Safari i Masai Mara & Serengeti

Upplev Afrikas vildmark i världens mest kända nationalparker. En resa som låter er uppleva världens äldsta ekologiska system och ger er stora chanser att få möta "Big Five" i Masai Mara, Serengeti & Ngorongorokratern. Under resan åker ni också ut på mäktiga Victoriasjön och spenderar en natt på Lukuba Island. Efter er safari är det möjligt att avsluta resan med sol & bad vid Indiska Oceanen. 
 

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Utresa

  Idag flyger ni mot Kenya.

 • Dag 2:

  Ankomst Nairobi

  Framme i Nairobi blir ni varmt välkomnade av vår lokala representant. Ni körs sedan till ert hotell i Nairobi, Kenyas huvudstad.
  Boende: Tamarind Tree Hotel

 • Dag 3:

  Safari i Masai Mara

  Efter frukost hämtas ni upp på ert hotell och körs till Nairobis inrikesflygplats Wilson för att därifrån flyga till Masai Mara. Väl framme välkomnas ni och körs till ert boende som ligger vackert vid Talek River. Ni ankommer till boendet vid lunchtid. Olengoti Safari Camp är en eco-camp som består av 6 stycken cottages som är inspirerade av masai kulturen och 12 stycken klassiska safaritält, alla utspridda längs Telek River. I floden lever både flodhästar och krokodiler och det är inte ovanligt se djur gå ner för att dricka vatten på andra sidan floden. Kl. 16.00 kör ni ut på eftermiddags safari, Masai Mara är känt för sitt rika djurliv och sin stora population av lejon. 
  Boende: Olengoti Safari Camp
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 4:

  Safari i Masai Mara

  Idag får ni uppleva safari när den är som bäst. Tidigt på morgonen åker ni ut på game drive i parken. Samtidigt som ni söker efter djuren börjar solen gå upp över Masai Mara. Djuren är vanligtvis mest aktiva under morgontimmarna och att ge sig av tidigt ökar chanserna att få se de stora kattdjuren. Tillsammans med er guide planerar ni resten av dagen, guiden har stor kunskap kring var djuren befinner sig. I Masai Mara har ni möjlighet att se  gepard, leopard, gnu, noshörning, zebra, giraff, antilop, buffel, flodhäst och krokodil, samt många olika fågelarter. Efter en lång dag serveras middag på er camp.
  Boende: Olengoti Safari Camp
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 5:

  Viktoriasjön

  Efter frukost lämnar ni Masai Mara och kör mot Lake Victoria. Under resan kommer ni att korsa gränsen mellan Kenya & Tanzania och vid gränsövergången byter ni fordon. Väl framme vid Lake Victoria väntar en båt på er som kommer ta er ut till den privata ön, Lukuba Island. Under eftermiddagen kan ni vandra runt ön eller bara njuta av dess häftiga karaktär och fantastiska natur. Fram mot kvällen väntar en magisk båttur i solnedgången. 
  Boende: Lukuba Island Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 6:

  Safari i Serengeti

  Efter frukost lämnar ni lodgen och åker mot Serengeti som är en av Östafrikas största nationalparker. Under resan mot Serengetis ändlösa slätter finns det goda chanser att få se zebra- och giraff fockar. Medtagen lunchlåda äter ni vid gaten till Serengeti. Väl inne i Serengeti nationalpark kan ni se lejon, gepard, leopard, gnu, zebra, giraff, antilop, buffel, flodhäst och krokodil, samt många olika fågelarter. Efter en lång dag serveras middag på er camp som är beläget centralt i Serengeti med fantastisk vy över dess ändlösa slätter. 
  Boende: Pumzika Luxury Safari Camp
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 7:

  Safari i Serengeti

  Idag får ni uppleva safari när den är som bäst. Tidigt på morgonen ger ni er ut i parken och samtidigt som ni söker efter djuren börjar solen gå upp över Serengetislätten. Djuren är vanligtvis mest aktiva under morgontimmarna och att ge sig av tidigt ökar chanserna att få se de stora kattdjuren. I Serengeti är det också möjligt att se den stora migrationen av gnuer och zebror, som består av hundratusentals djur på vandring. Varje år går de samma rutt och söker efter områden där det har regnat för att finna bete. Lejon och andra rovdjur följer efter flockarna. Det är en oförglömlig upplevelse att befinna sig bland de stora hjordarna av gnuer och zebror. Er guide har bra kännedom om var djuren finns och i vilken riktning de rör sig. Om djuren befinner sig i närheten äter ni lunch på campen, i annat fall tar er guide med lunchlådor som ni äter inne i parken.
  Boende: Pumzinka Luxury Safari Camp
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 8:

  Morgonsafari & besök i maasai by

  Efter en tidig frukost checkar ut från ert boende och får återigen uppleva safari under de aktiva morgontimmarna innan det är dags att lämna Serengeti och köra mot Ngorongoro. Er guide har packat med lunchlådor som ni äter på utvald plats längs vägen. På vägen ut från Serengeti är det möjligt att se flockar med zebror och giraffer. Efter lunch besöker ni en massajby där ni har möjlighet att få en inblick i hur massajerna lever idag. Ni ankommer till ert camp under eftermiddagen som är vackert belägen på kraterkanten.  
  Boende: Pakulala Safari Camp
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 9:

  Safari i Ngorongorokratern

  Efter frukost kör ni ner till Ngorongorokratern, där höjdskillnaden ligger på cirka 600 m från kraterkanten ner till kraterbottnen. Nere i kratern kan ni se “The Big Five”; lejon, buffel, leopard, elefant och noshörning. Noshörningen är utrotningshotad, men i kratern har ni goda chanser att få se en skymt av detta häftiga djur, som annars kan vara svårt att se. Ni har med er lunchlådor från lodgen som ni kan äta vid en liten insjö i kratern. Under eftermiddagen kör ni återigen upp för kraterkanten och vidare mot ert boende i Arusha. 
  Boende: Olerai Lodge
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 10:

  Hemresa

  Njut av en lugn dag i Arusha. Ni körs till flygplatsen i god tid före avresa för att därifrån påbörja er hemresa. 
  Måltider: Frukost

 • Dag 11:

  Ankomst Sverige

  Efter härliga dagar i Kenya & Tanzania landar ni i Sverige. 

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Kenya & Tanzania 
När går resan: Året runt
Destinationer: Nairobi, Masai Mara, Victoriasjön, Serengeti, Ngorongoro & Arusha 
Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn
Ankomstflygplats: Jomo Kenyatta International Airport (JKIA)
Hemreseflygplats: Kilimanjaro International Airport (JRO) 

Körsträckor för: Safari i Kenya & Tanzania 
Dag 1: Jomo Kenyatta Int. Airport - Nairobi = 20 km, asfalt
Dag 2: Nairobi - Masai Mara Game Reserve = safariflyg
Dag 3: Masai Mara Game Reserve 
Dag 4: Masai Mara Game Reserve - Viktoriasjön = 300 km , asfalt, grus 
Dag 5: Viktoriasjön - Serengeti Nationalpark = 130 km, asfalt, grus 
Dag 6: Serengeti Nationalpark
Dag 7: Serengeti Nationalpark - Ngorongoro Conservation Area = 140 km, grus
Dag 8: Ngorongoro Conservation Area - Arusha = 120 km, grus, asfalt 
Dag 9: Arusha - Kilimanjaro Airport = 45 km, asfalt  

Alla avstånd är cirka, väder och väglag gör att körtiderna varierar. 

Övriga kostnader:
*Visum Kenya 50 usd per person
*Visum Tanzania 50 usd per person
*Dricks till er guide cirka 10 usd per person och dag
*Utflykter som inte är beskrivna i programmet 
*Övriga måltider
*Dryck
*Reseförsäkring
*Vaccinering

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor

Resevillkor
Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan ser er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass. 

Pass & Visum
Passet ska vara giltigt 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas 2 tomma sidor i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Kenya har elektroniskt visum. På webbsidan www.ecitizen.go.ke kan ni ansöka om visumet som förskottsbetalas med kreditkort. Viseringsavgiften är USD 50 plus en serviceavgift på USD 1. Efter registreringen på hemsidan tar det omkring 7 dagar innan visumet utfärdas. Det elektroniska visumet ska skrivas ut och tas med tillsammans med passet och visas upp vid ankomsten till Kenya. Passet måste ha en giltighetstid på 6 månader från resans sista dag.

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring. Vi rekommenderar att du undersöker detta med ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er kenyaresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under din resa. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under din resa. När du har kommit hem från din Afrikaresa ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter din resa så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om din resa till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt under er resan. Det kan handla om kost eller läkemedel, därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av ert safariprogram. Detta så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet ”medicin kitt” i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativt låg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. Alla våra övernattningsställen i Kenya har myggnät över sängarna.

Bagage och vikt 
Vår packlista kan förhoppningsvis vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Kenya ber vi er att vara extra observanta, ofta gäller särskilda direktiv för safariflygen. Tex: 15 kg per person inklusive handbagage. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss.

Transport i Kenya
Er guide hämtar er på flygplatsen och finns till för er under hela er safari, under hela resan åker ni i ett privat safarifordon, Mini Van eller 4x4 Toyota Land Cruiser. 

Valuta
Valutan i Kenya heter Kenyansk shilling (KSH), ofta är det mer fördelaktigt att betala med lokal valuta än att betala med USD. Kenyansk Shilling tar ni enkelt ut via uttagsautomat på flygplatsen, i Nairobi eller i andra städer. Det går också bra att betala med USD under hela resan. Se till att ta med mindre valörer (1-5 dollars sedlar) då de är mest användbara. Vanligtvis går det att betala med kort på de flesta Hotellen/Lodger & Camper men detta kan variera beroende på täckning, därför är det viktigt att ha tillgång med tillräckligt av kontanter. 

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Kenya, dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide dricks sista dagen när han lämnar er på flygplatsen. På de flesta hotell/Lodger/Camper finns en gemensam ”tips box” här kan ni lämna dricks vid avresa. 

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfritt som vegetariskt alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under resan ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss om detta vid bokning av er resa. Vi kan även meddela flygbolagen i förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. All dryck beställer ni och betalar själva på plats.

Klädsel
När man är på safari är det bra att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. När du är på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välj kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bara med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. Det är också viktigt att tänka på att ni befinner er i ett land med en annan kultur, därför bör man som resenär inte klä sig utmanande och följa de riktlinjer som finns. 

Klimat
Kenya har ett mycket tropiskt och härligt klimat, längs kusten är det väldigt hög luftfuktighet och vid höglandet är det ofta svala kvällar. April och maj blir ofta kallat för ”den stora regnperioden”, under dessa månader kan det regna i flera dagar i sträck. November brukar kallas för ”den lilla regnperioden”, då handlar det oftast om kortare skurar på eftermiddagar och kvällar. Under dessa månader är det i regel få turister, parkerna är gröna och frodiga och det är möjligt att få bra priser från hotell och lodger.  

Elektronik
Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, det innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städer har era hotell och lodger ström dygnet runt däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott.  

Mobil
Mobilen har ökat BNP i flera afrikanska länder, det innebär också att man satsar på att på att bygga ut mobilnätet. Din täckning under din safariresa kan variera väldigt beroende på var du befinner dig samt vilken mobiloperatör du har.

Tidsskillnad
Kenya är en timme före Sverige när vi har sommartid, och två timmar före när vi har vintertid.

Språk
Kenyas nationalspråk är engelska och swahili. 

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se 

Svenska Ambassaden
Den Svenska ambassaden i Kenya ligger i Nairobi Kenyas huvudstad.

Adress
United Nations Crescent, Gigiri Nairobi

Postadress
PO Box 30600
00100 Nairobi 
Kenya

Ambassadens kontaktuppgifter
Tel: +254 (0)709 96 4000
Fax: +254 (0)709 96 4339
E-post: ambassaden.nairobi@gov.se 

Akuta konsulära ärenden
Vid akuta konsulära ärenden utanför kontorstid kontaktar du ambassaden per telefon 
+254 (0)709 96 4000 och slå 0 eller ring +46 (0)8 405 5005 för att kopplas till jourhavande tjänsteman.