Pretoria - Victoriafallen

Resan tar oss från den sydafrikanska huvudstaden till de storslagna Victoriafallen.

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Avresa från Pretoria

  Denna morgon tar ni er till Rovos Rails station i Pretoria, tåget avgår kl 09.30. Ni färdas över de kända guldfälten utanför Johannesburg samtidigt som lunchen serveras i serveringsvagnen. Njut av eftermiddagste och middag på er färd mot Mafikeng, här passerar vi gränsen till Botswana.
  Transport: Rovos Rail "Pride of Africa"
  Måltider: All Inclusive

 • Dag 2:

  Rovos Rail ”Pride of Africa”

  Idag fortsätter er resa genom Botswana, tåget åker norrut genom huvudstaden Gaborone och sedan vidare mot Zimbabwe. Ni stannar till vid gränsen för formaliteter och fortsätter sedan mot Mpopoma där tåget stannar för natten.
  Transport: Rovos Rail "Pride of Africa"
  Måltider: All Inclusive

 • Dag 3:

  Rovos Rail ”Pride of Africa”

  Frukost serveras samtidigt som tåget fortsätter sin resa mot Victoriafallen. Lunch serveras när ni reser längs med Hwange National Park på en av Afrikas längsta raka järnvägsspår – 114 km. Under eftermiddagen når ni Kennedy Siding för ert safariäventyr, tillsammans med guide ger ni er ut på jakt efter de vilda djuren. När ni återvänder serveras middag i serveringsvagnen.
  Transport: Rovos Rail "Pride of Africa"
  Måltider: All Inclusive

 • Dag 4:

  Ankomst Victoriafallen

  På morgonen serveras frukost samtidigt som tåget fortsätter sin resa mot Zambezi River. Kl 10.00 når ni er destination, tågstationen i Victoriafallen.  
  Transport: Rovos Rail "Pride of Africa"
  Måltider: Frukost

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Sydafrika

När går resan: Året runt
Destinationer: Pretoria & Victoriafallen

Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn
Ankomstflygplats: OR Tambo Johannesburg (JNB)
Hemreseflygplats: Victoria Falls International (VFA)

Övriga kostnader för er:
*Dricks
*Dryck
*Reseförsäkring

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda suiter inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor.

Resevillkor
Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Pass & Visum
Passet ska vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst tre blanka sidor i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Dessa krav omfattar resan Pretoria till Victoriafallen då man reser genom Botswana och vidare till Zimbabwe. Det krävs visum vid inträde till Botswana & Zimbabwe, visum kan ansökas direkt på plats vid gränskontrollen eller i kontakt med respektive lands ambassad. Visum för Zimbabwe kostar ca 30 usd per person.

Reseförsäkring
Sydafrika har ingen visumplikt för svenska medborgare. Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, kontrollera vilket belopp denna försäkring täcker, vi rekommenderar att du undersöker detta med ditt försäkringsbolag. Vi samarbetar med Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på deras hemsida där du själv kan teckna din försäkring.

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er Afrikaresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under din resa. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under din resa. När du har kommit hem från din Afrikaresa ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter din resa så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om din resa till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt under er resan. Det kan handla om kost eller läkemedel, därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av ert safariprogram så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet ”medicin kitt” i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under er resa finns små apotek, däremot kan ni aldrig vara säkra på att hitta de mediciner ni söker. Dessutom så kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativt låg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. Alla våra övernattningsställen i Tanzania har myggnät över sängarna. 

Bagage och vikt
Vid bokning skickar vi ut en packlista, förhoppningsvis kan packlistan vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Tanzania ber vi er att vara extra observanta. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss. 

Valuta
Valutan i Sydafrika är Rand (ZAR).  I Sydafrika går det bra att betala och ta ut med kort.

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Sydafrika, dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er dricks sista dagen. I suiten på Rovos Rail finns ett kuvert avsett för dricks som överlämnas till konduktören. Detta fördelas sedan mellan personalen enligt överenskommelse. Rekommenderad dricks på Rovos Rail är ca 10-20 usd per person och natt.

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfria alternativ som vegetariska alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under er resa ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss om detta vid bokning av er safariresa i Afrika. Vi kan även meddela flygbolagen i förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. All dryck beställer ni och betalar själva på plats.

Klädsel under safari 
När man är på safari är det viktigt att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. När du är på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välj kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. 

Klimat
Under våra vintermånader är det sommarmånader i Sydafrika, i området kring Kapstaden får man då uppleva varma och soliga dagar, medan man i norra delarna av landet får uppleva varma dagar som kan följas med regnskurar. Under våra sommarmånader är klimatet i Sydafrika kyligt, det kan vara kallt och förekomma en hel del regnskurar. I norra delarna av landet är det torrt och soligt under dagarna, det kan förekomma frost under nätterna. Om man planerar sol & bad under sin vistelse i Sydafrika kan det vara viktigt att tänka på att det är två stora hav som möts strax söder om Kapstaden, den kalla Atlanten möter den varma Indiska Oceanen. Ett bra tips kan vara att planera in sol & bad vid Durban (Indiska Oceanen) istället för Kapstaden (Atlanten). Inrikesflyg mellan Kapstaden och Durban ligger på ca tusenlappen.

Elektronik
Adapter krävs.

Tidsskillnad
Under vinterhalvåret skiljer det en timme (+1)

Språk
I Sydafrika talar man främst engelska och Afrikaans.

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se 

Svenska Ambassaden i Sydafrika

Besök oss:

I Parioli Complex
1166 Park Street, Pretoria

Postadress
Embassy of Sweden
P.O. Box 13477
Hatfield 0028
Sydafrika

Tel, fax, e-post:
Tel: +27 12 426 64 00
Fax: +27 12 426 64 64
E-post: ambassaden.pretoria@gov.se
ambassaden.pretoria-visum@gov.se