Familjesafari i Sydafrika

Den perfekta familjeresa längs med Garden Route, ni besöker Monkeyland & Elephant Park. Härlig safari i Gondwana innan ni når Kapstaden.

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Ankomst Sydafrika

  Vid ankomst till Port Elizabeth hämtar ni ut er hyrbil. Ni kör längs med kusten till Plettenberg Bay som ligger ca 2,5 timmar ifrån Port Elizabeth. När ni anländer till hotellet får ni vila ut efter resan.
  Boende: Milkwood Manor

 • Dag 2:

  Plettenberg Bay

  Plettenberg Bay är en av de mer glamorösa städerna i Sydafrika och har fått namnet "baia formosa", den vackra hamnen. I hjärtat av Garden Route med Outeniqua och Tsitsikamma bergen i bakgrunden och Robberg naturreservat, älvar, laguner och några av de bästa stränderna i Sydafrika så förtjänar Plettenberg Bay att bli kallat vackert.
  Boende: Milkwood Manor
  Måltider: Frukost

 • Dag 3:

  Monkeyland & Elephant Park

  Under dessa dagar besöker ni Tsitsikamma Forest och Monkeyland, här finner ni olika apor som lever fritt i deras naturliga miljö. Ni kan också besöka Birds of Eden som ligger precis intill, här kan ni se fåglar från hela världen. Ni besöker även Knysna Elephant Park, den första elefantparken i Sydafrika som tog hand om föräldralösa elefanter. Under ett år har ca 30 elefanter fått en ny start på livet i denna park. 
  Boende: Milkwood Manor
  Måltider: Frukost

 • Dag 4:

  Oudtshoorn

  Ni fortsätter er resa med hyrbil längs Garden Route, det är en vacker tur från kusten genom bergspasset till Oudtshoorn. Oudtshoorn är känd för sina många strutsfarmar, något som man absolut passa på att besöka. Det finns även andra aktiviteter i området om för den som önskar. 
  Boende: De Zeekoe
  Måltider: Frukost

 • Dag 5:

  Safari i Gondwana

  Under förmiddagen rekommenderar vi ett besök i droppstensgrottan Cango Caves som ses som ett av Sydafrikas mest spektakulära och naturliga underverk. Efter lunchen kör ni till Gondwana Game Reserve, sträckan tar ca 2,5 timmar att köra. Gondwana bjuder på ett spännande djurliv "The Big Five", lejon, noshörning, elefant, buffel och leopard och är ett av de största privata reservaten. När ni kommer fram till lodgen serveras High Tea, en enklare lunch med något att dricka. Under eftermiddagen börjar ert safariäventyr.
  Boende: Kwena Lodge
  Måltider: Frukost, High Tea, Middag

 • Dag 6:

  Safari i Gondwana

  Ni kliver upp tidigt på morgonen för att öka era chanser att få upptäcka djuren, det är under dessa timmar som djuren är som mest aktiva. Innan ni ger er ut på safari bjuds ni på en enkel frukost. När ni återvänder till lodgen serveras det brunch. Ni spenderar dagen på lodgen, koppla av och ta ett dopp i poolen. Kl 15.00 möts ni upp för "High Tea" innan er eftermiddagssafari börjar.
  Boende: Kwena Lodge
  Måltider: Frukost, High Tea & Middag

 • Dag 7:

  Kapstaden

  Ni avslutar ert safariäventyr med en sista morgonsafari innan det är dags att återvända till Kapstaden. Ni fortsätter er resa mot er slutdestination Kapstaden. Bilfärden förväntas ta ca 4 timmar, när ni når Kapstaden checkar ni in på ert hotell och återlämnar hyrbilen.
  Boende: City Lodge Victoria & Alfred
  Måltider: Frukost

 • Dag 8:

  Table Mountain

  Ni vaknar upp till en ny härlig dag i Kapstaden. Under dagen är det dags att ge sig upp för Table Mountain, ni tar er till kabinbanan. Väl framme kan ni välja mellan att promenera upp för berget eller ta den bekväma kabinbanan. Uppe på toppen av Table Mountain är det bara att njuta av den härliga utsikten, kanske är ni där i tid för solnedgången.
  Boende: City Lodge Victoria & Alfred
  Måltider: Frukost

 • Dag 9:

  Godahoppsudden

  Heldagsutflykt till Godahoppsudden med guide. Detta är ett måste för den som besöker Kapstaden. På vägen ut mot Cape Point som det heter på engelska kommer ni att passera några fantastiska platser. Chapmans Peak Drive är en otroligt vacker kuststräcka med berg, stränder och mysiga byar. Ni kommer även att få upptäcka Boulders Beach med pingviner och Camps Bay, Sydafrikas mest kända strand. Godahoppsudden ligger i Cape of Good Hope Nature Reserve, det var utanför denna kust som Den Flygande Holländaren försvann med sitt skepp år 1641. Myten säger att ett mystiskt skepp har synts till vid ett flertal tillfällen under 1900 talet. Turen är tillsammans med lokal guide som kommer att hämta upp er på ert hotell under morgonen och kör er tillbaka till ert hotell efter avslutad tur.
  Boende: City Lodge Victoria & Alfred
  Måltider: Frukost

 • Dag 10:

  Fri dag i Kapstaden

  Ni startar dagen med en god frukost buffé på hotellet. Ni spenderar dagen på egen hand. I Kapstaden finns det mängder med aktiviteter som passar alla. Passa på att besöka Two Ocean Aquarium på Waterfront och lär er mot om livet i de två stora haven som möts, Atlanten & Indiska Oceanen. Ni kan också välja mellan att besöka en kåkstad, botaniska trädgården eller hajdyk i bur med mycket mera.
  Boende: City Lodge Victoria & Alfred
  Måltider: Frukost

 • Dag 11:

  Fri dag i Kapstaden

  Upptäck Kapstaden på egen hand.
  Boende: City Lodge Victoria & Alfred
  Måltider: Frukost

 • Dag 12:

  Hemresa

  Ni njuter av er sista dag i Kapstaden innan det är dags att förbereda för resan hemåt. Vi tackar för den här gången och kör er till flygplatsen i god tid innan ert flyg avgår.
  Måltider: Frukost

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Sydafrika
När går resan: Året runt
Destinationer: Port Elizabeth, Plettenberg Bay, Oudsthoorn, Gondwana Game Reserve, Kapstaden
Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn
Ankomstflygplats: Port Elizabeth Airport (PLZ
Hemreseflygplats: Cape Town International Airport (CPT) 

Körsträckor:
Dag 1: Port Elizabeth - Plettenberg Bay = ca 2,5 timmar
Dag 4: Plettenberg Bay - Oudtshoorn = ca 2 timmar
Dag 5: Oudtshoorn - Gondwana Game Reserve = ca 1 timme
Dag 7: Gondwana Game Reserve - Kapstaden = ca 4 timmar

Alla tider är cirka, väder och trafik gör att tiderna varierar något.

Övriga kostnader för er:
*Dricks
*Utflykter som inte är beskrivna i programmet 
*Dryck
*Reseförsäkring
*Tillval hyrbil (Gps, extra förare)

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor.

Resevillkor
Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Sydafrika: Pass & Visum
Vid resa till Sydafrika ska passet vara giltigt i minst 30 dagar efter resans sista dag. Det ska finnas minst en blank sida i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Sydafrika har ingen visumplikt för svenska medborgare.

Botswana: Pass & Visum
Vid resa till Botswana ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst två tomma sidor i ditt pass för in- och utresestämpel. Det finns också krav på uppvisande av en returbiljett. Botswana har ingen visumplikt för svenska medborgare. Vid ankomst tilldelas man 90 dagars inresevisering.

Zimbabwe: Pass & Visum
Vid resa till Zimbabwe ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst två tomma sidor i ditt pass för in- och utresestämpel. Vid gränsen till Zimbabwe kan man ansöka om visum mot en avgift (ca 35 usd per person).

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, kontrollera vilket belopp denna försäkring täcker, vi rekommenderar att du undersöker detta med ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se

Internationellt körkort
​Sydafrika
Internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt. 

Botswana, Namibia, Zimbabwe
Krav på internationellt körkort.

Inresa till Sydafrika med barn under 18 år

Ett fullständigt födelsebevis krävs innehållande uppgifter om barnet, barnets personnummer samt uppgifter om barnets båda föräldrar.

Från och med den 1 juni 2015 gäller nya regler för barn under 18 år som reser till Sydafrika. Vi kan meddela att Department of Home Affairs i Sydafrika har bekräftat följande:    · Barn under 18 år som ska resa till Sydafrika måste kunna uppvisa ett s.k. ”Unabridged Birth Certificate”, dvs en fullständig födelseattest, med uppgifter om vilka som är föräldrar till barnet. Den svenska motsvarigheten till en fullständig födelseattest är ett så kallat "Personbevis 120 med alla relationer” (= med utökad information om barnets föräldrar). Det kan beställas från Skatteverket, tel: 0771-567 567 (ej via nätet) och måste vara på engelska, samt ska vara stämplat och underskrivet av Skatteverket. OBS! Personbeviset får inte vara äldre än 3 månader vid inresa så beställ det inte för tidigt!

Föräldrar som reser ensamma med barn utan visum, samt ensamresande barn utan visum, ska ha med sig följande dokument; "Parental Consent Affidavit". Intyget attesteras av en Commissioner of Oaths (på konsulatet i Stockholm) eller en Notarius Publicus (kontakta Länsstyrelsen för lista på Notarius Publicus i Sverige: http://www.lansstyrelsen.se/Sv/Pages/default.aspx).

Vänligen observera att Parental Consent Affidavit skall fyllas i med en svartbläckpenna. Kom ihåg att inte skriva under ”Parental Consent Affidavit” innan ni kommer till Ambassaden då detta skall göras framför Commissioner of Oaths, alt hos Notarius Publicus. 
För identifiering godtas endast giltigt pass. Observera att hjälp med Parental Consent Affidavit endast är möjligt under Konsulatets öppettider; Måndag, Tisdag, Torsdag och Fredag 9-12.30. För att Ambassaden ska kunna assistera er vänligen ta med er Parental Concent Affidavit, Personbevis-120/UBC, passen i orginal samt kopior på samtliga pass; barn och föräldrar samt den som reser med/tar emot barnet i SA om det inte är en av föräldrarna.

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er Afrikaresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under din resa. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under din resa. När du har kommit hem från din Afrikaresa ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter din resa så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om din resa till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt under er resan. Det kan handla om kost eller läkemedel, därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av er resa. Detta så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet ”medicin kitt” i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativt låg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. I malariaområde som t ex Krugerparken har alla våra övernattningsställen myggnät över sängarna.

Bagage och vikt
Vid bokning skickar vi ut en packlista, förhoppningsvis kan packlistan vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Sydafrika ber vi er att vara extra observanta, då vikten kan skilja sig från er Internationella flygning. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss. 

Valuta
Valutan i Sydafrika är Rand (ZAR). I Sydafrika går det bra att betala och ta ut med kort.

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Sydafrika, dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide/chaufför dricks sista dagen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tips box” här kan ni lämna dricks vid avresa. 

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfria alternativ som vegetariska alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under er resa ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss detta vid bokning av er resa. Vi kan även meddela flygbolagen i förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. All dryck beställer ni och betalar själva på plats.  

Klädsel under safari 
När man är på safari är det viktigt att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. När du är på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välj kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. 

Klimat
Under våra vintermånader är det sommarmånader i Sydafrika, i området kring Kapstaden får man då uppleva varma och soliga dagar, medan man i norra delarna av landet får uppleva varma dagar som kan följas med regnskurar. Under våra sommarmånader är klimatet i Sydafrika kyligt, det kan vara kallt och förekomma en hel del regnskurar. I norra delarna av landet är det torrt och soligt under dagarna, det kan förekomma frost under nätterna. Om man planerar sol & bad under sin vistelse i Sydafrika kan det vara viktigt att tänka på att det är två stora hav som möts strax söder om Kapstaden, den kalla Atlanten möter den varma Indiska Oceanen. Ett bra tips kan vara att planera in sol & bad vid Durban (Indiska Oceanen) istället för Kapstaden (Atlanten). Inrikesflyg mellan Kapstaden och Durban ligger på ca tusenlappen.

Elektronik
Adapter krävs.

Tidsskillnad
Under vinterhalvåret skiljer det en timme (+1).

Språk
I Sydafrika talar man främst engelska och Afrikaans.

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se  

Svenska Ambassaden i Sydafrika
Den svenska ambassaden ligger i Sydafrikas huvudstad Pretoria.

Adress
I Parioli Complex
1166 Park Street, Pretoria

Postadress
Embassy of Sweden
P.O. Box 13477
Hatfield 0028
Sydafrika

Ambassadens kontakuppgifter 
Tel, fax, e-post:
Tel: +27 12 426 64 00
Fax: +27 12 426 64 64

E-post: ambassaden.pretoria@gov.se
ambassaden.pretoria-visum@gov.se