Zimbabwe

Upptäck Zimbabwes världsarvslistade arkeologiska platser och ställ er vid sidan av ett av världens naturliga underverk, Victoriafallen. En resa hit kommer ta er genom vackra landskap, från balanserande stenblock och ståtliga msasaträd, till spännande safari, frodiga höglandskap och livskraftiga flodsystem. Landet är lokaliserat i Afrikas södra del, inklämt mellan Botswana, Zambia, Sydafrika och Mocambique. 

Zimbabwe saknar kust, men har istället en av världens största konstgjorda sjöar, Kariba, som genom uppbyggnaden av Karibadammen under 50-talet svämmade över stora delar av det närliggande landskapet. Zimbabwe erbjuder enastående safari bland det rika naturlivet. Här finns ett stort utbud av djurarter, inkl. "The Big Five" och en av Afrikas största population av elefanter. Hwange, ett av världens sista stora elefantskyddsområden, är den största nationalparken i Zimbabwe. Ni hittar parken i den sydöstra delen av Zimbabwe mellan Bulawayo och Victoriafallen. Parken ligger nära gränsen till Kalahariöknen, i en region med låga vattentillgångar och gles vegetation. Under regnperioden skapas utspridda vattenhål i området som drar till sig mängder med djur.

Ett av de mest kända vattenhålen som skapas under regnperioden är de så kallade Mana Pools. Mana betyder ”fyra” på språket shona och syftar på de fyra stora permanenta poolerna som skapas av Zambeziflodens uttorkade meandrar. När poolerna minskar i storlek under torrperioden drar de till sig ett stort antal sällsynta djur som leoparder och bruna hyenor.

I Zimbabwe bor det omkring 15 miljoner invånare och de officiella språken är engelska, shona och sindebele. På vägen kommer ni få ett vänligt välkomnande från de lokala människorna, som är kända för sin artighet och positiva inställning. Trots att Zimbabwe har haft en våldsam politisk historia så har landet visat en stadig återhämtning och givits nytt hopp om en ljusare framtid.

Vi hjälper er att skräddarsy er resa med fantastisk safari i Zimbabwe. En resa till Zimbabwe skapar minnen för livet! 

Läs mer