Kenya

Kenya erbjuder ett vackert landskap, fantastiska naturupplevelser med safarin som kronan på verket. Kenyas nationalparker och naturreservat bjuder på safari i världsklass, här finns möjligheten att upptäcka ”The Big Five”. Begreppet härstammar från storviltsjägarnas jakttroféer och innefattar lejon, buffel, elefant, noshörning och leopard. 

När man färdas genom landet upptäcker man dess skiftande landskap, varmt och tropiskt klimat längs kusten med en svalkande bris från Indiska oceanen. Inlandet bjuder ofta på ett torrare klimat med tryckande värme, medan det i höglandet är en härligt kombinerad växtlighet med frodigt åkerlandskap och kilometerlånga teplantage. Landet bär på ett rikt kulturarv, det finns fortfarande folkslag och stammar i Kenya som lever efter gamla sedvänjor. Det stolta massajfolket är den mest kända stammen i Kenya som än idag lever efter sina gamla traditioner. Landets huvudstad Nairobi har blivit en av Afrikas främsta storstäder och har mycket att erbjuda för den som vill. Några av Kenyas mest kända safariparker är Masai Mara, Lake Nakuru, Samburu, Amboseli och Tsavo som alla har olika upplevelser att erbjuda. Kombinera gärna detta med några härliga dagar längs den kenyanska kusten. Här erbjuds det absolut bästa, kritvita stränder och självklart det vackra klarblåa Indiska oceanen. I kuststäderna Lamu, Malindi och Mombasa får ni dessutom en inblick i hur den arabiska, indiska och afrikanska kulturen möts.

Det finns inga gränser för vad ni kan uppleva. I Kenya finns möjligheter till bergsklättring på Mount Kenya, klassisk safari i några av världens mest kända parker, campingsafari för den som söker äventyr. Djuphavsfiske och fantastiska stränder längs Indiska oceanen. Glöm inte att det går att kombinera er Kenya resa med sol och bad! 

Följ med oss till Kenya, vi skräddarsyr din resa!

Läs mer