Kapstaden & Vandringsafari

En härlig resa som kombinerar det bästa av Sydafrika. Upptäck Kapstaden, därefter väntar ett riktigt äventyr med ett par dagars lång vandringssafari i Gondwana Game Reserve. Ni avslutar er resa i fantastiska vindistriktet. 

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Utresa

  Idag lämnar ni Sverige.

 • Dag 2:

  Flyg till Kapstaden

  När ni har landat i Kapstaden välkomnas ni av vår representant och körs till ett av våra favorithotell i Kapstaden. Casa Del Sonder ligger centrala Kapstaden. Hotellet som endast har sex rum erbjuder fantastisk service och familjär känsla. 
  Boende: Casa Del Sonder
  Måltider: Frukost

  Önskar ni att titta på några av våra andra favorithotell i Kapstaden?  Klicka här

 • Dag 3:

  Table Mountain

  Ni vaknar upp till en ny härlig dag i Kapstaden. Idag tar ni er till linbanan som kommer att ta er till toppen av Table Mountain. För den som önskar att vara lite mer aktiv kan man vandra upp till toppen. Ni väljer själva vilken tid på dagen som ni önskar att nå toppen men det är helt fantastiskt att få njuta av solnedgången.
  Boende: Casa Del Sonder
  Måltider: Frukost

  Önskar ni att se fler förslag på aktiviteter i Kapstaden? Klicka här.

 • Dag 4:

  Heldagsutflykt till Godahoppsudden

  Heldagsutflykt till Godahoppsudden med guide. Detta är ett måste för den som besöker Kapstaden. När ni har besökt Cape Point som det heter på engelska kommer ni att passera några fantastiska platser. Chapmans Peak Drive är en otroligt vacker kuststräcka med berg, stränder och mysiga byar. Ni kommer även att få upptäcka Boulders Beach med pingviner och Camps Bay, Sydafrikas mest kända strand. Godahoppsudden ligger i Cape of Good Hope Nature Reserve, det var utanför denna kust som Den Flygande Holländaren försvann med sitt skepp år 1641. Myten säger att ett mystiskt skepp har synts till vid ett flertal tillfällen under 1900 talet. Efter avslutad tur körs ni till ert boende i Kapstaden.
  Boende: Casa Del Sonder
  Måltider: Frukost

 • Dag 5:

  Kapstaden

  Ni spenderar ännu en härlig dag i Kapstaden på egen hand.
  Boende: Casa Del Sonder
  Måltider: Frukost

 • Dag 6:

  Kapstaden - Gondwana Game Reserve

  Under morgonen levereas er hyrbil till ert hotel. Efter frukost påbörjar ni er resa till Gondwana Game Reserve. Resan tar ca. 4,5 timmar. De närmaste dagarna väntar ett spännande och unikt äventyr! Under er vandring rör ni er genom parkens skiftande landskap och vackra natur. Ni har en guide som leder er expedition. Gondwana Pioneer Trail består av tre tältläger som ni vandrar mellan. Det går inte att komma närmre naturen än när man får uppleva den till fots. I Gondwana lever alla djuren i Big Five och parken erbjuder även ett rikgt fågelliv.  Varje dag bjuder på cirka 10 km vandring genom orörd natur och vilda djur, vilket gör hela upplevelsen än mer spännande. 
  Boende: Gondwana Trail Camp
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 7:

  Vandring i Gondwana

  06.00 ringer väckarklockan, ni serveras en god frukost på campen. 07.00 börjar dagens vandring. Ni packar er dagsryggsäck med dagens picknick och vatten för vandringen. Er guide är utbildad trekker och safariguide vilket kommer ge er möjlighet att på ett unikt sätt kunna läsa av naturen och förstå det ni ser och upplever. Er vandring går i ett behagligt tempo genom  Gondwanas vackra natur. Vandringen bjuder på fantastiska vyer och spännande djurupplevelser. Det är en obeskrivlig upplevelse att vandra i vildmarken och bli en del av naturen. Ni ankommer till er camp på eftermiddagen, där ni serveras en sen lunch. Njut av en välförtjänt dusch eller och koppla av med en god drink medans ni tittar ut över horisonten. Ni äter middag på campen och spenderar kvällen vid lägerelden.
  Boende: Gondwana Trail Camp
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 8:

  Vandring i Gondwana

  06.00 ringer väckarklockan, det är en fantastisk känsla att se solen gå upp över horisonten. Ni serveras en god frukost på campen innan ni påbörjar dagens vandring. Precis som föregående dag packar ni er dagsryggsäck med dagens picknick och vatten för vandringen. Närheten till naturen är obeskrivlig, i parken lever alla djuren i Big Five men även antiloper, zebror, giraffer, flodhästar, hynenor mm. Ni ankommer till er camp på eftermiddagen, där ni serveras en sen lunch. Njut av en välförtjänt dusch eller och koppla av med en god drink medans ni tittar ut över horisonten. På eftermiddagen väntar en klassisk "Game Drive" i öppen safarijeep för den som önskar. Middag serveras på campen återigen avslutas kvällen vid lägerelden. 
  Boende: Gondwana Trail Camp
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 9:

  Gondwana Game Reserve - Vindistriktet

  Ni äter en trevlig frukost i vildmarken innan ni hämtas upp på er camp. Ni körs till huvud lodgen där ni packar er bil innan ni påbörjar ni er resa mot vindistriktet, resan tar drygt 4 timmar. Väl framme hälsas ni välkomna till vackra Franschhoek som ligger i hjärtat av vindistriktet. Franschhoek bjuder på mysiga små butiker, god mat och fantastiska viner. Ni bor strax utanför Franschhoek på Basse Provence.
  Boende: Basse Provance Country House
  Måltider: Frukost

 • Dag 10:

  Utflykt i vindistriktet

  Idag har vi bokat biljetter till vintåget vindistriktet. Under dagen har ni möjligheten att besöka ett antal vingårdar och förhoppningsvis lära er lite mer om vad som är avgörande för ett gott vin. Sydafrika är mycket stolta över sin vinproduktion och har en alldeles egen vindruva som heter "Pinotage". Lunch går bra att äta på en av vingårdarna. 
  Boende: Basse Provance Country House
  Måltider: Frukost

 • Dag 11:

  Vindistriktet

  Upptäck vindistriktet på egen hand, här erbjuds ett stort utbud av aktiviteter. 
  Boende: Basse Provance Country House
  Måltider: Frukost

  Några av de aktiviteter som erbjuds i Franshoek: 
  Vinprovning
  Cyckelturer
  Ridning
  Franschhoek Motor Museum
  Massage & Spa behandling
  Guidade turer på vingårdar
  Vandring i Mont rochelle nature reserve
  Dagsbesök i Stellenbosch
  Dagsbesök i Paarl
  Fågelskådning

 • Dag 12:

  Hemresa

  Njut av er sista dag i Sydafrika. Ni kör till flygplatsen där ni lämnar ni er hyrbil innan ni gör er redo för hemresa. Vi tackar för den här gången!

 • Dag 13:

  Ankomst Sverige

  Efter härliga dagar i Sydafrika landar ni i Sverige. 

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Sydafrika
När går resan: Året runt
Destinationer: Kapstaden, Gondwana Game Reserve & Franschhoek
Avreseflygplats: Stockholm
Ankomstflygplats: Cape Town International Airport (CPT) 
Hemreseflygplats: Cape Town International Airport (CPT) 

Övriga kostnader för er:
*Dricks
*Dryck
*Reseförsäkring

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor.

Resevillkor
Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Sydafrika: Pass & Visum
Vid resa till Sydafrika ska passet vara giltigt i minst 30 dagar efter resans sista dag. Det ska finnas minst en blank sida i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Sydafrika har ingen visumplikt för svenska medborgare.

Botswana: Pass & Visum
Vid resa till Botswana ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst två tomma sidor i ditt pass för in- och utresestämpel. Det finns också krav på uppvisande av en returbiljett. Botswana har ingen visumplikt för svenska medborgare. Vid ankomst tilldelas man 90 dagars inresevisering.

Zimbabwe: Pass & Visum
Vid resa till Zimbabwe ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst två tomma sidor i ditt pass för in- och utresestämpel. Vid gränsen till Zimbabwe kan man ansöka om visum mot en avgift (ca 35 usd per person).

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, kontrollera vilket belopp denna försäkring täcker, vi rekommenderar att du undersöker detta med ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se

Internationellt körkort
​Sydafrika
Internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt.

Botswana, Namibia, Zimbabwe
Krav på internationellt körkort.

Inresa till Sydafrika med barn under 18 år

Ett fullständigt födelsebevis krävs innehållande uppgifter om barnet, barnets personnummer samt uppgifter om barnets båda föräldrar.

Från och med den 1 juni 2015 gäller nya regler för barn under 18 år som reser till Sydafrika. Vi kan meddela att Department of Home Affairs i Sydafrika har bekräftat följande:    · Barn under 18 år som ska resa till Sydafrika måste kunna uppvisa ett s.k. ”Unabridged Birth Certificate”, dvs en fullständig födelseattest, med uppgifter om vilka som är föräldrar till barnet. Den svenska motsvarigheten till en fullständig födelseattest är ett så kallat "Personbevis 120 med alla relationer” (= med utökad information om barnets föräldrar). Det kan beställas från Skatteverket, tel: 0771-567 567 (ej via nätet) och måste vara på engelska, samt ska vara stämplat och underskrivet av Skatteverket. OBS! Personbeviset får inte vara äldre än 3 månader vid inresa så beställ det inte för tidigt!

Föräldrar som reser ensamma med barn utan visum, samt ensamresande barn utan visum, ska ha med sig följande dokument; "Parental Consent Affidavit". Intyget attesteras av en Commissioner of Oaths (på konsulatet i Stockholm) eller en Notarius Publicus (kontakta Länsstyrelsen för lista på Notarius Publicus i Sverige: http://www.lansstyrelsen.se/Sv/Pages/default.aspx).

Vänligen observera att Parental Consent Affidavit skall fyllas i med en svartbläckpenna. Kom ihåg att inte skriva under ”Parental Consent Affidavit” innan ni kommer till Ambassaden då detta skall göras framför Commissioner of Oaths, alt hos Notarius Publicus. 
För identifiering godtas endast giltigt pass. Observera att hjälp med Parental Consent Affidavit endast är möjligt under Konsulatets öppettider; Måndag, Tisdag, Torsdag och Fredag 9-12.30. För att Ambassaden ska kunna assistera er vänligen ta med er Parental Concent Affidavit, Personbevis-120/UBC, passen i orginal samt kopior på samtliga pass; barn och föräldrar samt den som reser med/tar emot barnet i SA om det inte är en av föräldrarna.

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er Afrikaresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under din resa. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under din resa. När du har kommit hem från din Afrikaresa ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter din resa så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om din resa till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt under er resan. Det kan handla om kost eller läkemedel, därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av er resa. Detta så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet ”medicin kitt” i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativt låg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. I malariaområde som t ex Krugerparken har alla våra övernattningsställen myggnät över sängarna.

Bagage och vikt
Vid bokning skickar vi ut en packlista, förhoppningsvis kan packlistan vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Sydafrika ber vi er att vara extra observanta, då vikten kan skilja sig från er Internationella flygning. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss. 

Valuta
Valutan i Sydafrika är Rand (ZAR). I Sydafrika går det bra att betala och ta ut med kort.

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Sydafrika, dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide/chaufför dricks sista dagen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tips box” här kan ni lämna dricks vid avresa. 

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfria alternativ som vegetariska alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under er resa ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss detta vid bokning av er resa. Vi kan även meddela flygbolagen i förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. All dryck beställer ni och betalar själva på plats.  

Klädsel under safari 
När man är på safari är det viktigt att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. När du är på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välj kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. 

Klimat
Under våra vintermånader är det sommarmånader i Sydafrika, i området kring Kapstaden får man då uppleva varma och soliga dagar, medan man i norra delarna av landet får uppleva varma dagar som kan följas med regnskurar. Under våra sommarmånader är klimatet i Sydafrika kyligt, det kan vara kallt och förekomma en hel del regnskurar. I norra delarna av landet är det torrt och soligt under dagarna, det kan förekomma frost under nätterna. Om man planerar sol & bad under sin vistelse i Sydafrika kan det vara viktigt att tänka på att det är två stora hav som möts strax söder om Kapstaden, den kalla Atlanten möter den varma Indiska Oceanen. Ett bra tips kan vara att planera in sol & bad vid Durban (Indiska Oceanen) istället för Kapstaden (Atlanten). Inrikesflyg mellan Kapstaden och Durban ligger på ca tusenlappen.

Elektronik
Adapter krävs.

Tidsskillnad
Under vinterhalvåret skiljer det en timme (+1).

Språk
I Sydafrika talar man främst engelska och Afrikaans.

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se  

Svenska Ambassaden i Sydafrika
Den svenska ambassaden ligger i Sydafrikas huvudstad Pretoria.

Adress
I Parioli Complex
1166 Park Street, Pretoria

Postadress
Embassy of Sweden
P.O. Box 13477
Hatfield 0028
Sydafrika

Ambassadens kontakuppgifter 
Tel, fax, e-post:
Tel: +27 12 426 64 00
Fax: +27 12 426 64 64

E-post: ambassaden.pretoria@gov.se
ambassaden.pretoria-visum@gov.se