Gorilla Trekking & Zanzibar

Upplev en komplett Östafrikaresa. Resan startar i Rwandas huvudstad Kigali där ni får uppleva afrikansk kultur & historia. Ni fortsätter sedan mot Uganda och Gorilla Trekking, utan tvekan en av resans höjdpunkter. Resan avslutas därefter med härliga dagar vid Indiska Oceanens strand. 

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Utresa

  Idag flyger ni mot Rwanda. 

 • Dag 2:

  Ankomst Kigali

  Väl framme på Kigali International Airport, Entebbe, välkomnas ni av vår lokala representant. Ni får en kort genomgång av ert reseprogram och körs sedan till ert hotell. 
  Boende: Heaven Rwanda

 • Dag 3:

  Upplev Kigali

  Idag har ni en heldag i Rwandas bubblande huvudstad. Här får ni uppleva pulsen som en afrikansk huvudstad bjuder på sammtidigt som ni får ta del av Rwandas mörka historia, trots att städen återhämtad sig väl och är en av de städerna i Afrika med störst ekonomisk tillväxt är det inte ens 30 år sen som landet stod i fullständiga ruiner efter några av de mest fasansfulla folkmord som världen skådat. Efter ett besök på Kigali Genocide Memorial har ni fått lära er lite mer av landets historia och hur det återhämtat sig efter folkmorden. Dagen fortsätter med lite enklare inslag och ni besöker en lokal resturang för lunch innan det är dags att besöka en av stadens marknader. Njut sedan av en lung eftermiddag vid hotellets pool. 
  Boende: Heaven Rwanda 
  Måltider: Frukost & Lunch 
   

 • Dag 4:

  Mount Gahinga National Park

  Efter frukost börjar dagens äventyr. Ni lämnar Rwandas huvudstad bakom er och påbörjar resan till Mount Gahinga National Park. Resan går igenom Rwandas landsbyggds innan ni korsar gränsen till Uganda. Strax efter lunch är ni framme vid ert boende som ligger vackert på Mount Gahingas sluttningar. Ni bor med fantastisk utsikt över Ugandas böljande landskap. När ni ser detta otroliga landskap kan ni förstå varför Churchill kallade Uganda för "The pearl of Africa". Njut av en lung eftermiddag på ert boende eller utforska lodgens närområde. På Mount Gahinga Lodge får ni uppleva fantastisk service där varje rum har en personlig butler och all mat & dryck är inkluderad.    
  Boende: Mount Gahinga Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag 

 • Dag 5:

  Gorilla Trekking

  Tidigt på morgonen börjar er vandring. Tillsammans med en specialiserad gorillaguide kommer ni att söka efter gorillorna. Under dagen vandrar ni genom regnskogen på jakt efter detta mäktiga och fascinerande djur. Dagens etapp kan ta mellan 3-8 timmar, detta beroende på var gorillorna befinner sig just för dagen. Ni äter picknicklunch ute i vildmarken. Det är viktigt att inte kasta skräp, mat eller andra saker i parken, för att minska påverkan på omgivningen och djurlivet. I Uganda lever över 300 av de totalt 800 gorillorna som finns kvar på jorden. I regnskogen lever drygt 100 olika däggdjursarter och många olika slags apor. Efter en lång dag återvänder ni till er lodge där det senare serveras middag. 
  Boende: Mount Gahinga Lodge
  Måltider: Allt inkluderat 

 • Dag 6:

  Flyg till Zanzibar

  Efter frukost lämnar ni er lodge och kör tillbaka till Kigali, för att flyga vidare till Zanzibar. Väl framme välkomnas ni och körs till ert boende.  
  Boende: Zanzibar Queen Hotel
  Måltider: Frukost & Middag 

 • Dag 7-11:

  Zanzibar

  På Zanzibar bor ni på Zanzibar Queen, ett litet hotell på Zanzibars östkust med endast 31 rum. Hotellet ligger vid Matemwe Beach strax norr om fiskebyn Matemwe. Hotellet omges av en grönskande tropisk trädgård och ett trevligt poolområde. Hotellet bjuder på fantastisk service, trevliga rum och bra mat. Njut av att bo direkt vid Indiska Oceanens lugn och dess milslånga strand som passar perfekt till promenader i solnedgången. I anslutning till hotellet finns möjlighet till många olika utflykter bland annat kryddsafari, djuphavsfiske, besök i historiska Stone Town, eller varför inte bara njuta av Indiska oceanen och hotellets härliga omgivning.
  Boende: ​Zanzibar Queen Hotel
  Måltider: Frukost & Middag 

  Önskar ni att se förslag till aktiviteter på Zanzibar? Klicka här.

 • Dag 12:

  Hemresa

  Zanzibar

  Njut av er sista dag på Zanzibar, ni körs till flygplatsen i god tid före avresa.
  Måltider: Frukost

 • Dag 13:

  Ankomst Sverige

  Efter härliga dagar i Rwanda, Uganda & på Zanzibar landar ni i Sverige. 

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Uganda
När går resan: Året runt
Destinationer: Kigali, Mount Gahinga & Zanzibar 
Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn
Ankomstflygplats: Kigali International Airport
Hemreseflygplats: Zanzibar International Airport 

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan ser er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Körsträckor för: Safari i Uganda & Kenya
Dag 1: Kigali Int Airport - Hotell = 9 km, asfalt
Dag 2: Kigali 
Dag 3: Kigali - Mount Gahinga Nationalpark = 137 km, mestadels asfalt 
Dag 4: Mount Gahinga Nationalpark
Dag 5: Mount Gahinga Nationalpark - Kigali Int Airport = 137 km, mestadels asfalt 
Alla avstånd är cirka, väder och väglag gör att körtiderna varierar. 

Övriga kostnader för er
* Visum Rwanda 50 usd per person
*Visum Uganda 50 usd per person 
*Visum Tanzania 50 usd per person  
*Dricks till er guide cirka 5 -10 usd per person och dag
*Övrig dricks
*Utflykter som inte är beskrivna i programmet 
*Dryck
*Reseförsäkring
*Vaccinering

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor. 

Resevillkor
Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan ser er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Pass & Visum
Passet ska vara giltigt i 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas 2 tomma sidor i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Visum köps elektroniskt före utresa. Visum kan även köpas på Ugandas ambassad i Köpenhamn. Kenya har elektroniskt visum. På webbsidan www.ecitizen.go.ke kan ni ansöka om visumet som förskottsbetalas med kreditkort. Viseringsavgiften är USD 50 plus en serviceavgift på USD 1. Efter registreringen på hemsidan tar det omkring 7 dagar innan visumet utfärdas. Det elektroniska visumet ska skrivas ut och tas med tillsammans med passet och visas upp vid ankomsten till Kenya. Passet måste ha en giltighetstid på 6 månader från resans sista dag.

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, vi rekommenderar dig att du undersöker detta hos ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er ugandaresa. Ugandas myndigheter kräver vaccin mot Gulafebern vid inresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under resan. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under resan. När du har kommit hem från Afrika ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter resan så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om resan till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt om det skulle behövas, så som kost och läkemedel. Därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av ert safariprogram så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet medicin-kitt i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativt låg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. Alla våra övernattningsställen i Uganda har myggnät över sängarna.

Bagage och vikt
Vår packlista kan förhoppningsvis vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Uganda ber vi er att vara extra observanta, ofta gäller särskilda direktiv för inrikesflygen. T ex: 15 kg per person inklusive handbagage. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss.

Transport i Uganda 
Er guide hämtar er på Entebbe International Airport i Uganda. Er guide finns till för er under hela er safari. Under hela resan åker ni i ett privat safarifordon, 4x4 Toyota Land Cruiser eller minibuss.

Valuta
Valutan i Uganda heter Ugandisk shilling (UGX). Ofta är det mer fördelaktigt att betala med lokal valuta än att betala med USD. Ugandisk Shilling tar ni enkelt ut via uttagsautomat på Entebbes flygplats, i Entebbe, samt i Kampala. Det går också bra att betala med USD i hela Uganda. Se till att ta med mindre valörer (1-5 dollar sedlar) då de är mest användbara. Vanligtvis går det att betala med kort på de flesta hotell/lodger/camper, men detta kan variera beroende på täckning, och därför är det viktigt att ha tillgång till kontanter.

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Uganda. Dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide dricks sista dagen när han lämnar er på flygplatsen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tip box” där ni kan lämna dricks vid avresa.

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfritt som vegetariskt alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under resan ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss om detta vid bokning av er resa. Vi kan även meddela flygbolagen i förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. All dryck beställer ni och betalar själva på plats.

Gorilla Trekking
Under gorillasafari finns det regler som är viktiga att följa då vi besöker djuren i deras naturliga miljö. Om du är förkyld ska du inte delta på gorillasafarin. Det är inte tillåtet att gå närmare gorillorna än 5 meter, om gorillorna kommer nära sök inte ögonkontakt med djuren då detta kan uppfattas hotfullt. Det är inte tillåtet att använda kamera med blixt då detta kan irritera djuren. Du får tillbringa 1 timma tillsammans med gorillaflocken. Det är inte heller tillåtet att ge djuren mat eller att lämna matrester.

Klädsel
När man är på safari är det bra att ha på sig sköna och behagliga kläder. Under gorilla trekking är det särskilt viktigt med bra vandringsskor. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. Ute på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välja kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. Det är också viktigt att tänka på att ni befinner er i ett land med en annan kultur, därför bör man som resenär inte klä sig utmanande. Följ de riktlinjer som finns på plats.

Klimat
Uganda har ett mycket tropiskt och härligt klimat, längs kusten är det väldigt hög luftfuktighet och vid höglandet är det ofta svala kvällar. April och maj blir ofta kallat för ”den stora regnperioden”, under dessa månader kan det regna flera dagar i sträck. November brukar kallas för ”den lilla regnperioden”, då handlar det oftast om kortare skurar på eftermiddagar och kvällar. Under dessa månader är det i regel få turister, parkerna är gröna och frodiga och det är möjligt att få bra priser på hotell och lodger. De torraste månaderna i Uganda är juni – augusti,  december - februari. Trots detta kan kvällarna ofta vara lite kyliga, därför rekommenderar vi er att ta med varma och bekväma kläder. December till februari är de varmaste månaderna i Uganda. 

Elektronik
Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, vilket innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, och även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städer har era hotell och lodger ström dygnet runt, däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott.

Mobil
Mobilen har ökat BNP i flera afrikanska länder, det innebär också att man satsar på att på att bygga ut mobilnätet. Din täckning under din safariresa kan variera väldigt beroende på var du befinner dig samt vilken mobiloperatör du har.

Tidsskillnad
Uganda är en timme före Sverige när vi har sommartid, och två timmar före när vi har vintertid.

Språk
Ugandas nationalspråk är engelska, swahili och luganda. 

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se 

Svenska Ambassaden
Den Svenska ambassaden i Uganda ligger i huvudstaden Kampala.

Adress
24, Lumumba Avenue, Nakasero, Kampala

Postadress
Embassy of Sweden
P.O. Box 22669
Kampala, Uganda

Kontaktuppgifter
Tel: +256 417 700 800
Fax: +256 417 700 801 
E-post: ambassaden.kampala@gov.se