Mauritius

Utanför Afrikas östkust ligger Mauritius, en vulkanö med vit puderlik sand som mattas ut i det safirblå vattnet i Indiska Oceanen. Mauritius atmosfär är en blandning av afrikanskt, indiskt och europeiskt inflytande och erbjuder fantastiska natur- och matupplevelser, tillsammans med lugna dagar vid några av världens mest exotiska stränder. Med sin säregna omgivning är Mauritius verkligen en plats som kan jämföras med paradiset och får till och med den mest erfarna resenären att bli överväldigad av dess skönhet.

Vid Mauritius kust, runtom större delen av ön, ligger världens tredje största korallrev, och har med sitt rika marina liv och färgstarka karaktär blivit en central plats för många dykare. Bortom de prisvärda stränderna, in mot öns svalare mitt, breder en tät urskog ut sig. Trots öns isolerade placering så sprudlar naturlivet på Mauritius. Många sällsynta djur ser skogens täta växtlighet som en fristad, däribland den endemiska mauritiska flygräven och den utrotningshotade rosenduvan.

Här har ni också möjligheten att uppleva en enastående lyx, med en nivå av förfining som är huvudet högre än många andra tropiska resmål. På Mauritius får ni se den sanna innebörden av ‘skönhet’ – ett förverkligande som kommer få er att gång på gång vilja återvända till ön.

Men med sin genuina, välkomnande och gränslöst vackra miljö, så erbjuder Mauritius inte bara fantastiskt väder och utomordentliga stränder, utan också en distinkt kulturell identitet som är värd att utforska.

Vill ni vara med om en drömlik resa till en av världens finaste öar? Eller varför inte kombinera er resa med oförglömlig safari i Kenya eller Tanzania? Vi hjälper er att skräddarsy er resa och anpassar den efter era önskemål. Missa inte chansen att åka på livets resa!

Läs mer