Stora Rwandaresan

En resa som erbjuder det bästa av Rwanda! Klassisk Safari i Akagera National Park. Gorilla trekking i Volcanoes National Park, Schimpans trekking i Nyungwe Forest National Park, kanotpaddling i Kuvisjön. 

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Utresa

  Idag flyger ni mot Rwanda. 

 • Dag 2:

  Ankomst Kigali

  Väl framme på Kigali International Airport, välkomnas ni av vår lokala representant. Ni körs sedan till ert boende i Kigali som också är Rwandas huvudstad. Väl framme på hotellet får ni en genomgång av er kommande vecka av er lokala guide. Ni äter gemensam middag på hotellet. 
  Boende: Heaven Rwanda
  Måltider: Middag

 • Dag 3:

  Upptäck Kigali

  Upptäck Rwandas huvudstad. Rwanda är ett av länderna med den högsta ekonomiska tillväxten i Afrika. Detta trots att det inte ens är 30 år sedan som landet stod i fullständiga ruiner. Detta efter ett av de mest fasansfulla folkmord som världen skådat, ägt rum. På eftermiddagen besöker Kigali Genocide Memorial, ni får lära er mer om landets historia och hur landet återhämtat sig efter folkmorden. Dessutom har ni möjlighet att beseöka trevliga konstgallerier, restauranger och cafeer. Kigali erbjuder något för alla! 
  Boende: Heaven Rwanda
  Måltider: Furkost

 • Dag 4:

  Safari Akagera National Park

  Njut av en lugn morgon på hotellet innan ni påbörjar er resa till Akagera National Park. Efter några timmars resa ankommer ni till parken, resan fortsätter mot er lodge för lunch. På eftermiddagen väntar safari i Akagera. Tillsammans med er guide söker ni efter de vilda djuren. I parken finns möjlighet att få se alla djuren i The big five. Ni återvänder till er lodge strax före solnedgången. Njut av en härlig kväll under den afrikanska stjärnhimlen. 
  Boende: Mantis Akagera Game Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 5:

  Safari Akagera National Park

  Det är en härlig upplevelse att vakna upp i vildmarken. Efter frukost väntar spännande safari i parken. Akageras vackra landskap och rika djurliv lämnar ingen oberörd. Ni äter lunch ute i vildmarken. Innan det är dags för er att få uppleva båtsafari. Det är alltid en speciell upplevelse att glida fram längs i en båt, det skapar en annan dimension av safari. Förutom det rika fågellivet som ni kommer få uppleva kan ni även se djur komma ner till sjön för att dricka eller se både flodhästar och krokodiler ligga och vila vid strandkanten. Efter spännande upplevelser återvänder ni till er lodge för middag.
  Boende: Mantis Akagera Game Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 6:

  Akagera National Park - Volcanoes National Park

  Efter frukost åker ni på er sista safari i parken innan ni påbörjar er resa mot Volcanoes National Park & Musanze. Resan går genom Rwandas vackra landsbyggd genom åkerlandskap och byar. Ni äter en trevlig middag på lodgen. 
  Boende: Classic Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 7:

  Gorilla trekking - Volcanoes National Park

  06.00 äter vi frukost på lodgen, därefter körs vi till parkens högkvarter för information om vår Gorilla Trekking kl 07.00. Er vandring genom Volcanoes National Park och börjar kl 08.00. I parken lever 7 gorilla-familjer som får besökas av turister. Detta är utan tvekan en av höjdpunkterna på er resa och ni kommer med stor sannolikhet att få se gorillor. Parkvakterna och guiderna vet exakt var gorillorna befinner sig. Beroende på i vilket område gorillorna håller till kan dagens etapp ta mellan 30 min - 4 timmar. Efter fantastiska möten med gorillorna i Volcanoes National Park återvänder ni till ert boende. Efter fantastiska möten med Bergsgorillorna njuter ni av en lugn eftermiddag. För den som önskar är det möjligt att besöka Twin Lakes Burera och Ruhondo för kaffe. Ni återvänder till vårt boende för middag. 
  Boende: Classic Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 8:

  Volcanoes National Park - Nyungwe Forest National Park

  Ni äter en tidig frukost på hotellet innan resan fortsätter mot Nyungwe Forest National Park, Rwandas landskap är grönt, frodigt och böljande vackert. Ni  körs till ert boende som ligger i anslutning till i Nyungwe Forest National Park. Ni checkar in på lodgen och njuter några timmars vila innan.  Under eftermiddagen väntar en guidad vandring i Nyungwe Forest National Park. Ni återvänder till ert boende på kvällen. 
  Boende: Emeraude Kivu Resort
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 9:

  Nyungwe Forest National Park

  Tidigt på morgonen börjar dagens äventyr, 05.00 körs ni till parkens huvudkontor för registrering, nu väntar spännande schimpans trekking. Kl 06.00 börjar ni er vandring genom regnskogen, ni guidas av en av parkens rangers. Parken är känd för sitt rika fågelliv. Väl framme vid schimpans flocken får ni studera deras morgonrutiner och lekfullhet. Ni får stanna kvar i deras närvaro i en timme innan ni återvänder till ert boende. Ni äter frukost på lodgen och njuter sedan av en lugn eftermiddag på boendet. 
  Boende: Emeraude Kivu Resort
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 10:

  Nyungwe Forest National Park - Lake Kivu

  Efter frukost fortsätter ni er resa genom Rwanda. Resan går genom åkerlandskap och småbyar, innan ni når fram till Kivusjön. Väl framme på ert nya boende serveras lunch. Eftermiddagens aktivitet är kanotpaddling på Kivusjön. Ni glider fram på era kanoter och får ta del av den afrikanska landsbygden på ett unikt sätt. Det grönskande landskapet runt Kivu är vackert, längs med strandkanten ser ni getter och kor som betar och barn som leker i vattenbrynet. Lokalbefolkningen i området livnär sig på fiske och små jordbruk. Ni återvänder till er lodge för middag.
  Boende: Paradise Malahide
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 11:

  Hemresa

  Ni äter frukost och fortsätter påbörjar er resa till Kigali. Väl framme i Kigali äter ni lunch på en av stadens restauranger innan ni körs till Kigali International Airport, för att påbörja er resa till Sverige. 
   

 • Dag 12:

  Ankomst Sverige

  Efter ett spännande äventyr i Uganda landar ni i Sverige. 

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Uganda
När går resan: Året runt
Destinationer: Kigali, Akagera National Park, Nyungwe Forest National Park, Lake Kivu, Volcanoes National Park & Kigali
Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn
Ankomstflygplats: Kigali International Airport
Hemreseflygplats: Kigali International Airport

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan ser er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Övriga kostnader:
*Visum Rwanda 50 usd per person 
*Dricks till er guide cirka 10 usd per person och dag
*Övrig dricks
*Utflykter som inte är beskrivna i programmet 
*Dryck
*Reseförsäkring
*Vaccinering

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor. 

Resevillkor
Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan ser er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Pass & Visum
Passet ska vara giltigt i 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas 2 tomma sidor i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Visum köps elektroniskt före utresa. Visum kan även köpas på Ugandas ambassad i Köpenhamn. 

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, vi rekommenderar dig att du undersöker detta hos ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er ugandaresa. Ugandas myndigheter kräver vaccin mot Gulafebern vid inresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under resan. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under resan. När du har kommit hem från Afrika ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter resan så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om resan till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt om det skulle behövas, så som kost och läkemedel. Därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av ert safariprogram så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet medicin-kitt i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativt låg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. Alla våra övernattningsställen i Uganda har myggnät över sängarna.

Bagage och vikt
Vår packlista kan förhoppningsvis vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Uganda ber vi er att vara extra observanta, ofta gäller särskilda direktiv för inrikesflygen. T ex: 15 kg per person inklusive handbagage. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss.

Transport i Uganda 
Er guide hämtar er på Entebbe International Airport i Uganda. Er guide finns till för er under hela er safari. Under hela resan åker ni i ett privat safarifordon, 4x4 Toyota Land Cruiser eller minibuss.

Valuta
Valutan i Uganda heter Ugandisk shilling (UGX). Ofta är det mer fördelaktigt att betala med lokal valuta än att betala med USD. Ugandisk Shilling tar ni enkelt ut via uttagsautomat på Entebbes flygplats, i Entebbe, samt i Kampala. Det går också bra att betala med USD i hela Uganda. Se till att ta med mindre valörer (1-5 dollar sedlar) då de är mest användbara. Vanligtvis går det att betala med kort på de flesta hotell/lodger/camper, men detta kan variera beroende på täckning, och därför är det viktigt att ha tillgång till kontanter.

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Uganda. Dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide dricks sista dagen när han lämnar er på flygplatsen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tip box” där ni kan lämna dricks vid avresa.

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfritt som vegetariskt alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under resan ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss om detta vid bokning av er resa. Vi kan även meddela flygbolagen i förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. All dryck beställer ni och betalar själva på plats.

Gorilla Trekking
Under gorillasafari finns det regler som är viktiga att följa då vi besöker djuren i deras naturliga miljö. Om du är förkyld ska du inte delta på gorillasafarin. Det är inte tillåtet att gå närmare gorillorna än 5 meter, om gorillorna kommer nära sök inte ögonkontakt med djuren då detta kan uppfattas hotfullt. Det är inte tillåtet att använda kamera med blixt då detta kan irritera djuren. Du får tillbringa 1 timma tillsammans med gorillaflocken. Det är inte heller tillåtet att ge djuren mat eller att lämna matrester.

Klädsel
När man är på safari är det bra att ha på sig sköna och behagliga kläder. Under gorilla trekking är det särskilt viktigt med bra vandringsskor. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. Ute på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välja kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. Det är också viktigt att tänka på att ni befinner er i ett land med en annan kultur, därför bör man som resenär inte klä sig utmanande. Följ de riktlinjer som finns på plats. 

Klimat
Uganda har ett mycket tropiskt och härligt klimat, längs kusten är det väldigt hög luftfuktighet och vid höglandet är det ofta svala kvällar. April och maj blir ofta kallat för ”den stora regnperioden”, under dessa månader kan det regna flera dagar i sträck. November brukar kallas för ”den lilla regnperioden”, då handlar det oftast om kortare skurar på eftermiddagar och kvällar. Under dessa månader är det i regel få turister, parkerna är gröna och frodiga och det är möjligt att få bra priser på hotell och lodger. De torraste månaderna i Uganda är juni – augusti,  december - februari. Trots detta kan kvällarna ofta vara lite kyliga, därför rekommenderar vi er att ta med varma och bekväma kläder. December till februari är de varmaste månaderna i Uganda. 

Elektronik
Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, vilket innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, och även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städer har era hotell och lodger ström dygnet runt, däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott.

Mobil
Mobilen har ökat BNP i flera afrikanska länder, det innebär också att man satsar på att på att bygga ut mobilnätet. Din täckning under din safariresa kan variera väldigt beroende på var du befinner dig samt vilken mobiloperatör du har.

Tidsskillnad
Uganda är en timme före Sverige när vi har sommartid, och två timmar före när vi har vintertid.

Språk
Ugandas nationalspråk är engelska, swahili och luganda. 

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se 

Svenska Ambassaden
Den Svenska ambassaden i Uganda ligger i huvudstaden Kampala.

Adress
24, Lumumba Avenue, Nakasero, Kampala

Postadress
Embassy of Sweden
P.O. Box 22669
Kampala, Uganda

Kontaktuppgifter
Tel: +256 417 700 800
Fax: +256 417 700 801 
E-post: ambassaden.kampala@gov.se