Rwanda

Rwanda erbjuder ett otroligt vackert landskap med storslagna platser att besöka och upptäcka. Landskapet känns levande och bjuder på en kuperande terräng med gröna frodiga fält och sjöar som bjuder in till avkoppling. I nordväst möts man av de vulkaniska Virungabergen med toppar på mer än 4 000 meter. Här får ni också ett spännande och unikt möte bergsgorillan.

Rwanda ligger i östra Centralafrika strax söder om ekvatorn med ett tropiskt klimat. Rwanda är afrikas mest folktäta land med en yta som är något mindre än Dalarna och en befolkning på ca 12 miljoner. Befolkningsmängden och en begränsad yta innebär också att landet har utmaningar. Landet behöver därför arbeta aktivt för att skydda djurliv och skog. Det är vanligt med avskogning och tjuvjakt. 

Rwanda är också känt för sin mörka historia. Under 80-talet bildades exiltutsier gruppen The Rwandan Patrotic Front där man invaderade Rwanda. Efter inbördeskriget genomfördes reformer och ett flerpartisystem men tyvärr blev det snart oroligt igen. 1994 skrevs ett avtal signerat av presidenten där The Rwandan Patrotic Front skulle ingå i regeringen. Kort därefter dog presidenten när hans flygplan sköts ner. Detta utlöste folkmordet i Rwanda. I loppet av tre månader mördades 800 000 tutsier och moderata hutuer och tre miljoner flydde.

I den nordvästra delen av Rwanda finner vi Volcanoes National Park som utgör en yta på 160 kvadratkilometer av regnskog och 5 av de totalt 8 vulkanerna som finns i området. Nationalparken är hem till bergsgorillan och ”Golden Monkey” som heter Guldmarkatta på svenska. Parken bildades 1925 i ett mindre område för att skydda bergsgorillan från tjuvjakt.

För att göra er afrikaresa oförglömlig, så har ni möjlighet att kombinera er Rwandaresa med en tripp till Kenya, Uganda & Tanzania, där fler fantastiska möten väntar.

Vi skräddarsyr din resa enligt dina önskemål och ger dig möjligheten att uppleva det bästa av Rwanda!  

Läs mer