Kapstaden & Safari Kruger

Upplev Kapstaden och Kruger National Park. Njut av härliga och spännande upplevelser i Sydafrika, en resa ni sent kommer att glömma!

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Utresa

  Idag lämnar ni Sverige. 

 • Dag 2:

  Ankomst till Kapstaden:

  Vid ankomst till Kapstaden välkomnas ni av vår lokala representant och körs till ert hotell. Hotellet ligger centralt i Kapstaden vid Green Point med nära till shopping och god mat.
  Boende: Romney Park

  Önskar ni att titta på några av våra andra favorithotell i Kapstaden?  Klicka här

 • Dag 3:

  Table Mountain:

  Under dagen är det dags att ge sig upp för Table Mountain, ni tar er till kabinbanan. Väl framme kan ni välja mellan att promenera upp för berget eller ta den bekväma kabinbanan. Uppe på toppen av Table Mountain är det bara att njuta av den härliga utsikten, kanske är ni där i tid för solnedgången. 
  Boende: Romney Park
  Måltider: Frukost

  Önskar ni att se fler förslag på aktiviteter i Kapstaden? Klicka här.

 • Dag 4:

  Godahoppsudden

  I dag är det dags för en heldagsutflykt till Godahoppsudden. Detta är ett måste för den som besöker Kapstaden. På vägen ut mot Cape Point som det heter på engelska kommer ni att passera några fantastiska platser. Chapmans Peak Drive är en otroligt vacker kuststräcka med berg, stränder och mysiga byar. Ni kommer även att få upptäcka Boulders Beach med pingviner och Camps Bay, Sydafrikas mest kända strand. Godahoppsudden ligger i Cape of Good Hope Nature Reserve, det var utanför denna kust som Den Flygande Holländaren försvann med sitt skepp år 1641. Myten säger att ett mystiskt skepp har synts till vid ett flertal tillfällen under 1900 talet.
  Boende: Romney Park
  Måltider: Frukost

 • Dag 5:

  Fri dag i Kapstaden:

  Ni startar dagen som vanligt med en god frukostbuffé på hotellet. Ni spenderar dagen på egen hand. I Kapstaden finns det mängder med aktiviteter som passar alla. Passa på att besöka Two Ocean Aquarium på Waterfront och lär er mer om livet i de två stora haven som möts, Atlanten & Indiska Oceanen. Ni kan också välja mellan att besöka en kåkstad, botaniska trädgården eller hajdyk i bur med mycket mera.
  Boende: Romney Park
  Måltider: Frukost

 • Dag 6:

  Fri dag i Kapstaden:

  Upptäck Kapstaden på egen hand.
  Boende: Romney Park
  Måltider: Frukost

 • Dag 7:

  Hazyview, Kruger:

  Ni äter en god frukost i Kapstaden innan det är dags att resa vidare. Ni hämtas upp och körs till flygplatsen i god tid. Ni flyger från Kapstaden till Johannesburg, där hämtar ni upp en hyrbil* och kör till Hazyview. Ni bor vackert på Rissington Inn med stora rum och en härlig trädgård. 
  Boende: Rissington Inn
  Måltider: Frukost

  *Önskar man är det möjligt att uppgradera från hyrbil till transfer. Kontakta oss så berättar vi mer.

 • Dag 8:

  Panoramarutten:

  Er guide hämtar er kl. 09:00. Denna dag ska ni få uppleva ”Panorama-rutten”, som inkluderar utsiktsplatserna ”God’s Window”, ”The Three Rondavels” och ”Blyde River Canyon” med ”Bourke Luck’s Potholes”. Därifrån kan ni se jättegrottor som formats under miljontals år och platsen där floderna Treur och Blyde möts. Ni stannar även till i guldgrävarbyn Pilgrim’s Rest. Lunch äter ni längs med vägen. 
  Boende: Rissington Inn
  Måltider: Frukost

 • Dag 9:

  Safari i Kruger:

  Efter en skön avkopplande morgon i Hazyview fortsätter nu resan med nya äventyr. Ni kör med hyrbilen till er safarilodge, som ligger i södra Krugerparken och Mjejane Game Reserve. När ni ankommer till er camp serveras ni lunch. På eftermiddagen får ni uppleva den Afrikanska vildmarken. Mjejane River Lodge erbjuder fantastiska safariupplevelser - det finns stora möjligheter att få se djuren i ”The Big Five”, tillsammans med er guide söker ni efter de vilda djuren.  
  Boende: Mjejane River Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 10:

  Safari i Kruger:

  Tidigt på morgonen börjar dagens safariäventyr, ni ser solen gå upp över horisonten samtidigt som ni åker i er öppna safarijeep. Er guide vet var djuren brukar befinna sig under morgontimmarna, detta ökar era chanser till en riktigt spännande safari. Ni återvänder till lodgen där det serveras frukost. Njut av en lugn förmiddag vid poolkanten. Lunch serveras på lodgen. Eftermiddagssafarin startar kl. 16:00, därefter serveras middag. 
  Boende: Mjejane River Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 11:

  Safari i Kruger:

  Dagen bjuder på spännande "game drive" under morgon- och eftermiddagssafari. Njut av att få uppleva Afrikas vildmark och närheten till de vilda djuren. 
  Boende: Mjejane River Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 12:

  Morgonsafari & hemresa:

  Ni börjar dagen med en avslutande morgonsafari. Under dagen kör ni tillbaka till Johannesburg, väl framme vid flygplatsen lämnar ni tillbaka er hyrbil och går sedan den korta biten till ert hotell som ligger i anslutning till flygplatsen. 
  Boende: City Lodge OR Tambo Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 13:

  Hemresa:

  Idag äter ni frukost på hotellet innan ni kliver på ert internationella flyg tillbaka till Sverige. Ni tar er på egen hand till terminalen. Vi tackar för den här gången!
  Måltider: Frukost 

 • Dag 14:

  Ankomst Sverige

  Efter härliga dagar i Sydafrika landar ni i Sverige. 

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Sydafrika
När går resan: 
Destinationer: Johannesburg, Nelspruit Kruger, Hazyview, Kruger National Park, Kapstaden
Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn
Ankomstflygplats: Cape Town International Airport (CPT)
Hemreseflygplats: Johannesburg OR Tambo Int Airport (JNB)

Körsträckor Kapstaden & Safari Kruger:
Johannesburg - Hazyview = 380 km, asfalt 
Hazyview - Mjejane Private Game Reserve = 141 km, asfalt 
Mjejane Private Game Reserve - Johannesburg = 413 km, asfalt 

Alla tider är cirka, väder och trafik gör att tiderna varierar något.

Övriga kostnader för er:
*Dricks
*Dryck
*Reseförsäkring
*Adimistrationsavgift för hyrbil, vägtull samt drivmedel tillkommer

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor.

Resevillkor
Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Det innebär att ni kan boka flyg själva. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Sydafrika: Pass & Visum
Vid resa till Sydafrika ska passet vara giltigt i minst 30 dagar efter resans sista dag. Det ska finnas minst en blank sida i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Sydafrika har ingen visumplikt för svenska medborgare.

Botswana: Pass & Visum
Vid resa till Botswana ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst två tomma sidor i ditt pass för in- och utresestämpel. Det finns också krav på uppvisande av en returbiljett. Botswana har ingen visumplikt för svenska medborgare. Vid ankomst tilldelas man 90 dagars inresevisering.

Zimbabwe: Pass & Visum
Vid resa till Zimbabwe ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst två tomma sidor i ditt pass för in- och utresestämpel. Vid gränsen till Zimbabwe kan man ansöka om visum mot en avgift (ca 35 usd per person).

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, kontrollera vilket belopp denna försäkring täcker, vi rekommenderar att du undersöker detta med ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på på www.gouda-rf.se

Internationellt körkort
Sydafrika
Internationellt körkort krävs eller rekommenderas stark.

Inresa till Sydafrika med barn under 18 år
Ett fullständigt födelsebevis krävs innehållande uppgifter om barnet, barnets personnummer samt uppgifter om barnets båda föräldrar.

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er Afrikaresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under din resa. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under din resa. När du har kommit hem från din Afrikaresa ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter din resa så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om din resa till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt under er resan. Det kan handla om kost eller läkemedel, därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av er resa. Detta så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet ”medicin kitt” i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativt låg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. I malariaområde som t ex Krugerparken har alla våra övernattningsställen myggnät över sängarna.

Bagage och vikt
Vid bokning skickar vi ut en packlista, förhoppningsvis kan packlistan vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Sydafrika ber vi er att vara extra observanta, då vikten kan skilja sig från er Internationella flygning. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss. 

Valuta
Valutan i Sydafrika är Rand (ZAR). I Sydafrika går det bra att betala och ta ut med kort.

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Sydafrika, dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide/chaufför dricks sista dagen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tips box” här kan ni lämna dricks vid avresa. 

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfria alternativ som vegetariska alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under er resa ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss detta vid bokning av er resa. Vi kan även meddela flygbolagen i förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. All dryck beställer ni och betalar själva på plats.  

Klädsel under safari 
När man är på safari är det viktigt att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. När du är på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välj kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. 

Klimat
Under våra vintermånader är det sommarmånader i Sydafrika, i området kring Kapstaden får man då uppleva varma och soliga dagar, medan man i norra delarna av landet får uppleva varma dagar som kan följas med regnskurar. Under våra sommarmånader är klimatet i Sydafrika kyligt, det kan vara kallt och förekomma en hel del regnskurar. I norra delarna av landet är det torrt och soligt under dagarna, det kan förekomma frost under nätterna. Om man planerar sol & bad under sin vistelse i Sydafrika kan det vara viktigt att tänka på att det är två stora hav som möts strax söder om Kapstaden, den kalla Atlanten möter den varma Indiska Oceanen. Ett bra tips kan vara att planera in sol & bad vid Durban (Indiska Oceanen) istället för Kapstaden (Atlanten). Inrikesflyg mellan Kapstaden och Durban ligger på ca tusenlappen.

Elektronik
Adapter krävs.

Tidsskillnad
Under vinterhalvåret skiljer det en timme (+1).

Språk
I Sydafrika talar man främst engelska och Afrikaans.

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se  

Svenska Ambassaden i Sydafrika
Den svenska ambassaden ligger i Sydafrikas huvudstad Pretoria.

Adress
I Parioli Complex
1166 Park Street, Pretoria

Postadress
Embassy of Sweden
P.O. Box 13477
Hatfield 0028
Sydafrika

Ambassadens kontakuppgifter 
Tel, fax, e-post:
Tel: +27 12 426 64 00
Fax: +27 12 426 64 64

E-post: ambassaden.pretoria@gov.se
ambassaden.pretoria-visum@gov.se