Safari Kruger & Moçambique

Upplev en resa som bjuder på det lilla extra. Resan startar med fyra spännande dygn i Timbavati Plains, i Kruger Nationalpark. Efter spännande safari upplevelser flyger ni vidare Mocambique och världsberömda Bazaruto skärgården. Här får ni njuta av barfota lyx när den är som bäst. En resa ni sent kommer att glömma!

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Utresa

  Idag lämnar ni Sverige. 

 • Dag 2:

  Ankomst Johannesburg, Safari Kruger

  Via Johannesburg flyger ni till Hoedspruit, Kruger. Väl framme välkomnas ni och körs till er safari lodge som ligger vackert med utsikt över Timbavati Plains. Sivit Lodge är en trevlig liten lodge bestående av endast 4 rum samt en privat med fyra sovrum anpassade för familjer eller vänner som vill ha en helt privat safari upplevelse. Siviti Lodge ligger i Thorny Bush Private Game Reserve i Kruger Nationalpark. Väl framme serveras lunch innan ni under eftermiddagen åker ut på ert första safari. Området är känt för sin vackra natur och rika djurliv, det finns stora möjligheter att få se djuren i ”The Big Five”, tillsammans med er guide söker ni efter de vilda djuren. Safarin avslutas med en en drink i solnedgången.  
  Boende: Siviti Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 3:

  Safari Kruger:

  Idag väntar safari när det är som bäst. Tidig morgon söker ni tillsammans med er guide efter de vilda djuren. Sammtidigt som solen går upp över Timbawati Plains kör ni igenom den orörda vildmarken. De tidiga morgontimmarna är djuren som mest aktiva och chanserna att framförallt se de stora kattdjuren i rörelse. Safarit avslutas med en kopp kaffe för den som önskar innan återvänder till er lodge för frukost och lite avkoppling vid poolen. Under eftermiddagen är det dags för ny spännande safari upplevelser. I områder har ni möjlighet att bland annat se: lejon, giraffer, elefanter, zebror, afrikansk buffel, gepard, leopard, noshörning, hyenor och den sälsynta vildhunden - savannens bästa jägare. Att tilssammans med er guide söka efter de vilda djuren och uppleva den afrikanska vildmarken ger minnen för livet.  
  Boende: Siviti Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 4-5:

  Safari i Kruger:

  Näskommande två dagar, fortsätter med spännande safari upplevleser kombinerat med avkoppling på er fantastiska lodge. Njut av att få uppleva Afrikas vildmark och närheten till de vilda djuren. 
  Boende: Siviti Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 6:

  Morgonsafari & Mocambique:

  Ni börjar dagen med en avslutande morgonsafari. Under dagen kör ni mot Nelspruit flygplats, väl framme vid flygplatsen lämnar ni tillbaka er hyrbil och checkar in på ert flyg som kommer ta er till Vilanculos Mocambiqe. När ni landar hälsas ni välkoma och körs till ert boende på Bazaruto Island med båt.  
  Boende: Zenguelemo Lodge 
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag
  Rumskategori: Bungalow

  Uppgraderings alternativ: 
  Anantara Bazaruto Island Resort
  &Beyond Benguerra Island


   

 • Dag 7-11:

  Mocambique

  Njut av magiska dagar i paradiset. Bazaruto Island bjuder på barfota lyx när det är som bäst. Ert boende består av tre stycken Bungalows och elva tält. Varje bungalow är trevligt inredd med skön säng, air condition och badrum. Under era dagar på Zenguelemo njuter ni av er egna strand vid Indiska Oceanen. Ert boende har sitt egna rev precis utanför stranden och skärgården runt omkring bjuder på en av världens bästa snorkel och dykningsupplevelser. Dessutom finns i anslutning till ert boende möjlighet att boka in er på sandbanksturer, fiskeutflykter eller båturer antingen med motorbåt eller traditionell Dhow segelbåt. Bazaruto skärgården bjuder på fantastiska upplevleser långt från de mest klassiska turistråken. 
  Boende: Zenguelemo Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 12:

  Hemresa

  Njut av en sista morgon vid Mocambiques stränder. Under förmiddagen checkar ni ut från ert boende och blir körda till Vilanculos flygplats varifrån ni flyger via Joannesburg mot Sverige. Tack för denna gången. 
  Måltider: Frukost 

 • Dag 13:

  Ankomst Sverige

  Efter härliga dagar i Sydafrika och Mocambique landar ni i Sverige. 

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Sydafrika
När går resan: 
Destinationer: Johannesburg,, Kruger National Park, Vilancolus 
Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn
Ankomstflygplats: Johannesburg OR Tambo International Airport (JNB)
Hemreseflygplats: Vilancolus Airport (VNX)
 

Övriga kostnader för er:
*Dricks
*Dryck
*Reseförsäkring
*Internationella flygbiljetter

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor.

Resevillkor
Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Det innebär att ni kan boka flyg själva. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Sydafrika: Pass & Visum
Vid resa till Sydafrika ska passet vara giltigt i minst 30 dagar efter resans sista dag. Det ska finnas minst en blank sida i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Sydafrika har ingen visumplikt för svenska medborgare.

Botswana: Pass & Visum
Vid resa till Botswana ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst två tomma sidor i ditt pass för in- och utresestämpel. Det finns också krav på uppvisande av en returbiljett. Botswana har ingen visumplikt för svenska medborgare. Vid ankomst tilldelas man 90 dagars inresevisering.

Zimbabwe: Pass & Visum
Vid resa till Zimbabwe ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst två tomma sidor i ditt pass för in- och utresestämpel. Vid gränsen till Zimbabwe kan man ansöka om visum mot en avgift (ca 35 usd per person).

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, kontrollera vilket belopp denna försäkring täcker, vi rekommenderar att du undersöker detta med ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på på www.gouda-rf.se

Internationellt körkort
Sydafrika
Internationellt körkort krävs eller rekommenderas stark.

Inresa till Sydafrika med barn under 18 år
Ett fullständigt födelsebevis krävs innehållande uppgifter om barnet, barnets personnummer samt uppgifter om barnets båda föräldrar.

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er Afrikaresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under din resa. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under din resa. När du har kommit hem från din Afrikaresa ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter din resa så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om din resa till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt under er resan. Det kan handla om kost eller läkemedel, därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av er resa. Detta så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet ”medicin kitt” i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativt låg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. I malariaområde som t ex Krugerparken har alla våra övernattningsställen myggnät över sängarna.

Bagage och vikt
Vid bokning skickar vi ut en packlista, förhoppningsvis kan packlistan vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Sydafrika ber vi er att vara extra observanta, då vikten kan skilja sig från er Internationella flygning. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss. 

Valuta
Valutan i Sydafrika är Rand (ZAR). I Sydafrika går det bra att betala och ta ut med kort.

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Sydafrika, dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide/chaufför dricks sista dagen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tips box” här kan ni lämna dricks vid avresa. 

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfria alternativ som vegetariska alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under er resa ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss detta vid bokning av er resa. Vi kan även meddela flygbolagen i förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. All dryck beställer ni och betalar själva på plats.  

Klädsel under safari 
När man är på safari är det viktigt att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. När du är på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välj kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. 

Klimat
Under våra vintermånader är det sommarmånader i Sydafrika, i området kring Kapstaden får man då uppleva varma och soliga dagar, medan man i norra delarna av landet får uppleva varma dagar som kan följas med regnskurar. Under våra sommarmånader är klimatet i Sydafrika kyligt, det kan vara kallt och förekomma en hel del regnskurar. I norra delarna av landet är det torrt och soligt under dagarna, det kan förekomma frost under nätterna. Om man planerar sol & bad under sin vistelse i Sydafrika kan det vara viktigt att tänka på att det är två stora hav som möts strax söder om Kapstaden, den kalla Atlanten möter den varma Indiska Oceanen. Ett bra tips kan vara att planera in sol & bad vid Durban (Indiska Oceanen) istället för Kapstaden (Atlanten). Inrikesflyg mellan Kapstaden och Durban ligger på ca tusenlappen.

Elektronik
Adapter krävs.

Tidsskillnad
Under vinterhalvåret skiljer det en timme (+1).

Språk
I Sydafrika talar man främst engelska och Afrikaans.

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se  

Svenska Ambassaden i Sydafrika
Den svenska ambassaden ligger i Sydafrikas huvudstad Pretoria.

Adress
I Parioli Complex
1166 Park Street, Pretoria

Postadress
Embassy of Sweden
P.O. Box 13477
Hatfield 0028
Sydafrika

Ambassadens kontakuppgifter 
Tel, fax, e-post:
Tel: +27 12 426 64 00
Fax: +27 12 426 64 64

E-post: ambassaden.pretoria@gov.se
ambassaden.pretoria-visum@gov.se