Namibia

Namibia erbjuder ett av Afrikas mest unika landskap. Namibia är känt för naturens färgrika och kraftfulla skönhet, där djur och människor har levt i harmoni i årtusenden. Bestig världens högsta sanddyner, stig ner i Afrikas djupaste canyon, utforska världens äldsta och torraste öken, och vandra längs med Swakopmunds vita stränder!

Namibia är ett av världens mest glesbefolkade länder med endast 2.5 miljoner invånare på en yta motsvarande dubbla Sveriges storlek. Med vänliga, jordnära människor och en otrolig mångfald bland djur- och växter gör att Namibia visar det bästa av vad Afrika har att erbjuda.  Landet i sig är ett äventyr och gör med hjälp av sina välhållna vägar, bekväma hotell, lodger och tillmötesgående människor er resa till ett sant nöje.

I Namibias pulserande städer har människorna en drivande framtidssyn, samtidigt som de försöker bevara landets rika kulturella historia. Genom en stabil infrastruktur och en demokratisk regering gör det möjligt för er att utforska Namibias ändlösa horisonter och landskap på ett tryggt sätt. Mycket av Namibias kultur, mat och arkitektur är influerad av den tyska koloniseringen 1884-1920, och anordnar bland annat den legendariska Oktoberfesten i Namibias huvudstad Windhoek, varje år.

Etosha National Park i norra Namibia är tveklöst en av de bästa safaridestinationerna i Afrika. I parken hittar ni många av de djur som ofta associeras med Afrika, bl.a zebror, giraffer, lejon, leoparder och elefanter. Parken ger även några av Afrikas mest sällsynta djur en fristad, som exempelvis spets- och trubbnoshörningen. I Namibia är vatten en bristvara, vilket gör att det är större chans att se djurliv runt landets begränsade vattenhålor. Det är otroligt häftigt att sitta vid vattenhålorna och se den ena efter den andra djurparaden anlända till vattenhålen och ingenstans kan detta upplevas bättre än i Etosha National Park.

För att göra er afrikaresa oförglömlig, så har ni möjlighet att kombinera er Namibiaresa med en tripp till Sydafrika, där fler fantastiska möten väntar.

Vi skräddarsyr din resa enligt dina önskemål och ger dig möjligheten att uppleva det bästa av Namibia!

Läs mer