Kapstaden & Det bästa av Namibia

Upplev Kapstaden och de världskända sanddynerna i Sossusvlei. Det är en obeskrivlig upplevelse att köra geom Namibias vildmark på egen hand. Resan erbjuder många härliga upplevelser! 

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Utresa

  Idag flyger ni mot Sydafrika. 

 • Dag 2:

  Ankomst Kapstaden

  Vid ankomst till Kapstaden hälsas ni välkomna och körs till ert hotell. Här finns det mycket att göra om dagarna, god mat och bra shopping. Ni bor vackert och centralt på V&A Waterfront.
  Boende: The Portswood

 • Dag 3:

  Table Mountain

  Ni vaknar upp till en ny härlig dag i Kapstaden. Under dagen är det dags att ge sig upp för Table Mountain, ni tar er till kabinbanan. Väl framme kan ni välja mellan att promenera upp för berget eller ta den bekväma kabinbanan. Uppe på toppen av Table Mountain är det bara att njuta av den härliga utsikten, kanske är ni där i tid för solnedgången.
  Boende: The Portswood
  Måltider. Frukost

 • Dag 4:

  Heldagsutflykt till Godahoppsudden

  Heldagsutflykt till Godahoppsudden med guide. Detta är ett måste för den som besöker Kapstaden. När ni har besökt Cape Point som det heter på engelska kommer ni att passera några fantastiska platser. Chapmans Peak Drive är en otroligt vacker kuststräcka med berg, stränder och mysiga byar. Ni kommer även att få upptäcka Boulders Beach med pingviner och Camps Bay, Sydafrikas mest kända strand. Godahoppsudden ligger i Cape of Good Hope Nature Reserve, det var utanför denna kust som Den Flygande Holländaren försvann med sitt skepp år 1641. Myten säger att ett mystiskt skepp har synts till vid ett flertal tillfällen under 1900 talet. Efter avslutad tur körs ni till ert boende i Kapstaden.
  Boende: The Portswood
  Måltider: Frukost

 • Dag 5:

  Fri dag i Kapstaden

  Ni startar dagen som vanligt med en god frukostbuffé på hotellet. Ni spenderar dagen på egen hand. I Kapstaden finns det mängder med aktiviteter som passar alla. Passa på att besöka Two Ocean Aquarium på Waterfront och lär er mer om livet i de två stora haven som möts, Atlanten & Indiska Oceanen. Ni kan också välja mellan att besöka en kåkstad, botaniska trädgården eller hajdyk i bur med mycket mera.
  Boende: The Portswood
  Måltider: Frukost

 • Dag 6:

  Flyg till Windhoek - Kalahari

  Efter frukost börjar ert äventyr i Namibia och ni påbörjar er resa mot Kalahari som är Afrikas sydligaste öken. Det är en obeskrivlig upplevelse att köra genom Namibias torra och karga landskap. Ni ankommer till ert boende lagom till lunch. Njut av en lugn eftermiddag vid poolen, med utsikt över ett vattenhål dit djuren kommer för att dricka. I skymningen åker ni ut på en "game drive" i reservatet. Dagen avslutas med en sundowner på någon av alla kullar i området och ni ser solen går ner över Kalahariöknen.
  Boende: Zebra Kalahari Lodge
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 7:

  Kalahari - Fish River Canyon

  Tidigt på morgonen väntar en vandring i området tillsammans med Bushmen, ni får ta del av deras kultur och deras seder samt får inblick i hur det överlever i öknen mot alla odds. Därefter serveras frukost på lodgen innan ni fortsätter er resa söderut ut mot Fish River Canyon. Landskapet är torrt och orört, vägarna i Namibia är ofta långa och raka. Aldrig tidigare har uttrycket "det är resan som är målet" varit så sant. Det är svårt att inte förundras över Namibias storslagna natur och alla vackra vyer. Efter drygt 5 timmars bilresa är ni framme vid ert boende och Fish River Canyon som också är Afrikas största canyon. På Fish River Lodge kopplar ni av och njuter av en lugn eftermiddag med magiska vyer över detta naturens skådespel. 
  Boende: Fish River Lodge
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 8:

  Guidad tur vid Fish River Canyon

  Dagen bjuder en guidad utflykt till ett av områdets bästa utkiksplatser. Kontinentalplattornas rörelser skapade i urminnes tider sprickor i marken vilket lade grunden till världens näst största kanjon. Fish River Canyon är upp till 160 km lång och 27 km bred, med några platser som är 550 meter djupa. Fish River är Namibias längsta flod. Floden har skurit sig igenom platåns torra, steniga och sparsamt bevuxna terräng. Njut av en lugn eftermiddag på lodgen, i skymningen åker ni ut på en Sundowner drive, det är en oslagbar upplevelse att solen gå ner över detta underverk.
  Boende: Fish River Lodge
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 9:

  Fish River Canyon - Sossusvlei

  Efter frukost packar ni ert fordon och kör vidare mot Sossusvlei. Återigen skapar Namibias torra och karga landskap en nära på existentiell upplevelse, resan går genom vildmark och återigen vildmark. Efter ca 6 timmar är ni framme vid ert boende, som ligger vackert vid en bergskedja. Från ert boende ser ni ut över ökenlandskapet med bergskedjor i fjärran. Naturens krafter gör sig ständigt påmind i värmen. Sossusvleis sanddyner är kända världen över och är kanske Namibias mest kända landmärke. Sanddynerna i Sossusvlei anses av många vara ett av världens största underverk. Med en drink i handen ser ni solen gå ner över horisonten, naturens skådespel lämnar ingen oberörd.  
  Boende: Desert Hills Lodge
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 10:

  Sossusvlei

  Ni startar dagen tidigt för att hinna till Namib Naukluft park och sanddynerna i Sossusvlei så tidigt som möjligt. Här möts den klarblåa himlen och de röda sanddynerna, vilket gör detta till ett av Afrikas vackraste underverk och fotografens dröm. De mest kända sanddynerna i området heter Dune 45, Big Daddy, Big Mama. För dig som söker en tuff utmaning finns det möjlighet att besiktiga någon av dessa. Därefter besöker ni Deadvlei där namibias mest fotograferade träd återfinns. Ni återvänder sedan till er lodge efter härliga upplevelser i Namib Naukluft park. Njut av en lugn eftermiddag på lodgen.
  Boende: Desert Hills Lodge
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 11:

  Upptäck Sossusvlei

  För dig som önskar är det möjligt att åka luftballong över sanddynerna. Det är en obeskrivlig upplevelse att se sanddynerna från ovan. När ni landar serveras en trevlig frukost ute i vildmarken. Desert Hills erbjuder ett stort utbud av olika aktiviteter, koppla av vid poolen eller boka någon av aktiviteterna som erbjuds. 
  Boende: Desert Hills Lodge
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 12:

  Sossusvlei - Windhoek

  Efter frukost påbörjar ni er resa tillbaka till Windhoek. Ni kör till ert boende där ni njuter av er sista kväll i Namibia. 
  Boende: Am Weinberg Boutique Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 13:

  Hemresa

  Njut av en lugn dag i huvudstaden. Ni körs till flygplatsen i god tid före avresa. 

 • Dag 14:

  Ankomst Sverige

  Efter härliga dagar i Namibia landar ni i Sverige. 

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Sydafrika & Namibia
När går resan: Året runt
Destinationer: Kapstaden, Godahoppsudden, Sussusvlei, Fish River Lodge & Windhoek
Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn
Ankomstflygplats: Cape Town Int. Airport, Kapstaden (CPT), Sydafrika
Hemreseflygplats: Hosea Kutako Int. Airport, Windhoek (WDH), Namibia

Körsträckor för: Kapstaden & det bästa av Namibia
Dag 1: Cape Town Int. Airport - City Lodge Victoria & Alfred = 23 km, asfalt
Dag 2 - 4: Kapstaden
Dag 5: City Lodge Victoria & Alfred - Godahoppsudden 73 km, asfalt
Dag 6: City Lodge Victoria & Alfred - Cape Town Int. Airport & Windhoek  -   Zebra Kalahari Lodge = 250 km, asfalt, grus  
Dag 7: Fish River Canyon
Dag 8: Fish River Lodge -  Desert Hill Lodge = 440 km asfalt, grus
Dag 9: Sossusvlei 
Dag 10: Sossusvlei 
Dag 11: Desert Hill Lodge -  Am Winberg Hotel = 420 km
Dag 12: Windhoek - Hosea Kutako Int. Airport = 45 km, asfalt

Alla avstånd är cirka, väder och väglag gör att körtiderna varierar. 

Övriga kostnader:
*Dricks till er guide cirka 5 -10 usd per person och dag
*Utflykter som inte är beskrivna i programmet 
*Övriga måltider
*Dryck
*Reseförsäkring
*Vaccinering

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor

Resevillkor
Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Namibia: Pass & Visum
Vid resa till Namibia ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst två tomma sidor i ditt pass för in- och utresestämpel. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Namibia har ingen visumplikt för svenska medborgare.

Sydafrika: Pass & Visum
Vid resa till Sydafrika ska passet vara giltigt i minst 30 dagar efter resans sista dag. Det ska finnas minst en blank sida i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Sydafrika har ingen visumplikt för svenska medborgare.

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, kontrollera vilket belopp denna försäkring täcker, vi rekommenderar att du undersöker detta med ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på på www.gouda-rf.se

Internationellt körkort
Internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt.

Inresa till Sydafrika med barn under 18 år
Ett fullständigt födelsebevis krävs innehållande uppgifter om barnet, barnets personnummer samt uppgifter om barnets båda föräldrar.

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er Afrikaresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under din resa. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under din resa. När du har kommit hem från din Afrikaresa ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter din resa så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om din resa till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt under er resan. Det kan handla om kost eller läkemedel, därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av er resa. Detta så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet ”medicin kitt” i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativt låg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. I malariaområden har alla våra övernattningsställen myggnät över sängarna.

Bagage och vikt
Vid bokning skickar vi ut en packlista, förhoppningsvis kan packlistan vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Namibia och Sydafrika ber vi er att vara extra observanta, då vikten kan skilja sig från er Internationella flygning. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss. 

Valuta
Valutan i Namibia är Namibiska dollar (NAD).
Valutan i Sydafrika är Rand (ZAR). I Sydafrika går det bra att betala och ta ut med kort.

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Namibia och Sydafrika, dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide/chaufför dricks sista dagen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tips box” här kan ni lämna dricks vid avresa. 

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfria alternativ som vegetariska alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under er resa ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss detta vid bokning av er resa. Vi kan även meddela flygbolagen i förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. All dryck beställer ni och betalar själva på plats.  

Klädsel under safari 
När man är på safari är det viktigt att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. När du är på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välj kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. 

Klimat
Namibia
Landets klimat är mestadels varmt och torrt, men kan variera kraftigt i temperatur beroende på om det är vinter, sommar, natt eller dag. Namibia är ett av de soligaste länderna i världen med över 300 soldagar om året. Längs med landets kust rör sig Beguelaströmmen som skapar ett betydligt svalare klimat än det som råder inåt landet. Det är ofta fritt från moln i dessa trakter.

Sydafrika
Under våra vintermånader är det sommarmånader i Sydafrika, i området kring Kapstaden får man då uppleva varma och soliga dagar, medan man i norra delarna av landet får uppleva varma dagar som kan följas med regnskurar. Under våra sommarmånader är klimatet i Sydafrika kyligt, det kan vara kallt och förekomma en hel del regnskurar. I norra delarna av landet är det torrt och soligt under dagarna, det kan förekomma frost under nätterna. Om man planerar sol & bad under sin vistelse i Sydafrika kan det vara viktigt att tänka på att det är två stora hav som möts strax söder om Kapstaden, den kalla Atlanten möter den varma Indiska Oceanen. Ett bra tips kan vara att planera in sol & bad vid Durban (Indiska Oceanen) istället för Kapstaden (Atlanten). Inrikesflyg mellan Kapstaden och Durban ligger på ca tusenlappen.

Elektronik
Adapter krävs.

Tidsskillnad
Under vinterhalvåret skiljer det en timme (+1).

Språk
I Namibia och Sydafrika talar man främst engelska och Afrikaans.

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se  

Svenska Ambassaden i Sydafrika
Sverige har ingen ambassad i Namibia och hänvisar därför till den svenska ambassaden i Sydafrikas huvudstad Pretoria.

Adress
I Parioli Complex
1166 Park Street, Pretoria

Postadress
Embassy of Sweden
P.O. Box 13477
Hatfield 0028
Sydafrika

Ambassadens kontakuppgifter 
Tel, fax, e-post:
Tel: +27 12 426 64 00
Fax: +27 12 426 64 64

E-post: ambassaden.pretoria@gov.se
ambassaden.pretoria-visum@gov.se