Påsklovsresor 2024

Byt ut ägg, sill och påskgodis mot safari, djur och äventyr. Passa på att åka på safari i de världskända nationalparkerna Serengeti i Tanzania och Masai Mara i Kenya när det är lite färre turister än vanligt. Att se lejon på jakt eller elefanter strosa fritt är en unik upplevelse som man inte glömmer i första taget. Varva ner på Zanzibars stränder i slutet av resan och njut av bad i den Indiska Oceanen utanför Tanzanias kust. Vill ni istället uppleva storstadspuls är det perfekt att besöka Kapstaden. Här finns naturupplevelser, god mat och bra shopping. Safarin i Krugerparken håller världsklass liksom vinet ni kan prova i vindistrikten utanför Kapstaden. 

Sydafrika
Landet som erbjuder det mesta. Här kan ni känna på storstadspulsen i Kapstaden som erbjuder fantastisk mat, härlig natur och massor av aktiviteter. Omringat av hav, berg och stränder gör att staden har nära till det mesta. En biltur från Kapstaden ligger vindistriktet Franschoek. Här kan ni bo, äta och dricka gott. En av höjdpunkterna i Sydafrika är såklart att åka på safari. Den världsberömda Kruger Nationalpark erbjuder goda möjligheter att få se "The Big 5". 

Tanzania
Vill ni uppleva Lejonkungen och ta chansen att träffa Simba på riktigt? Tänk dig att vakna upp på den stora, vida savannen, höra elefanten trumpeta i gryningen och se alla däggdjur som spatserar omkring i Serengeti Nationalpark. I Tanzania har ni också möjlighet att spendera några dagar på paradisön Zanzibar med kristallblått hav och vita stränder. 

Kenya
I Kenya ligger en annan känd park. Nämligen Masai Mara, känd för sina kattdjur. Parken är djurrik och bjuder på häftiga safariupplevelser. Att testa på vandringssafari på Crescent Island är en annan fantastisk upplevelse som verkligen rekommenderas. Med varma temperaturer året runt är det möjligt att njuta av Kenyas kust med Malindi, Diani Beach och Chale Island eller gör ett besök i Tanzania och bo på Zanzibar. 

Läs mer