Familjesafari i Sydafrika

Resan är särskillt framtagen för att passa familjer, alla boenden lämpar sig väl för både stora och små och ni slipper inrikesflyg och långa transportsträckor. Njut av sol & bad vid Uhmlangas vackra stränder, upptäck Kwazulu-Natal och fantastisk safari i Amakhosi Game Reserve. 

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Utresa

  Idag lämnar ni Sverige.

 • Dag 2:

  Ankomst Durban

  Vid ankomst till Durban hälsas ni välkomna av vår representant och körs till ert boende som ligger vackert vid Uhmlanga Rocks strax norr om Durban. Här bor ni med vacker utsikt över havet och nära anslutning till havet.  
  Boende: Protea Hotel Umhlanga

  Uppgraderingsalternativ: 

  Termorok Lodge
  Oyster Box
  Sala Beach House

 • Dag 3-5:

  Uhmlanga Rocks, Durban

  Njut av lugna dagar med sol & bad. Området Uhmlanga Rocks ligger i direkt anslutning till havet är känt för sin kilimoterlånga sandstrand. Här hittar ni även trevliga butiker, restauranger men framförallt en härlig atmosfär med liv och rörelse! I anslutning till ert boende är det också möjligt att boka utflykter i området. I Durbanområdet erbjuds en rad olika aktiviteter, ni kan besöka stadens museum, boka båtutflykter till havs, spela golf eller varför inte besöka en av världens största kryddmarknader och mycket mer. 
  Boende: Protea Hotel Umhlanga
  Måltider: Frukost

 • Dag 6:

  St Lucia

  Idag hämtar ni ut er hyrbil, därefter påbörjar ni resan norrut mot St Lucia. Vid ankomst hälsas ni välkomna och checkar in. Ni har en lugn eftermiddag på hotellet innan det är dags för ert första äventyr. Njut av en härlig båtuflykt i solnedgången. Här har ni möjligheten att få se flodhästar och krokodiler tillsammans med alla de andra djuren som tar sig ner till vattnet för att dricka.
  Boende: Kingfisher Lodge
  Måltider: Frukost
   

 • Dag 7-8:

  St Lucia

  St. Lucia ligger mitt i Isimangaliso; UNESCO har registrerat området som ett världsarvsområde, här kan ni njuta av fantastisk natur och en unik biologisk artrikedom. I området lever bland annat svart och vit noshörning, elefanter, bufflar och över 500 registrerade fågelarter. Dessutom återfinns delfiner, knölvalar, sköldpaddor och många andra arter. Här erbjuds en otrolig mångfald och ett unikt djurliv tillsammans med spännande kulturella upplevelser, här lever också Isizulu- och Thongafolket. I St. Lucia kan ni äta lunch på en av huvudgatans restauranger och avsluta dagen med en båtutflykt samtidigt som solen går ner! På er lodge kan ni boka många olika aktiviteter, som exempelvis djuphavsfiske och nattsafari, för den som önskar finns det också möjlighet att ge sig ut på ridsafari för både stora och små. 
  Boende: Kingfisher Lodge
  Måltider: Frukost

 • Dag 9:

  Safari i Amakhosi Game Reserve

  Ni äter frukost och fortsätter sedan er resa mot Amakhosi Game Reserve, ni anländer till lodgen tidigt på eftermiddagen. Nu är det dags för härlig safari. Ni kommer bo på en fantastisk lodge som ligger i Amakhosi Game Reserve. Här finns möjlighet att få se “The Big Five” - elefant, buffel, leopard, lejon och noshörning. Er eftermiddagssafari börjar kockan 16.00. Tillsammans med er guide söker ni efter de vilda djuren.
  Boende: Amakhosi Safari Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 10:

  Safari i Amakhosi Game Reserve

  Tidigt på morgonen börjar er safari. Ni får se solen gå upp över horisonten samtidigt som ni får uppleva en spännande safari. Ni återvänder sedan till lodgen där det serveras frukost. Under dagen kopplar ni av och njuter av de aktiviteter som lodgen erbjuder. Eftermiddagssafarin startar kl. 16:00; ni får njuta av härliga djur- och natur upplevelser. När ni återvänder till lodgen serveras det middag. 
  Boende: Amakhosi Safari Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch Middag

 • Dag 11:

  Safari i Amakhosi Game Reserve

  Ni vaknar upp till en ny spännande dag i vildmarken! Dagen bjuder på både morgon- och eftermiddagssafari. Tillsammans med er guide söker ni efter de vilda djuren. 
  Boende: Amakhosi Safari Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 12:

  Morgonsafari & Hemresa

  Tidigt på morgonen väntar er sista safari i Sydafrika. Ni får se solen gå upp över horisonten samtidigt som ni får uppleva en spännande safari. Tillsammans med er guide söker ni efter de vilda djuren. Ni återvänder sedan till lodgen där det serveras frukost. Därefter påbörjar ni er resa tillbaka till Durban King Shaka Airport, där ni också lämnar in er hyrbil. Vi tackar för denna gång och önskar en trevlig hemresa. 
  Måltider: Frukost

 • Dag 13:

  Ankomst Sverige

  Efter härliga dagar i Sydafrika landar ni i Sverige. 

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Sydafrika
När går resan: Året runt
Destinationer: Durban, St Lucia & Amakhosi Game Reserve
Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn
Ankomstflygplats: Durban King Shaka Airport (DUR)
Hemreseflygplats: Durban King Shaka Airport (DUR)

Övriga kostnader för er:
*Dricks
*Dryck
*Reseförsäkring
*Administrativ avg för hyrbil och leveransavgift, samt ev vägtull och drivmedel tillkommer

Körsträckor: Det bästa av Sydafrika
Durban - St Lucia = 245 km, asfalt ca 3 timmar
St Lucia - Amakhosi Game Reserve = 330 km, asfalt ca 5 timmar
Amakhosi Game Reserve - Durban = 254 km, asfalt ca 3,5 timmar

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor.

Resevillkor
Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Sydafrika: Pass & Visum
Vid resa till Sydafrika ska passet vara giltigt i minst 30 dagar efter resans sista dag. Det ska finnas minst en blank sida i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Sydafrika har ingen visumplikt för svenska medborgare.

Botswana: Pass & Visum
Vid resa till Botswana ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst två tomma sidor i ditt pass för in- och utresestämpel. Det finns också krav på uppvisande av en returbiljett. Botswana har ingen visumplikt för svenska medborgare. Vid ankomst tilldelas man 90 dagars inresevisering.

Zimbabwe: Pass & Visum
Vid resa till Zimbabwe ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst två tomma sidor i ditt pass för in- och utresestämpel. Vid gränsen till Zimbabwe kan man ansöka om visum mot en avgift (ca 35 usd per person).

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, kontrollera vilket belopp denna försäkring täcker, vi rekommenderar att du undersöker detta med ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se

Internationellt körkort
​Sydafrika
Internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt.

Botswana, Namibia, Zimbabwe
Krav på internationellt körkort.

Inresa till Sydafrika med barn under 18 år

Ett fullständigt födelsebevis krävs innehållande uppgifter om barnet, barnets personnummer samt uppgifter om barnets båda föräldrar.

Från och med den 1 juni 2015 gäller nya regler för barn under 18 år som reser till Sydafrika. Vi kan meddela att Department of Home Affairs i Sydafrika har bekräftat följande:    · Barn under 18 år som ska resa till Sydafrika måste kunna uppvisa ett s.k. ”Unabridged Birth Certificate”, dvs en fullständig födelseattest, med uppgifter om vilka som är föräldrar till barnet. Den svenska motsvarigheten till en fullständig födelseattest är ett så kallat "Personbevis 120 med alla relationer” (= med utökad information om barnets föräldrar). Det kan beställas från Skatteverket, tel: 0771-567 567 (ej via nätet) och måste vara på engelska, samt ska vara stämplat och underskrivet av Skatteverket. OBS! Personbeviset får inte vara äldre än 3 månader vid inresa så beställ det inte för tidigt!

Föräldrar som reser ensamma med barn utan visum, samt ensamresande barn utan visum, ska ha med sig följande dokument; "Parental Consent Affidavit". Intyget attesteras av en Commissioner of Oaths (på konsulatet i Stockholm) eller en Notarius Publicus (kontakta Länsstyrelsen för lista på Notarius Publicus i Sverige: http://www.lansstyrelsen.se/Sv/Pages/default.aspx).

Vänligen observera att Parental Consent Affidavit skall fyllas i med en svartbläckpenna. Kom ihåg att inte skriva under ”Parental Consent Affidavit” innan ni kommer till Ambassaden då detta skall göras framför Commissioner of Oaths, alt hos Notarius Publicus. 
För identifiering godtas endast giltigt pass. Observera att hjälp med Parental Consent Affidavit endast är möjligt under Konsulatets öppettider; Måndag, Tisdag, Torsdag och Fredag 9-12.30. För att Ambassaden ska kunna assistera er vänligen ta med er Parental Concent Affidavit, Personbevis-120/UBC, passen i orginal samt kopior på samtliga pass; barn och föräldrar samt den som reser med/tar emot barnet i SA om det inte är en av föräldrarna.

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er Afrikaresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under din resa. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under din resa. När du har kommit hem från din Afrikaresa ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter din resa så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om din resa till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt under er resan. Det kan handla om kost eller läkemedel, därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av er resa. Detta så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet ”medicin kitt” i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativt låg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. I malariaområde som t ex Krugerparken har alla våra övernattningsställen myggnät över sängarna.

Bagage och vikt
Vid bokning skickar vi ut en packlista, förhoppningsvis kan packlistan vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Sydafrika ber vi er att vara extra observanta, då vikten kan skilja sig från er Internationella flygning. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss. 

Valuta
Valutan i Sydafrika är Rand (ZAR). I Sydafrika går det bra att betala och ta ut med kort.

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Sydafrika, dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide/chaufför dricks sista dagen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tips box” här kan ni lämna dricks vid avresa. 

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfria alternativ som vegetariska alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under er resa ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss detta vid bokning av er resa. Vi kan även meddela flygbolagen i förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. All dryck beställer ni och betalar själva på plats.  

Klädsel under safari 
När man är på safari är det viktigt att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. När du är på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välj kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. 

Klimat
Under våra vintermånader är det sommarmånader i Sydafrika, i området kring Kapstaden får man då uppleva varma och soliga dagar, medan man i norra delarna av landet får uppleva varma dagar som kan följas med regnskurar. Under våra sommarmånader är klimatet i Sydafrika kyligt, det kan vara kallt och förekomma en hel del regnskurar. I norra delarna av landet är det torrt och soligt under dagarna, det kan förekomma frost under nätterna. Om man planerar sol & bad under sin vistelse i Sydafrika kan det vara viktigt att tänka på att det är två stora hav som möts strax söder om Kapstaden, den kalla Atlanten möter den varma Indiska Oceanen. Ett bra tips kan vara att planera in sol & bad vid Durban (Indiska Oceanen) istället för Kapstaden (Atlanten). Inrikesflyg mellan Kapstaden och Durban ligger på ca tusenlappen.

Elektronik
Adapter krävs.

Tidsskillnad
Under vinterhalvåret skiljer det en timme (+1).

Språk
I Sydafrika talar man främst engelska och Afrikaans.

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se  

Svenska Ambassaden i Sydafrika
Den svenska ambassaden ligger i Sydafrikas huvudstad Pretoria.

Adress
I Parioli Complex
1166 Park Street, Pretoria

Postadress
Embassy of Sweden
P.O. Box 13477
Hatfield 0028
Sydafrika

Ambassadens kontakuppgifter 
Tel, fax, e-post:
Tel: +27 12 426 64 00
Fax: +27 12 426 64 64

E-post: ambassaden.pretoria@gov.se
ambassaden.pretoria-visum@gov.se