Det bästa av Zimbabwe & Kapstaden

Ni börjar er resa vid Victoriafallen och fortsätter sedan er resa till Matobo Nationalpark, och Hwange Nationalpark. Efter spännande safari i Zimbabwe flyger ni vidare till Kapstaden i Sydafrika. 

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Utresa

  Idag påbörjar ni er resa. 

 • Dag 2:

  Ankomst Victoriafallen

  Vid ankomst till Victoriafallen hälsas ni välkomna och körs till ert boende. Redan under eftermiddagen väntar en spännande båttur på Zambezifloden. Njut av den vackra naturen och se solnedgången gå ner över horisonten. När ni återvänder till er lodge serveras middag.
  Boende: Shongwe Lookout
  Måltider: Middag

 • Dag 3:

  Guidad tur vid Victoriafallen

  Idag besöker ni de berömda Victoriafallen. Det är en mäktig syn att se vattnet falla över 100 meter från sin högsta punkt. Den lokala stammen Kololo beskrev Victoriafallen som "röken som dundrar" ett namn som blev känt i området kring 1800-talet. Ni får en guidad tur av fallen och gott om tid att njuta av stunden. För den som önskar kan man uppleva fallen från ovan med helikoptertur. Vi kan varmt rekommendera att boka lunch på kända restaurangen Outlook cafe.
  Boende: Shongwe Lookout
  Måltider: Frukost

 • Dag 4:

  Upptäck Victoriafallen

  Idag får ni på egen upptäcka vad Victoriafallen har att erbjuda. Njut av en dag i området eller boka in dig på någon av alla de aktiviteter som erbjuds. 
  Boende: Shongwe Lookout
  Måltider: Frukost

  Aktiviteter som erbjuds:
  - Helikoptertur över Victoriafallen
  - Bungyjump
  - Zipline över Zambezi River
  - River Rafting
  - Safari i Zambezi Nationalpark
  - Safari i Hwange Nationalpark
  - Bybesök
  - Båtsafari 

 • Dag 5:

  Victoriafallen - Hwange Nationalpark

  Efter en god frukost på lodgen börjar ni er resa till Hwange National Park - Zimbabwes största nationalpark. De närmaste dagarna kommer att bjuda på många fantastiska möten med både djur och natur. Njut av en härlig safaritur bland elefanter, lejon, leoparder och upptäck ett av Zimbabwes mest unika områden. Ni bor på Ivory Lodge där ni får en otrolig närhet till naturen. Efter en trevlig middag avslutar ni dagen vid lägerelden. 
  Boende: Amalinda Ivory Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

   

 • Dag 6:

  Safari i Hwange Nationalpark

  Tidigt på morgonen börjar dagens safariäventyr, ni ser solen gå upp över horisonten samtidigt som ni åker i er öppna safarijeep. Er guide vet var djuren brukar befinna sig under morgontimmarna, detta ökar era chanser till en riktigt spännande safari. Ni återvänder till lodgen där det serveras frukost. Njut av en lugn förmiddag vid poolkanten. Lunch serveras på lodgen. Eftermiddagssafarin startar kl. 16:00, därefter serveras middag.
  Boende: Amalinda Ivory Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 7:

  Safari i Hwange Nationalpark

  Idag får ni uppleva safari när den är som bäst. Ni kliver upp tidigt på morgonen och efter frukost väntar en heldag i parken. Samtidigt som ni söker efter djuren börjar solen gå upp över Hwange Nationalpark. Djuren är vanligtvis mest aktiva under morgontimmarna, att ge sig av tidigt ökar chanserna att få se de stora kattdjuren. Er guide har stor kunskap om var djuren befinner sig. I Hwange Nationalpark har ni möjlighet att se gepard, leopard, gnu, zebra, giraff, antilop, buffel, flodhäst och krokodil, samt många olika fågelarter. Ni återvänder till er lodge i skymningen. Middag serveras på lodgen. 
  Boende: Amalinda Ivory Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 8:

  Hwange Nationalpark - Matobo Nationalpark

  Ni äter frukost och påbörjar sedan er resa mot Matobo National Park. Resan går genom Zimbabwes vackra landsbygd. Stora delar av området ni kör genom består av orörd vildmark. Ni kommer fram till ert boende på eftermiddagen och det serveras en sen lunch. Matobo National Park är utan tvekan en av de vackraste parkerna i Afrika. Naturen består av ett böljande landskap, kopjes av stora stenar som ligger staplade på varandra. Parken är även känd för sina klippmålningar som gjorts av bushmen som levde i området från 500 till 1500 år sedan. På eftermiddagen väntar en trevlig vandring i området. Ni avslutar kvällen med en god middag på lodgen. 
  Boende: Amalinda Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 9:

  Matobo Nationalpark

  Njut av en lugn morgon på lodgen, kl 09.00 möts ni upp av er guide. Idag har ni en spännande och händelserik dag framför er. Ni kör genom den vackra naturen och möter upp er guide som kallas ranger och trekker som hjälper er att spåra djuren. Matobo National Park är en fristad för många av landets noshörningar, under förmiddagen får ni följa med er ranger genom bushen för att försöka få en skymt av detta mäktiga djur. Det är en obeskrivlig upplevelse att möta noshörningen till fots, noshörningen har mycket dålig syn men bra hörsel. Er guide vet hur ni ska röra er och vilka avstånd ni kan följa noshörningen på. Efter spännande upplevelser äter ni picknick lunch i parken och fortsätter sedan mot parkens klippmålningar. Efter en heldag i parken återvänder ni till er lodge. 
  Boende: Amalinda Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 10:

  Matobo Nationalpark - Kapstaden

  Njut av en trevlig frukost på lodgen, därefter körs ni till Bulawayo för flyga till Kapstaden. Vid ankomst till Kapstaden hälsas ni välkomna och körs till ert hotell. Här finns det mycket att göra om dagarna, god mat och bra shopping. Ni bor vackert och centralt på V&A Waterfront.
  Boende: The Portswood Hotel

  Önskar ni att titta på några av våra andra favorithotell i Kapstaden?  Klicka här.

   

 • Dag 11:

  Kapstaden

  Ni vaknar upp till en ny härlig dag i Kapstaden. Under dagen är det dags att ge sig upp för Table Mountain, ni tar er till kabinbanan. Väl framme kan ni välja mellan att promenera upp för berget eller ta den bekväma kabinbanan på egen hand. Uppe på toppen av Table Mountain är det bara att njuta av den härliga utsikten, kanske är ni där i tid för solnedgången.
  Boende: The Portswood Hotel
  Måltider. Frukost

 • Dag 12:

  Kapstaden

  Ni startar dagen som vanligt med en god frukostbuffé på hotellet. Ni spenderar dagen på egen hand. I Kapstaden finns det mängder med aktiviteter som passar alla. Passa på att besöka Two Ocean Aquarium på Waterfront och lär er mer om livet i de två stora haven som möts, Atlanten & Indiska Oceanen. Ni kan också välja mellan att besöka en kåkstad, botaniska trädgården eller hajdyk i bur med mycket mera.
  Boende: The Portswood Hotel
  Måltider: Frukost

  Önskar ni att se fler förslag på aktiviteter i Kapstaden? Klicka här.

 • Dag 13:

  Kapstaden

  Heldagsutflykt till Godahoppsudden med guide. Detta är ett måste för den som besöker Kapstaden. När ni har besökt Cape Point som det heter på engelska kommer ni att passera några fantastiska platser. Chapmans Peak Drive är en otroligt vacker kuststräcka med berg, stränder och mysiga byar. Ni kommer även att få upptäcka Boulders Beach med pingviner och Camps Bay, Sydafrikas mest kända strand. Godahoppsudden ligger i Cape of Good Hope Nature Reserve, det var utanför denna kust som Den Flygande Holländaren försvann med sitt skepp år 1641. Myten säger att ett mystiskt skepp har synts till vid ett flertal tillfällen under 1900 talet. Efter avslutad tur körs ni till ert boende i vindistriktet.
  Boende: The Portswood Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 14:

  Hemresa

  Under dagen körs ni till flygplatsen i Kapstaden för att därifrån påbörja er resa hem till Sverige.
  Måltider: Frukost

 • Dag 15:

  Ankomst Sverige

  Efter en härlig resa landar ni i Sverige. 

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Zimbabwe
När går resan: Året runt
Destinationer: Victoria Falls, Hwange National Park, & Kapstaden
Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn
Ankomstflygplats: Victoria Falls International Airport (VFA)
Hemreseflygplats: Cape town International Airport (CPT)

Körsträckor för: Zimbabwe & Kapstaden
Dag 2: Victoria Falls International Airport - Shongwe Lookout = 24,7 km, asfalt
Dag 3-4: Victoria Falls
Dag 5: Shongwe Lookout  - Hwange Nationalpark = 165 km, asfalt
Dag 6: Hwange Nationalpark
Dag 7: Hwange Nationalpark
Day 8: Hwange Nationalpark - Matobo Nationalpark - 320 km, asfalt
Dag 9: Matobo Nationalpark
Dag 10: Matobo Nationalpark - Bulawayo - Flyg till Kapstaden 40 km, asfalt
Dag 11 - 13: Kapstaden
Dag 14: Hemresa
Dag 15: Ankomst Sverige

Alla avstånd är cirka, väder och väglag gör att körtiderna varierar. 

Övriga kostnader:
*
Visum 50 USD per person för svenska medborgare (om ni köper visum på plats)
*Dricks till er guide cirka 5 -10 usd per person och dag
*Utflykter som inte är beskrivna i programmet 
*Övriga måltider
*Övrig dryck
*Reseförsäkring
*Vaccinering

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor.

Resevillkor
Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Zimbabwe: Pass & Visum
Vid resa till Zimbabwe ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Svenska medborgare behöver visum till Zimbabwe och visumet utfärdas vid inresa mot betalning (cirka 30-55 USD). Om du inte är svensk medborgare är det viktigt att du tar reda på vilka visumregler som gäller för dig.

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, kontrollera vilket belopp denna försäkring täcker, vi rekommenderar att du undersöker detta med ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på på www.gouda-rf.se

Internationellt körkort
Internationellt körkort krävs. Zimbabwe har vänstertrafik. Försiktighet bör därför iakttas om man är ovan vid att köra på vänster sida av vägen. Det är lag på att använda bilbälte och det är förbjudet att använda mobiltelefon när man kör.

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er Afrikaresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under din resa. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under din resa. När du har kommit hem från din Afrikaresa ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter din resa så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om din resa till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt under er resan. Det kan handla om kost eller läkemedel, därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av er resa. Detta så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet ”medicinkit” i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I Zimbabwe är utbudet av apotek väldigt begränsat och det garanteras inte att mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Sjukvården i Zimbabwe är bristfällig och allvarligare skador och sjukdomar kan kräva evakuering till Sydafrika eller annat tredjeland.

Bagage och vikt
Vid bokning skickar vi ut en packlista, förhoppningsvis kan packlistan vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Zimbabwe ber vi er att vara extra observanta, då vikten kan skilja sig från er internationella flygning. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss. 

Valuta
Valutan i Zimbabwe är för tillfället Amerikanska dollar (USD). Det råder brist på kontanter (USD) i Zimbabwe och möjligheten att ta ut pengar i bankomater är mycket begränsad. Utländska kort accepteras inte för kontantuttag, däremot kan de accepteras som betalningsmedel i vissa affärer. Obs att möjligheten att betala med kort är begränsad, speciellt utanför Harare. Det högsta kontantbelopp som är tillåtet att föra ut ur landet är 1 000 USD vilket kontrolleras vid gränsövergångar. Tänk på att på grund av den dåliga ekonomiska situationen i landet har vissa sjukhus infört krav på kontantbetalning även vid akutvård, och även om patienten har reseförsäkring.

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Zimbabwe, dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide/chaufför dricks sista dagen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tips box” här kan ni lämna dricks vid avresa. 

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfria alternativ som vegetariska alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under er resa ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss detta vid bokning av er resa. Vi kan även meddela flygbolagen i förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. All dryck utöver det som programmet erbjuder, betalar ni själva. 

Klädsel under safari 
När man är på safari är det viktigt att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. När du är på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välj kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. Reser du till Zimbabwe får du inte ha på dig, eller medföra, kamouflagemönstrade kläder. Det beror på att det sedan 2006 är olagligt att äga kamouflagemönstrade uniformer och allt som kan räknas dit.

Klimat
Det tropiska klimatet mildras i Zimbabwe av dess höga belägenhet och är därför mestadels subtropiskt. Landets centrala delar ligger på en högplatå 1000 m.ö.h. Regnperioden förekommer under sommarmånaderna (nov - mars) men varierar kraftigt från område till område. I vissa delar i syd, exempelvis vid Limpopobäckenet, faller det väldigt lite regn.

Elektronik
Adapter krävs. I Zimbabwe finns två primära uttag, "Type G" British BS-1363 och "Type D" Indian BS-546 5 amp.

Tidsskillnad
+02:00 GMT

Språk
Det officiella språket i Zimbabwe är engelska, shona och sindebele. 

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se  

Svenska Ambassaden i Zimbabwe
Sveriges ambassad i Zimbabwe ligger i landets huvudstad, Harare.

Adress
32 Aberdeen Road Avondale, Harare

Postadress
Swedish Embassy in Harare
P.O. Box 4110
32 Aberdeen Road Avondale
Zimbabwe

Ambassadens kontakuppgifter 
Ambassadör: Lars Ronnos
Tel: (+263) (4) 302 636
Fax: (+263) (4) 302 236
E-post: ambassaden.harare@foreign.ministry.se