Expedition Namibia, Botswana & Victoriafallen

Den ultimata äventyrsresan i de södra delarna av Afrika. Upplev Namibias orörda vildmark, världsklass safari i Chobe Nationalpark i Botswana och besök de mäktiga Victoriafallen i Zimbabwe. Under 18 dagar fyller ni på kroppen med upplevelser som kommer ge minnen och erfarenheter att bära med sig resten av livet. Den fotointresserades drömresa.  

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Utresa

  Idag flyger ni mot Namibia. 

 • Dag 2:

  Ankomst Windhoek

  Väl framme i Windhoek blir ni varmt välkomnade av vår lokala representant. Ni packar er 4x4 Toyota Hilux och kör till ert hotell i Windhoek, Namibias huvudstad. Under dagen kan ni göra nödvändiga inköp inför ert äventyr och glöm inte att packa bilen full med vatten. Njut av en lugn kväll i Namibias huvudstad. 
  Boende: Thule Hotel

 • Dag 3:

  Sossusvlei

  Efter frukost packar ni ert fordon och kör mot Sossusvlei. Att köra genom Namibias torra och karga landskap ger en nära på existentiell upplevelse, resan går genom vildmark och återigen vildmark. Efter ca 6 timmar är ni framme vid ert boende, som ligger vackert vid en bergskedja. Från ert boende ser ni ut över ökenlandskapet med bergskedjor i fjärran. Naturens krafter gör sig ständigt påmind i värmen. Sossusvleis sanddyner är kända världen över och är kanske Namibias mest kända landmärke. Sanddynerna i Sossusvlei anses av många vara ett av världens största underverk. Med en drink i handen ser ni solen gå ner över horisonten, naturens skådespel lämnar ingen oberörd. 
  Boende: Desert Hills Lodge
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 4:

  Utflykt i Sossusvlei

  Ni startar dagen tidigt för att hinna till Namib Naukluft park och sanddynerna i Sossusvlei så tidigt som möjligt. Här möts den klarblåa himlen och de röda sanddynerna, vilket gör detta till ett av Afrikas vackraste underverk och fotografens dröm. De mest kända sanddynerna i området heter Dune 45, Big Daddy, Big Mama. För dig som söker en tuff utmaning finns det möjlighet att besiktiga någon av dessa. Därefter besöker ni Deadvlei där namibias mest fotograferade träd återfinns. Ni återvänder sedan till er lodge efter härliga upplevelser i Namib Naukluft park. Njut av en lugn eftermiddag på lodgen.
  Boende: Desert Hills Lodge
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 5:

  Sossusvlei - Swakopmund

  Ni äter frukost på lodgen innan ni fortsätter er resa mot Swakopmund. Resan går genom Kuiseb canyon, där ni återigen möts av ett landskap som förändras i takt med att ni kör. Det finns flera platser som bjuder på oändliga vyer. Som sista utpost mellan Sossusvlei och kusten ligger Solitaire som huserar fyra invånare, bensinstation, klassisk diner, kyrka och landets godaste äppelpaj. I Solitaire rekomenderar vi att ni fyller upp tanken och kanske testar pajen innan ni kör vidare. Ni ankommer till Atlantkusten och den lilla hamnstaden Swakopmund på eftermiddagen. I Swakopmund får ni uppleva hur öken-värmen bytts till en mild svensk sommarbris. Staden är även känd för att erbjuda en spännande mix av den tysk och afrikanska kultur. 
  Boende: Swakopmund Guest House
  Måltider: Frukost 

 • Dag 6:

  Swakopmund

  I dag får ni upptäcka Swakopmund på egen hand. Swakopmund är en liten idyllisk stad som bär på en rik historia. Det tyska koloniala arvet gör sig tillkänna på olika sätt. Här kan ni hitta en typisk tysk ölbar och gator med tyska namn. I alslutning till staden bjuds på en rad olika aktiviteter däribland: quad biking, 4x4 äventyr på sanddynerna, sandboarding på sanddynerna, flygtur över staden, katamaran tur och kameltur i öknen. 
  Boende: Swakopmund Guesthouse
  Måltider: Frukost 

 • Dag 7:

  Swakopmund - Daramaland

  Ni fortsätter er resa mot Damaraland som är ett av de mest orörda områdena i Afrika. Ni passerar berget Brandberg, som med sina 2 579 meter över havet är Namibias högsta berg. Ni gör ett stopp vid Twyfelfontein där bushman folket ristat in över 2500 bilder, ofta föreställer dessa savannens djur. Inristningarna återfinns på klippblock och beräknas vara cirka 6000 år gamla. Ni kör sedan till ert boende. Njut av en lugn eftermiddag på lodgen.
  Boende: Twyfelfontein Country Lodge
  Måltider: Frukost & Middag 

 • Dag 8:

  Daramaland - Etosha National Park

  Efter frukosten påbörjar ni er resa mot Etosha National Park. Parken är känd för att bevara några av världens mest sällsynta djurarter, bl.a den stora spetsnoshörningen. Återigen bjuder resan på famtasiska vyer och magiskt landskap. Väl framme vid ert boende kopplar ni av och laddar batterierna inför morgondagens safari. 
  Boende: Taleni Etosha Lodge
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 9:

  Safari i Etosha National Park

  Ni äter en tidig frukost innan ni kör mot Andersson Gate, som ligger bara 3 km från ert boende. Nu väntar en spännande safari i Etosha National Park. Parken bjuder på ett rikt djurliv och vacker natur. Ofta söker sig djuren till vattenhålen som återfinns runt om i parken. Det gäller att vara observant, då av många djuren smälter in i naturen och dess färger. Under dagen kommer ni att köra igenom hela östra delen av parken, förslagsvis äter ni lunch på Halali Lodge som ligger drygt halvvägs in i parken innan ni fortsätter mot Von Lindequist Gate helt i öster. Efter en härlig spännande dag ankommer ni till ert nya boende som ligger i ett private Game Reserve i anslutning till Etosha National Park. 
  Boende: Onguma Bush Camp
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 10:

  Safari i Etosha

  Tidigt på morgonen börjar dagens safari äventyr, ni ser solen gå upp över horisonten samtidigt som ni åker i er öppna safarijeep. Er guide vet var djuren brukar befinna sig under morgontimmarna, detta ökar era chanser till en riktigt spännande safari. Ni återvänder till lodgen där det serveras frukost. Njut av en lugn förmiddag vid poolkanten, eller boka någon av aktiviteterna som boendet erbjuder. Eftermiddags-safarin startar kl. 16:00, därefter serveras middag. 
  Boende: Onguma Bush Camp
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 11:

  Etosha - Divundu

  Ni äter en god frukost innan ni fortsätter er resa. Ni lämnar Etosha bakom er och idag väntar en ca 6 timmar lång körning där ni tar sikte mot Namibias östra delar och staden vid Okawanguflodens strandkant, Divundu. Under resan fortsätter Namibias vildmark att överaska och aldrig tidigare har uttrycket "det är resan som är målet" varit så sant. Det är svårt att inte förundras över Namibias storslagna natur och alla vackra vyer. Ni äter lunch längsvägen och kommer fram till ert boende under eftermiddagen. Ert boende ligger öster om Divundu vackert beläget vi floden. 
  Boende: Mahangu Safari Lodge
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 12:

  Safari i Mahangu Nationalpark

  Idag är det dags för en välförtjänst sovmorgon. Njut av en lugn förmiddag på ert boende där ni kan utforska boendets närområde eller bara njuta av lugnet av att befinna sig i den afrikanska vildmarken. Efter lunch åker ni ut på en "game drive". Tillsammans med er guide söker ni efter de vilda djuren. Här finns bland annat möjlighet att se lejon, elefanter, leoparder, afrikansk buffel, flodhäst och gepard. Turen avslutas med en "sundowner" vid floden kant innan ni äter middag ombord på en båt som tar er längs med floden. 
  Boende: Mahangu Safari Lodge
  Måltider: Frukost & Middag 

 • Dag 13:

  Divundu - Chobe Nationalpark

  Idag tar ni sikte mot Botswana och Chobe Nationalpark. Ni lämnar ert boende efter en tidig frukost och kör över gränsen till Botswana vid lunchtid. I Kasane återlämnar ni er hyrbil till vår representant på plats och körs in i Chobe National Park där ni bor vackert precis intill Chobe River. Parken är Botswanas nästa största park och har en av de största elefantpopulationerna i världen med ca 120 000 elefanter. Under eftermiddagen tar ni båten ut på Chobe River för en härlig safari i solnedgången, här kan ni få se flodhästar som ligger i vattnet och djur som kommer för att dricka längs med floden. 
  Boende: Chobe Safari Lodge
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 14:

  Safari i Chobe Nationalpark

  Dagen består av morgon- och eftermiddagssafari i Chobe National Park. Ni njuter av en härlig dag med fantastisk safari. 
  Boende: Chobe Safari Lodge
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 15:

  Victoriafallen

  Ni äter en god frukost innan det är dags att fortsätta resan. Idag kommer ni att korsa gränsen till Zimbabwe för att nå ert boende. Under eftermiddagen väntar en båtutflykt ut på Zambezifloden och njuter av den härliga solnedgången. När ni återvänder till er lodge serveras middag.
  Boende: Shongwe Lookout
  Måltider: Frukost 

 • Dag 16:

  Guidad tur till Victoriafallen

  Idag besöker ni de berömda Victoriafallen. Det är en mäktig syn att se vattnet falla över 100 meter från sin högsta punkt och blev beskriven som "röken som dundrar" av den lokala stammen Kololo runt 1800-talet. Ni får en guidad tur av fallen och gott om tid att njuta av stunden. För den som önskar kan man uppleva fallen från ovan med helikoptertur.
  Boende: Shongwe Lookout
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 17:

  Hemresa

  Ni njuter av er sista dag vid Victoriafallen. Under dagen kör vi er till flygplatsen i god tid innan ert flyg avgår från Victoria Falls International Airport.Måltider: Frukost

 • Dag 18:

  Ankomst Sverige

  Efter härliga dagar i Namibia landar ni i Sverige. 

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Namibia, Botswana, Zimbabwe
När går resan: Året runt
Destinationer: Windhoek,Sossusvlei, Swakopmund, Damaraland, Etosha Nationalpark, Chobe Nationalpark & Victoriafallen
Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn
Ankomstflygplats: Hosea Kutako Int. Airport, Windhoek (WDH)
Hemreseflygplats: Victoria Falls International Airport (VFA)

Körsträckor för: Expedition Namibia, Botswana & Victoriafallen.
Dag 1: Hosea Kutako Int. Airport - Thule Hotel, Windhoek = 45 km, asfalt
Dag 2: Windhoek - Sossusvlei, Desert Hills Lodge = 315 km, asfalt, grus  
Dag 3: Desert Hills Lodge
Dag 4: Desert Hills Lodge - Swakopmund Guest House = 370 km, asfalt, grus
Dag 5: Swakopmund Guesthouse
Dag 6: Swakopmund Guesthouse - Twyfelfontein Country Lodge = 330km, asfalt, grust
Dag 7: Twyfelfontein Country Lodge- Taleni Etosha Lodge = 330 km, asfalt, grus
Dag 8: Taleni Etosha Lodge - Onguma Bush Camp = 180 km, grus
Dag 9: Onguma Bush Camp 
Dag 10: Onguma Bush Camp - Mahangu Safari Lodge= 641 km, asfalt, grus
Dag 11: Mahangu Safari Lodge
Dag 12: Mahangu Safari Lodge - Chobe National Park = 452 km, asfalt, grus

Alla avstånd är cirka, väder och väglag gör att körtiderna varierar. 

Priset inkluderar ej:
Parkintärde till Sossusvlei 5 usd per person
​Disel 
Utflykter som inte är beskrivna i programmet 
Övriga måltider
Dryck
Reseförsäkring
Vaccinering

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor

Resevillkor
Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Namibia: Pass & Visum
Vid resa till Namibia ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst två tomma sidor i ditt pass för in- och utresestämpel. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Namibia har ingen visumplikt för svenska medborgare.

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, kontrollera vilket belopp denna försäkring täcker, vi rekommenderar att du undersöker detta med ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på på www.gouda-rf.se

Internationellt körkort
Internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt.

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er Afrikaresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under din resa. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under din resa. När du har kommit hem från din Afrikaresa ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter din resa så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om din resa till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt under er resan. Det kan handla om kost eller läkemedel, därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av er resa. Detta så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet ”medicin kitt” i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativt låg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. I malariaområden har alla våra övernattningsställen myggnät över sängarna.

Bagage och vikt
Vid bokning skickar vi ut en packlista, förhoppningsvis kan packlistan vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Namibia ber vi er att vara extra observanta, då vikten kan skilja sig från er Internationella flygning. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss. 

Valuta
Valutan i Namibia är Namibiska dollar (NAD).

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Namibia, dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide/chaufför dricks sista dagen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tips box” här kan ni lämna dricks vid avresa. 

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfria alternativ som vegetariska alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under er resa ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss detta vid bokning av er resa. Vi kan även meddela flygbolagen i förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. All dryck beställer ni och betalar själva på plats.  

Klädsel under safari 
När man är på safari är det viktigt att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. När du är på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välj kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. 

Klimat
Landets klimat är mestadels varmt och torrt, men kan variera kraftigt i temperatur beroende på om det är vinter, sommar, natt eller dag. Namibia är ett av de soligaste länderna i världen med över 300 soldagar om året. Längs med landets kust rör sig Beguelaströmmen som skapar ett betydligt svalare klimat än det som råder inåt landet. Det är ofta fritt från moln i dessa trakter.

Elektronik
Adapter krävs.

Tidsskillnad
Under vinterhalvåret skiljer det en timme (+1).

Språk
Det officiella språket i Namibia är engelska.

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se  

Svenska Ambassaden i Sydafrika
Sverige har ingen ambassad i Namibia och hänvisar därför till den svenska ambassaden i Sydafrikas huvudstad Pretoria.

Adress
I Parioli Complex
1166 Park Street, Pretoria

Postadress
Embassy of Sweden
P.O. Box 13477
Hatfield 0028
Sydafrika

Ambassadens kontakuppgifter 
Tel, fax, e-post:
Tel: +27 12 426 64 00
Fax: +27 12 426 64 64

E-post: ambassaden.pretoria@gov.se
ambassaden.pretoria-visum@gov.se