Safari i Kruger & Mauritius

Upplev fantastiskt Big Five safari i Kruger National Park. Njut av härliga och spännande upplevelser i Sydafrika, resan avslutas med sol & bad i på fantastiska Mauritius. En resa ni sent kommer att glömma!

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Utresa

  Idag flyger ni mot Sydafrika. 

 • Dag 2:

  Ankomst Johannesburg

  Under förmiddagen landar ni i Johannesburg. Ni välkomnas och körs till ert trevliga hotell i Sydafrikas största stad och afrikas näst största. Njut av en lugn kväll på ert boende. 
  Boende: The Peech
   

 • Dag 3:

  Safari i Kruger

  Ni äter en god frukost på ert boende innan det är dags att resa vidare. Ni hämtas upp och körs till flygplatsen i god tid. Ni flyger från Johannesburg direkt till Hoedspruit i Kruger området. Här välkomnas ni av representater från er safari lodge. Ni körs den korta biten till er safarilodge, som ligger vackert i Krugerparken. När ni ankommer till er camp serveras ni lunch. På eftermiddagen får ni uppleva den afrikanska vildmarken. Kruger nationalpark erbjuder fantastiska safariupplevelser - det finns stora möjligheter att få se flera av djuren i ”The Big Five”, tillsammans med er guide söker ni efter de vilda djuren.  
  Boende: Hoyo Hoyo Safari Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag  
   

 • Dag 4:

  Safari i Kruger

  Tidigt på morgonen börjar dagens safariäventyr, ni ser solen gå upp över horisonten samtidigt som ni åker i er öppna safarijeep. Er guide vet var djuren brukar befinna sig under morgontimmarna, detta ökar era chanser till en riktigt spännande safari. Ni återvänder till lodgen där det serveras frukost. Njut av en lugn förmiddag vid poolkanten. Lunch serveras på lodgen. Eftermiddagssafarin startar kl. 16:00, därefter serveras middag. 
  Boende: Hoyo Hoyo Safari Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 5:

  Safari i Kruger

  Dagen bjuder på spännande "game drive" under morgon- och eftermiddagssafari. Njut av att få uppleva Afrikas vildmark och närheten till de vilda djuren. 
  Boende: Hoyo Hoyo Safari Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 6:

  Morgonsafari & Johannesburg

  Ni börjar dagen med en avslutande morgonsafari. Därefter får ni njuta av en lugn förmiddag på ert boende innan ni körs till Hoedspruit för att flyga till Johannesburg. I Johannseburg tar ni er själva till flygplatshotellet. 
  Boende: City Lodge OR Tambo
  Måltider: Frukost 

 • Dag 7:

  Till Mauritius

  Efter en tidig frukost tar ni er till avgåshallen för att flyga vidare till Mauritius. Vid ankomst till Mauritius hälsas ni välkomna och får en kort presentation av våra representanter. Ni körs sedan till vackra Le Victoria.
  Boende: Le Victoria
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 8-12:

  Mauritius

  Le Victoria ligger på stranden mellan huvudstaden Port Louis och Grand Baie på Mauritius nordvästkust. Hotellet har stora härliga rum med havsutsikt, vilket gör det till ett av de bästa alternativen på Mauritius. Hotellet passar för alla tack vare ett stort utbud av aktiviteter samt härliga kvällar med romantisk atmosfär. Le Victoria passar för barnfamiljer och par i alla åldrar. Alla rum har terrass eller balkong samt air-condition. Några rum är även så kallad inter-connected rooms dvs med dörrar mellan rummen.
  Boende: Le Victoria
  Måltider: Frukost

 • Dag 13:

  Hemresa

  Njut av en härlig sista dag på Mauritius och Le Victoria. Vi kör er till flygplatsen i god tid innan ert flyg avgår.
  Måltider: Frukost

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Sydafrika & Mauritius
När går resan: Året runt
Destinationer: Kruger, Johannesburg & Mauritius
Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn
Ankomstflygplats: Johannesburg International Airport (JNB) 
Hemreseflygplats: Mauritius Internationeal Airport (MRU)

Övriga kostnader för er:
*Dricks
*Övriga måltider
*Dryck
*Reseförsäkring
*Avbeställningsskydd

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor.

Resevillkor
Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Pass & Visum
Sydafrika:
Vid resa till Sydafrika ska passet vara giltigt i minst 30 dagar efter resans sista dag. Det ska finnas minst en blank sida i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Sydafrika har ingen visumplikt för svenska medborgare.

Mauritius:
Resenärer med ett svenskt pass får stanna i landet upp till 90 dagar utan att ansöka om visum.

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, kontrollera vilket belopp denna försäkring täcker, vi rekommenderar att du undersöker detta med ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se

Inresa till Sydafrika med barn under 18 år
Ett fullständigt födelsebevis krävs innehållande uppgifter om barnet, barnets personnummer samt uppgifter om barnets båda föräldrar.

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er Afrikaresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under din resa. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under din resa. När du har kommit hem från din Afrikaresa ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter din resa så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om din resa till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt under er resan. Det kan handla om kost eller läkemedel, därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av er resa. Detta så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet ”medicin-kit” i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativt låg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. I malariaområde som t ex Krugerparken har alla våra övernattningsställen myggnät över sängarna.

Bagage och vikt
Vid bokning skickar vi ut en packlista, förhoppningsvis kan packlistan vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Sydafrika ber vi er att vara extra observanta, då vikten kan skilja sig från er Internationella flygning. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss. 

Valuta
Sydafrika
Valutan i Sydafrika är Rand (ZAR). I Sydafrika går det bra att betala och ta ut med kort.

Mauritius
Valutan heter Mauritius Rupee (MUR). De flesta tar emot Visa, Master Card och Diners. Ni kan växla till MUR på flygplatsen, i banker och på hotell. Om ni vill växla från MUR till SEK ska ni vara uppmärksamma på att detta bara är möjligt på flygplatsens bank

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Afrika, dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide/chaufför dricks sista dagen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tip-box” här kan ni lämna dricks vid avresa. 

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfria alternativ som vegetariska alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under er resa ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss detta vid bokning av er resa. Vi kan även meddela flygbolagen i förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. All dryck beställer ni och betalar själva på plats.  

Klädsel under safari 
När man är på safari är det viktigt att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. När du är på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välj kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. 

Klimat
Sydafrika
Under våra vintermånader är det sommarmånader i Sydafrika, i området kring Kapstaden får man då uppleva varma och soliga dagar, medan man i norra delarna av landet får uppleva varma dagar som kan följas med regnskurar. Under våra sommarmånader är klimatet i Sydafrika kyligt, det kan vara kallt och förekomma en hel del regnskurar. I norra delarna av landet är det torrt och soligt under dagarna, det kan förekomma frost under nätterna. Om man planerar sol & bad under sin vistelse i Sydafrika kan det vara viktigt att tänka på att det är två stora hav som möts strax söder om Kapstaden, den kalla Atlanten möter den varma Indiska Oceanen. Ett bra tips kan vara att planera in sol & bad vid Durban (Indiska Oceanen) istället för Kapstaden (Atlanten). Inrikesflyg mellan Kapstaden och Durban ligger på ca tusenlappen.

Mauritius
Mauritius har ett mycket tropiskt och härligt klimat, längs kusten är det väldigt hög luftfuktighet och vid höglandet är det ofta svala kvällar. April och maj blir ofta kallat för ”den stora regnperioden”, under dessa månader kan det regna flera dagar i sträck. November brukar kallas för ”den lilla regnperioden”, då handlar det oftast om kortare skurar på eftermiddagar och kvällar. Under dessa månader är det i regel få turister, parkerna är gröna och frodiga och det är möjligt att få bra priser på hotell och lodger. De torraste månaderna i Tanzania är juli – september/oktober. Trots detta kan kvällarna ofta vara lite kyliga, därför rekommenderar vi er att ta med varma och bekväma kläder.

Elektronik
Adapter krävs.

Tidsskillnad
Sydafrika
Under vinterhalvåret skiljer det en timme (+1).

Mauritius
Tidsskillnaden mellan Mauritius och Sverige är (svensk tid + 2 timmar) under sommaren, och (svensk tid + 3 timmar) när det är vintertid.

Språk
Sydafrika
I Sydafrika talar man främst engelska och Afrikaans.

Mauritius
De flesta invånarna talar både engelska och franska. Det finns också inslag av andra orientaliska språk.

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se  

Svenska Ambassaden i Sydafrika
Den svenska ambassaden ligger i Sydafrikas huvudstad Pretoria.

Adress:
I Parioli Complex
1166 Park Street, Pretoria

Postadress:
Embassy of Sweden
P.O. Box 13477
Hatfield 0028
Sydafrika

Ambassadens kontakuppgifter:
Tel, fax, e-post:
Tel: +27 12 426 64 00
Fax: +27 12 426 64 64

E-post: ambassaden.pretoria@gov.se
ambassaden.pretoria-visum@gov.se

Honorärkonsulat på Mauritius
Sverige har ingen ambassad på Mauritius, utan företräds av ett honorärkonsulat i Port Louis och Sveriges ambassad i Harare, Zimbabwe.

Sveriges honorärkonsulat:
Taylor Smith & Co Ltd
Aqualia Building,
Old Quay D Road
Port Louis
Mauritius

Kontaktuppgifter:
Telefon: +230 206 32 03
Fax: +230 240 28 84
E-post: colin.taylor@taylorsmith.mu