Seychellerna

I västra Indiska Oceanen, utanför Afrikas östkust, ligger den tropiska ögruppen Seychellerna. Här råder ett lugn, långt bortom stress och trängsel. Seychellerna består av 115 öar, 41 av dem är av oceanisk granit och tillhör de äldsta av sitt slag på hela jorden. Med temperaturer mellan 24 och 32 grader är Seychellerna ett utmärkt resmål året runt. För den som vill njuta av solen på en mer avskild strand är ögruppen definitivt rätt destination. Här finns några av världens vackraste stränder. Den yttre delen av den unika arkipelagen består av mängder av mindre korallöar. 

Seychellerna är också ett eldorado för naturälskare, fågelskådare, biologer och botaniker. Med grönskande växtlighet, skog, granitklippor och ett otroligt rikt djurliv bjuder ögruppen på storartade naturupplevelser. En stor del av Seychellernas yta består av nationalparker och marina skyddsområden vilka bland annat är hem för mängder av fåglar och sköldpaddor. Här hittar du den största arten av landsköldpaddor i hela världen. Det finns också möjlighet att se havssköldpaddan som lägger sina ägg längst Seychellernas vackra stränder.

Den som söker äventyr i form av utflykter till havs, under ytan eller på Seychellernas många öar har en hel del att välja mellan. Här finns aktiviteter som snorkling, dykning, surfing, ridning, vandringsleder och golf. Ett fantastiskt sätt att utforska Seychellerna är att dela upp resan på ett antal öar, så kallat ö-hoppning.

På Seychellerna bor det lite drygt 89 000 människor. Här är det officiella språket franska, engelska och seychellisk kreol. Befolkningen har ett blandat ursprung av fransmän, afrikaner, indier, kineser och araber där kristendomen är den dominerande religionen. Seychellerna har tre stycken huvudöar i den inre arkipelagen, den största av dem är Mahé. Här hittar du Seychellernas huvudstad Victoria och den internationella flygplatsen. Nästan 90 procent av hela ögruppens befolkning är bosatt på Mahé som också har Seychellernas största utbut av nöjesliv, shopping, hotell och restauranger, om än i liten skala. Hit reser man för att uppleva avlägsna stränder, magnifik natur och aktiverande utflyckter.

Läs mer