Rovos Rail

En av världens mest exklusiva tågresa tar er genom Afrika. Rovos Rail är en unik upplevelse som visar några av Afrikas vackraste platser. Här presenterar vi några av de resor som Rovos erbjuder med fokus på Sydafrika. Rovos Rail har sin utgångspunkt i Pretoria, Sydafrikas huvudstad. Härifrån tar detta exklusiva tåg dig till Kapstaden, Durban eller Victoriafallen. Längs med resans gång kommer ni att få se och uppleva platser som många missar. Med en tågresa igenom Sydafrika kommer ni att komma nära natur, djur och historia.

Att kliva på tåget är en resa tillbaka i tiden. Njut av det behagliga tempot, den viktorianska inredningen samt den goda servicen från tågets personal.  Under resans gång gör ni små stopp på er färd för att upptäcka nya platser. Mellan Kapstaden och Pretoria besöker man den gamla diamantstaden Kimberley och det berömda ”Big Hole”, som är skapat av människan. Mellan Durban och Pretoria blir det spännande safariäventyr där ni tillsammans med guide söker efter de vilda djuren. Här får ni möjligheten att upptäcka ”The Big Five”, elefant, lejon, noshörning, buffel och leopard.

Varje tåg består av 36 kupéer fördelade mellan de två olika kategorierna Pullman suite och Deluxe suite, där Deluxe är den mer exklusiva. Totalt rymmer Rovos Rail 72 passagerare på varje tåg. Förutom suiten kan ni även njuta av de allmänna vagnarna, det finns två stycken restaurangvagnar som dukas upp till varje måltid. Passa på att koppla av i den smakfullt inredda loungevagnen eller besök panoramavagnen längst bak i tåget. Panoramavagnen är ombyggd med extra stora fönster och en balkong. På balkongen kan man njuta av det vackra landskapet som passeras under resans gång. Att resa med Rovos Rail skapar oförglömliga minnen!

Läs mer