Safari med barn

Safari med barn blir ett spännande äventyr för hela familjen! För vilka älskar egentligen äventyr mer än barn? Vad blir häftigare för barnen än att se alla djur de sett i tecknade filmer och på bild i verkligheten? Vilken bättre skola kan barnen gå i än att upptäcka ett nytt land och kultur? Det sägs att delad glädje är dubbel glädje – tänk då att dela glädjen och upplevelserna med hela familjen. Ingenting slår att få se vilda lejon, elefanter, giraffer och alla andra djur – oavsett ålder. Det blir en extra fin krydda att se allting ur barnens nyfikna, öppna blick. Och inga kommer att ta bättre emot, eller hand om, era barn än den vänliga personalen och befolkningen afrikanska länder.

Safari med barn i Sydafrika 
Sydafrika är ett perfekt land att ta med barnen till. Har man inte varit i något afrikanskt land tidigare är Sydafrika den perfekta introduktionen till kontinenten. Landet är modernt – spännande storstäder och välutbyggd infrastruktur med inrikesflyg och bra bilvägar. I Sydafrika är det även smidigt att hyra bil och köra själv genom det vackra landet. Kapstaden är ett måste för hela familjen, med sitt pulserande storstadskänsla och storslagna omgivande natur. I Sydafrika kan man sola, bada, dyka, snorkla, simma med delfiner, dyka med hajar och titta på valar. Landet är även fullt av barnvänliga vandringsslingor och hajkturer att uppleva med hela familjen. Sydafrikas vilda och rika djurliv hör till Afrikas allra bästa. Åker man med på safari med barn kan man garantera att de får se de flesta av Afrikas vilda djur. I inget annat land finns det dessutom större chans att man får se alla i Big Five. Tänk, alla favoriter från filmen Lejonkungen som helt plötsligt står där framför barnens tindrande ögon. I Sydafrika finns det en uppsjö av lyxiga, bekväma safariboenden vilket underlättar för barnfamiljer. Många safariområden i Sydafrika är dessutom helt fria från malaria, t.ex. Kariega Game Reserve, Pilansberg National Park samt hela Eastern Cape och Garden Route.


Safari med barn i Tanzania 
Tanzania har länge varit det populäraste safarilandet i hela Afrika. Här är safari så klassisk som den bara kan bli – ändlösa savanner fulla med barnens alla djurdrömmar. Här kan man få se Big Five, den spektakulära Migrationen, giraffer, antiloper, krokodiler och hundratals andra afrikanska djurarter. I Tanzania kan man bo på fina lodger eller camper med familjerum- och tält, reducerade priser för barn eller erbjudanden som att ett barn bor gratis. I norra Tanzania finns det inte bara möjlighet för djur- och naturupplevelser utan även för kulturupplevelser. Den traditionella folkgruppen massajer lever här och många safariparker ligger i klassiskt massajland. Barnen då kan få uppleva en kultur totalt väsensskild från vår. Man kan besöka massajbyar med massajguidning, och få en inblick i det enkla liv de lever. Tanzania är en perfekt destination om man vill kombinera safari med solsemester på Zanzibar. Genom en kortare inrikesflygresa har man, helt plötsligt, bytt vildmarken mot pulverfina, vita sandstränder och exotiska palmer. Safaridjuren har ersatts med delfiner och havssköldpaddor i Indiska Oceanens färgstarka, artrika korallrev. Att bada i havet och poolen, leka i sanden och titta på havsdjur brukar vara omåttligt populärt bland barn.

Safari med barn i Kenya 
Ta med barnen till den moderna safarins födelseland Kenya. I Kenya är safariindustrin ett väloljat, erfaret maskineri som puttrat på och utvecklats under de senaste 50 åren. Detta innebär att safari i Kenya erbjuder smidiga transporter mellan flygplatser, hotell och safariboenden. Det går i princip inrikesflyg till alla safariparker. Väl på plats i Kenya får man bo i fina lodger eller camper med god mat och alla bekvämligheter. Det finns ofta både familjerum- och tält att tillgå. Många boenden har även erbjudanden för barn, t.ex. reducerat pris om man är under 12 år, eller ännu generösare. I Kenya åker man på klassisk safari i östafrikansk vildmark. I Kenya får barnen uppleva spännande safariäventyr med alla vilda djur som de tidigare bara kunnat fantisera om. Här lever alla Big Five och alla Afrikas häftigaste safaridjur. I Kenyas populäraste safaripark Masai Mara kan man se den mäktiga Migrationen samt göra besök i traditionella massajbyar. Dessa unika kulturutbyten ger barnen nya, viktiga perspektiv att lära sig av. Kenya är även det ultimata landet att kombinera safari med sol och bad på landets soldränkta kust. Barnen kan bada i den varma Indiska Oceanen, leka i sanden, simma med delfiner, se valar, åka glasbåt och snorkla i det kristallklara vattnet. Kuststaden Mombasas omkringliggande sagolika stränder, är den perfekta avslutningen på safariresan med barn!

Läs mer