internationellt körkort
​Sydafrika
Internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt.

Botswana, Namibia, Zimbabwe
Krav på internationellt körkort.

Inresa till Sydafrika med barn under 18 år

Ett fullständigt födelsebevis krävs innehållande uppgifter om barnet, barnets personnummer samt uppgifter om barnets båda föräldrar.

Från och med den 1 juni 2015 gäller nya regler för barn under 18 år som reser till Sydafrika. Vi kan meddela att Department of Home Affairs i Sydafrika har bekräftat följande:    · Barn under 18 år som ska resa till Sydafrika måste kunna uppvisa ett s.k. ”Unabridged Birth Certificate”, dvs en fullständig födelseattest, med uppgifter om vilka som är föräldrar till barnet. Den svenska motsvarigheten till en fullständig födelseattest är ett så kallat "Personbevis 120 med alla relationer” (= med utökad information om barnets föräldrar). Det kan beställas från Skatteverket, tel: 0771-567 567 (ej via nätet) och måste vara på engelska, samt ska vara stämplat och underskrivet av Skatteverket. OBS! Personbeviset får inte vara äldre än 3 månader vid inresa så beställ det inte för tidigt!

Föräldrar som reser ensamma med barn utan visum, samt ensamresande barn utan visum, ska ha med sig följande dokument; "Parental Consent Affidavit". Intyget attesteras av en Commissioner of Oaths (på konsulatet i Stockholm) eller en Notarius Publicus (kontakta Länsstyrelsen för lista på Notarius Publicus i Sverige: http://www.lansstyrelsen.se/Sv/Pages/default.aspx).

Vänligen observera att Parental Consent Affidavit skall fyllas i med en svartbläckpenna. Kom ihåg att inte skriva under ”Parental Consent Affidavit” innan ni kommer till Ambassaden då detta skall göras framför Commissioner of Oaths, alt hos Notarius Publicus. 
För identifiering godtas endast giltigt pass. Observera att hjälp med Parental Consent Affidavit endast är möjligt under Konsulatets öppettider; Måndag, Tisdag, Torsdag och Fredag 9-12.30. För att Ambassaden ska kunna assistera er vänligen ta med er Parental Concent Affidavit, Personbevis-120/UBC, passen i orginal samt kopior på samtliga pass; barn och föräldrar samt den som reser med/tar emot barnet i SA om det inte är en av föräldrarna.

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er Afrikaresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under din resa. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under din resa. När du har kommit hem från din Afrikaresa ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter din resa så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om din resa till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt under er resan. Det kan handla om kost eller läkemedel, därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av er resa. Detta så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet ”medicin kitt” i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativt låg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. I malariaområde som t ex Krugerparken har alla våra övernattningsställen myggnät över sängarna.

Bagage och vikt
Vid bokning skickar vi ut en packlista, förhoppningsvis kan packlistan vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Sydafrika ber vi er att vara extra observanta, då vikten kan skilja sig från er Internationella flygning. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss. 

Valuta
Valutan i Sydafrika är Rand (ZAR). I Sydafrika går det bra att betala och ta ut med kort.

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Sydafrika, dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide/chaufför dricks sista dagen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tips box” här kan ni lämna dricks vid avresa. 

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfria alternativ som vegetariska alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under er resa ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss detta vid bokning av er resa. Vi kan även meddela flygbolagen i förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. All dryck beställer ni och betalar själva på plats.  

Klädsel under safari 
När man är på safari är det viktigt att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. När du är på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välj kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. 

Klimat
Under våra vintermånader är det sommarmånader i Sydafrika, i området kring Kapstaden får man då uppleva varma och soliga dagar, medan man i norra delarna av landet får uppleva varma dagar som kan följas med regnskurar. Under våra sommarmånader är klimatet i Sydafrika kyligt, det kan vara kallt och förekomma en hel del regnskurar. I norra delarna av landet är det torrt och soligt under dagarna, det kan förekomma frost under nätterna. Om man planerar sol & bad under sin vistelse i Sydafrika kan det vara viktigt att tänka på att det är två stora hav som möts strax söder om Kapstaden, den kalla Atlanten möter den varma Indiska Oceanen. Ett bra tips kan vara att planera in sol & bad vid Durban (Indiska Oceanen) istället för Kapstaden (Atlanten). Inrikesflyg mellan Kapstaden och Durban ligger på ca tusenlappen.

Elektronik
Adapter krävs.

Tidsskillnad
Under vinterhalvåret skiljer det en timme (+1).

Språk
I Sydafrika talar man främst engelska och Afrikaans.

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se  

Svenska Ambassaden i Sydafrika
Den svenska ambassaden ligger i Sydafrikas huvudstad Pretoria.

Adress
I Parioli Complex
1166 Park Street, Pretoria

Postadress
Embassy of Sweden
P.O. Box 13477
Hatfield 0028
Sydafrika

Ambassadens kontakuppgifter 
Tel, fax, e-post:
Tel: +27 12 426 64 00
Fax: +27 12 426 64 64

E-post: ambassaden.pretoria@gov.se
ambassaden.pretoria-visum@gov.se