Safari Masai Mara & Mauritius

På denna resa kombineras två av Afrikas pärlor, Masai Mara & Mauritius. Resan börjar i Kenya där ni får möta Afrikas vilda djur och åka på safari i, ute på savannen väntar spännande äventyr. Resan fortsätter sedan till Mauritius som är känt för sitt turkosa vatten och sina kritvita stränder. 

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Utresa

  Idag flyger ni mot Kenya. 

   

 • Dag 2:

  Ankomst Nairobi

  Framme i Nairobi blir ni varmt välkomnade av vår lokala representant. Ni körs sedan till ert hotell i Nairobi, Kenyas huvudstad.
  Boende: Karen Gables Lodge 

 • Dag 3:

  Safari i Masai Mara

  Efter frukost på hotellet i Nairobi börjar resan mot Kenyas högland. Ni passerar Limuru och kör mot Rift Valley, en förkastningsspricka som sträcker sig från Israel i norr till Moçambique i söder. Er guide stannar vid en utsiktsplats där ni får se de oändliga slätterna. Därefter fortsätter ni er resa mot Masai Mara Game Reserve. Ni ankommer till Masai Mara Olengoti Camo vid lunchtid. Masai Mara Olengoti Camp är en eco-camp som ligger vacker vid Talek River. Kl. 16.00 kör ni ut på eftermiddagssafari, Masai Mara är känt för sitt rika djurliv och sin stora population av lejon. 
  Boende: Masai Mara Olengoti Camp
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 4:

  Safari i Masai Mara

  Ni äter en god frukost och lämnar sedan er camp för att tillbringa hela dagen i Masai Mara. Parken är vida känd för sitt rika djurliv och Masai Mara anses vara landets bästa park och även en av de djurtätaste i hela Afrika. Masai Mara är Kenyas flaggskepp. Ni äter picknick lunch ute på savannen innan ni fortsätter er safari. Ni åker i skogsområden, längs med floder och genom öppna slätter. Tillsammans med er guide söker ni efter de vilda djuren. På eftermiddagen återvänder ni till er camp.
  Boende: Masai Mara Olengoti Camp
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 5:

  Safari i Masai Mara

  Kl. 6:30 startar morgonsafarin. Ni kör in i Masai Mara i jakt på vilda djur. Ni återvänder tillbaka till campen kl. 09:00 för att äta frukost. Under förmiddagen kan ni besöka en Masaiby, gå på bushwalk eller bara koppla av på campen. Lunch serveras vanligtvis mellan kl. 12:30 - 14:30. Kl. 16:00 är det återigen dags för safari, när solen inte skiner lika starkt är det många djur som börjar röra sig mot vattenhålen.
  Boende: Masai Mara Olengoti Camp
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 6:

  Morgonsafari & transfer till Nairobi

  Efter frukost checkar ni ut från ert boende och packar bilarna för att sedan åka ut på ert sista safari för denna gång. Tillsammans med er guide åker ni och letar efter de vilda djuren. Strax före lunch påbörjar ni resan tillbaka mot Nairobi, väl framme spenderar ni en lugn kväll på ert vackra boende. 
  Boende: Karen Gables
  Måltider: Frukost & Lunch

 • Dag 7:

  Flyg till Mauritius

  På morgonen äter ni en god frukost innan det är dags att åka till flygplatsen. Vi hämtar upp er i god tid innan ert flyg avgår till Mauritius. Vid ankomst till Mauritius hälsas ni välkomna och får en kort presentation av våra representanter. Ni körs sedan till vackra Le Victoria.
  Boende: Le Victoria
  Måltider: Frukost

 • Dag 8-12:

  Mauritius

  Le Victoria ligger på stranden mellan huvudstaden Port Louis och Grand Baie på Mauritius nordvästkust. Hotellet har stora härliga rum med havsutsikt, vilket gör det till ett av de bästa alternativen på Mauritius. Hotellet passar för alla tack vare ett stort utbud av aktiviteter samt härliga kvällar med romantisk atmosfär. Le Victoria passar för barnfamiljer och par i alla åldrar. Alla rum har terrass eller balkong samt air-condition. Några rum är även så kallad inter-connected rooms dvs med dörrar mellan rummen.
  Boende: Le Victoria
  Måltider: Frukost

 • Dag 13:

  Hemresa

  Njut av en härlig sista dag på Mauritius och Le Victoria. Vi kör er till flygplatsen i god tid innan ert flyg avgår.
  Måltider: Frukost

 • Dag 14:

  Ankomst Sverige

  Efter härliga dagar i Kenya & på Mauritius landar ni i Sverige. 

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Kenya & Mauritius
När går resan: Året runt
Destinationer: Nairobi, Masai Mara & Mauritius
Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn
Ankomstflygplats: Jomo Kenyatta International Airport (JKIA)
Hemreseflygplats: Plaisance, Port Louis (MRU)

Körsträckor för: Safari Masai Mara & Mauritius
Dag 1: Jomo Kenyatta Int. Airport - Nairobi = 20 km, asfalt
Dag 2: Nairobi - Masai Mara Game Reserve = 280 km, asfalt, grus
Dag 3: Masai Mara Game Reserve 
Dag 4: Masai Mara Game Reserve 
Dag 5: Masai Mara Game Reserve - Nairobi = 280 km, grus, asfalt 
Dag 6: Mauritius Airport - Le Victoria = 63 km, asfalt
Dag 7-11: Le Victoria
Dag 12: Le Victoria - Mauritius Airport = 63 km, asfalt


Alla avstånd är cirka, väder och väglag gör att körtiderna varierar. 

Övriga kostnader:
*Visum Kenya 50 usd per person (om ni köper visum på plats)
*Dricks till er guide cirka 5 -10 usd per person och dag
*Utflykter som inte är beskrivna i programmet 
*Övriga måltider och dryck
*Reseförsäkring
*Vaccinering

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor

Resevillkor
Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan ser er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass. 

Pass & Visum
Kenya:
Passet ska vara giltigt 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas 2 tomma sidor i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Kenya har elektroniskt visum. På webbsidan www.ecitizen.go.ke kan ni ansöka om visumet som förskottsbetalas med kreditkort. Viseringsavgiften är USD 50 plus en serviceavgift på USD 1. Efter registreringen på hemsidan tar det omkring 7 dagar innan visumet utfärdas. Det elektroniska visumet ska skrivas ut och tas med tillsammans med passet och visas upp vid ankomsten till Kenya. Passet måste ha en giltighetstid på 6 månader från resans sista dag.

Mauritius:
Resenärer med ett svenskt pass får stanna i landet upp till 90 dagar utan att ansöka om visum. 

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring. Vi rekommenderar att du undersöker detta med ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er resa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under din resa. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under din resa. När du har kommit hem från din afrikaresa ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter din resa så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om din resa till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt under er resan. Det kan handla om kost eller läkemedel, därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av ert safariprogram. Detta så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet ”medicin-kit” i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativt låg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. Alla våra övernattningsställen i Kenya har myggnät över sängarna. Allvarligare skador eller sjukdomsfall kräver dock evakuering till Sydafrika.

Bagage och vikt 
Vår packlista kan förhoppningsvis vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Kenya ber vi er att vara extra observanta, ofta gäller särskilda direktiv för safariflygen. Tex: 15 kg per person inklusive handbagage. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss.

Transport
Er guide hämtar er på flygplatsen och finns till för er under hela er safari, under kenyaresan åker ni i ett privat safarifordon, Mini Van eller 4x4 Toyota Land Cruiser. På Mauritius kan ni boka taxi på hotellet.

Valuta
Kenya:
Valutan i Kenya heter Kenyansk shilling (KSH). Ofta är det mer fördelaktigt att betala med lokal valuta än att betala med USD. Kenyansk Shilling tar ni enkelt ut via uttagsautomat på flygplatsen, i Nairobi eller i andra städer. Det funkar bra att betala med USD hela resan. Se till att ta med mindre valörer (1-5 dollars sedlar), då de är mest användbara. Vanligtvis går det att betala med kort på de flesta Hotellen/Lodger & Camper, men detta kan variera beroende på täckning, därför är det viktigt att ha tillgång till kontantbetalning. 

Mauritius:
Valutan heter Mauritius Rupee (MUR). De flesta tar emot Visa, Master Card och Diners. Ni kan växla till MUR på flygplatsen, i banker och på hotell. Om ni vill växla från MUR till SEK ska ni vara uppmärksamma på att detta bara är möjligt på flygplatsens bank.

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Afrika, dricks är frivilligt, men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide dricks sista dagen när er guide lämnar er på flygplatsen. På de flesta hotell/Lodger/Camper finns en gemensam ”tip-box” där ni kan lämna dricks vid avresa. 

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfritt som vegetariskt alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under resan ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss om detta vid bokning av er resa. Vi kan även meddela flygbolagen i förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. All dryck beställer ni och betalar själva på plats.

Klädsel
När man är på safari är det bra att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. När du är på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välj kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bara med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. Det är också viktigt att tänka på att ni befinner er i ett land med en annan kultur, därför bör man som resenär inte klä sig utmanande och följa de riktlinjer som finns. På hotellet i Mauritius rekommenderas att ha "finare" kläder till middagarna.

Klimat
Kenya och Mauritius har ett mycket tropiskt och härligt klimat, men under kvällarna är det ofta svalare. April och maj blir ofta kallat för ”den stora regnperioden” i Kenya, under dessa månader kan det regna i flera dagar i sträck. November brukar kallas för ”den lilla regnperioden”, då handlar det oftast om kortare skurar på eftermiddagar och kvällar. Under dessa månader är det i regel få turister, parkerna är gröna och frodiga och det är möjligt att få bra priser från hotell och lodger.  

Elektronik
Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, det innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städer så har era hotell och lodger ström dygnet runt, dock så är det ganska vanligt med strömavbrott.  

Mobil
Mobilen har ökat BNP i flera afrikanska länder, det innebär också att man satsar på att på att bygga ut mobilnätet. Din täckning under din safariresa kan variera väldigt beroende på var du befinner dig samt vilken mobiloperatör du har.

Tidsskillnad
Kenya:
Kenya är en timme före Sverige när vi har sommartid, och två timmar före när vi har vintertid.

Mauritius:
Tidsskillnaden mellan Mauritius och Sverige är (svensk tid + 2 timmar) under sommaren, och (svensk tid + 3 timmar) när det är vintertid.

Språk
Kenya:
Kenyas nationalspråk är engelska och swahili. 

Mauritius:
De flesta invånarna talar både engelska och franska. Det finns också inslag av andra orientaliska språk.

Införsel till Sverige
Ni är själv ansvariga för att det som ni för med er in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se 

Svenska Ambassaden i Kenya
Den Svenska ambassaden i Kenya ligger i Nairobi Kenyas huvudstad.

Adress:
United Nations Crescent, Gigiri Nairobi

Postadress:
PO Box 30600
00100 Nairobi 
Kenya

Ambassadens kontaktuppgifter:
Tel: +254 (0)709 96 4000
Fax: +254 (0)709 96 4339
E-post: ambassaden.nairobi@gov.se 

Akuta konsulära ärenden:
Vid akuta konsulära ärenden utanför kontorstid kontaktar ni ambassaden per telefon +254 (0)709 96 4000 och slå 0 eller ring +46 (0)8 405 5005 för att kopplas till jourhavande tjänsteman. 

Honorärkonsulat på Mauritius
Sverige har ingen ambassad på Mauritius utan företräds av ett honorärkonsulat i Port Louis och Sveriges ambassad i Harare, Zimbabwe.

Sveriges honorärkonsulat:
Taylor Smith & Co Ltd
Aqualia Building,
Old Quay D Road
Port Louis
Mauritius

Telefon: +230 206 32 03
Fax: +230 240 28 84
E-post: colin.taylor@taylorsmith.mu