Namibias pärlor

Äventyrsresa i Namibia. Från Kalahariöknen, vidare till sanddynerna i Sossusvlei och det dramatiska landskapet i Damaraland. Resan erbjuder unika upplevelser som ger er minnen för livet för stora och små!

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Utresa

  Idag flyger ni mot Namibia. 

 • Dag 2:

  Ankomst Windhoek

  Väl framme i Windhoek blir ni varmt välkomnade av vår lokala representant. Ni packar er 4x4 Toyota Hilux och kör till ert hotell i Windhoek, Namibias huvudstad. Under dagen kan ni göra nödvändiga inköp inför ert äventyr och glöm inte att packa bilen full med vatten. Njut av en lugn kväll i Namibias huvudstad. 
  Boende: Am Weinberg Boutique Hotel

   

   

 • Dag 3:

  Windhoek - Kalahari

  Efter frukost börjar ert äventyr i Namibia och ni påbörjar er resa mot Kalahari som är Afrikas sydligaste öken. Det är en obeskrivlig upplevelse att köra genom Namibias torra och karga landskap. Ni ankommer till ert boende vid lunchtid. Eftermiddagen kan ni spendera vid poolen, med utsikt över ett vattenhål dit djuren kommer för att dricka. I skymningen åker ni ut på en "game drive" i reservatet. Dagen avslutas med en sundowner på någon av alla kullar i området och ni ser solen går ner över Kalahariöknen.
  Boende: Zebra Kalahari Lodge
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 4:

  Sossusvlei

  Efter frukost packar ni ert fordon och kör ni vidare mot Sossusvlei. Återigen skapar Namibias torra och karga landskap en nära på existentiell upplevelse, resan går genom vildmark och återigen vildmark. Efter ca 6 timmar är ni framme vid ert boende, som ligger vackert vid en bergskedja. Från ert boende ser ni ut över ökenlandskapet med bergskedjor i fjärran. Naturens krafter gör sig ständigt påmind i värmen. Sossusvleis sanddyner är kända världen över och är kanske Namibias mest kända landmärke. Sanddynerna i Sossusvlei anses av många vara ett av världens största underverk. Med en drink i handen ser ni solen gå ner i horisonten, naturens skådespel lämnar ingen oberörd. 
  Boende: Desert Hills Lodge
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 5:

  Utflykt i Sossusvlei

  Ni startar dagen tidigt för att hinna till Namib Naukluft park och sanddynerna i Sossusvlei så tidigt som möjligt. Här möts den klarblåa himlen och de röda sanddynerna, vilket gör detta till ett av Afrikas vackraste underverk och fotografens dröm. De mest kända sanddynerna i området heter Dune 45, Big Daddy, Big Mama. För dig som söker en tuff utmaning finns det möjlighet att besiktiga någon av dessa. Därefter besöker ni Deadvlei där namibias mest fotograferade träd återfinns. Ni återvänder sedan till er lodge efter härliga upplevelser i Namib Naukluft park. Njut av en lugn eftermiddag på lodgen.
  Boende: Desert Hills Lodge
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 6:

  Upptäck Sossusvlei

  För dig som önskar är det möjligt att åka luftballong över sanddynerna. Det är en obeskrivlig upplevelse att se sanddynerna från ovan. När ni landar serveras en trevlig frukost ute i vildmarken. Desert Hills erbjuder ett stort utbud av olika aktiviteter, koppla av vid poolen eller boka någon av aktiviteterna som erbjuds. 
  Boende: Desert Hills Lodge
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 7:

  Sossusvlei - Swakopmund

  Ni äter frukost på lodgen innan ni fortsätter er resa mot Swakopmund. Resan går genom Kuiseb canyon, där ni återigen möts av ett landskap som förändras i takt med att ni kör. Det finns flera platser som bjuder på oändliga vyer. Ni ankommer till Atlantkusten och den lilla hamnstaden Swakopmund på eftermiddagen. I Swakopmund får ni uppleva hur öken-värmen bytts till en mild svensk sommarbris. Staden är även känd för att erbjuda en spännande mix av den tysk och afrikanska kultur. 
  Boende: Strand Hotel
  Måltider: Frukost 

 • Dag 8:

  Swakopmund

  I dag får ni upptäcka Swakopmund på egen hand. Swakopmund är en liten idyllisk stad som bär på en rik historia. Det tyska koloniala arvet gör sig tillkänna på olika sätt. Här kan ni hitta en typisk tysk ölbar och gator med tyska namn. I alslutning till staden bjuds på en rad olika aktiviteter däribland: quad biking, 4x4 äventyr på sanddynerna, sandboarding på sanddynerna, flygtur över staden, katamaran tur och kameltur i öknen. 
  Boende: Strand Hotel
  Måltider: Frukost 

 • Dag 9:

  Damaraland

  Ni fortsätter er resa mot Damaraland som är ett av de mest orörda områdena i Afrika. Ni passerar berget Brandberg, som med sina 2 579 meter över havet är Namibias högsta berg. Ni gör ett stopp vid Twyfelfontein där bushman folket ristat in över 2500 bilder, ofta föreställer dessa savannens djur. Inristningarna återfinns på klippblock och beräknas vara cirka 6000 år gamla. Ni kör sedan till ert boende. Njut av en lugn eftermiddag på lodgen.
  Boende: Mowani Mountain Camp
  Måltider: Frukost & Middag 

 • Dag 10:

  Damaraland

  Damaraland bjuder på dramatiskt landskap och orörd natur. Från boendet kan ni boka ett antal olika aktiviteter, så som guidade vandringar, besöka UNESCO skyddade Twyfelfontein med sina berömda gamla stenmålningar. På eftermiddagen åker ni ut på en "Elefant drive" där ni tillsammans med er guide söker efter öken elefanterna som lever i området. Här lever även den svarta noshörningen som har anpassat sig till livet i öknen.
  Boende: Mowani Mountain Camp
  Måltider: Frukost & Middag

   


   

 • Dag 11:

  Daramaland - Windhoek

  Efter frukost påbörjar ni er resa tillbaka till Windhoek. Ni kör till ert boende där ni njuter av er sista kväll i Namibia. 
  Boende: Am Weinberg Boutique Hotel
  Måltider: Frukost

 • Dag 12:

  Hemresa

  Njut av en lugn dag i huvudstaden. Ni körs till flygplatsen i god tid före avresa. 

 • Dag 13:

  Ankomst Sverige

  Efter härliga dagar i Namibia landar ni i Sverige. 

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Namibia
När går resan: Året runt
Destinationer: Windhoek, Kalahari Desert, Sossusvlei, Swakopmund & Damaraland
Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn
Ankomstflygplats: Hosea Kutako Int. Airport, Windhoek (WDH)
Hemreseflygplats: Hosea Kutako Int. Airport, Windhoek (WDH)

Körsträckor för: Familjeäventyr i Namibia
Dag 1: Hosea Kutako Int. Airport - Am Winberg Hotel, Windhoek = 45 km, asfalt
Dag 2: Windhoek - Zebra Kalahari Lodge = 250 km, asfalt, grus  
Dag 3: Zebra Kalahari Lodge -  Desert Hills Lodge = 310 km asfalt, grus
Dag 4: Sossusvlei 
Dag 5: Sossusvlei 
Dag 6: Desert Hills Lodge - Strand Hotel Swakopmund = 370 km, asfalt, grus
Dag 7: Swakopmund
Dag 8: Strand Hotel Swakopmund - Mowani Camp Daramaland  = 330 km, asfalt, grus
Dag 9: Daramaland
Dag 10: Mowani Camp Daramland - Am Winberg Hotel = 420 km
Dag 11: Windhoek - Hosea Kutako Int. Airport = 45 km, asfalt

Alla avstånd är cirka, väder och väglag gör att körtiderna varierar. 

Priset inkluderar ej:
Fish River Canyon Viewpoint parkinträde 5 usd per person
Quiver Tree Forest parkinträde 5 usd per person
Giant’s Playground parkinträde 5 usd per person
Parkintärde till Sossusvlei 5 usd per person
​Disel 
Utflykter som inte är beskrivna i programmet 
Övriga måltider
Dryck
Reseförsäkring
Vaccinering

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor

Resevillkor
Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Namibia: Pass & Visum
Vid resa till Namibia ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst två tomma sidor i ditt pass för in- och utresestämpel. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Namibia har ingen visumplikt för svenska medborgare.

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, kontrollera vilket belopp denna försäkring täcker, vi rekommenderar att du undersöker detta med ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på på www.gouda-rf.se

Internationellt körkort
Internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt.

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er Afrikaresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under din resa. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under din resa. När du har kommit hem från din Afrikaresa ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter din resa så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om din resa till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt under er resan. Det kan handla om kost eller läkemedel, därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av er resa. Detta så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet ”medicin kitt” i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativt låg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. I malariaområden har alla våra övernattningsställen myggnät över sängarna.

Bagage och vikt
Vid bokning skickar vi ut en packlista, förhoppningsvis kan packlistan vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Namibia ber vi er att vara extra observanta, då vikten kan skilja sig från er Internationella flygning. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss. 

Valuta
Valutan i Namibia är Namibiska dollar (NAD).

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Namibia, dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide/chaufför dricks sista dagen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tips box” här kan ni lämna dricks vid avresa. 

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfria alternativ som vegetariska alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under er resa ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss detta vid bokning av er resa. Vi kan även meddela flygbolagen i förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. All dryck beställer ni och betalar själva på plats.  

Klädsel under safari 
När man är på safari är det viktigt att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. När du är på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välj kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. 

Klimat
Landets klimat är mestadels varmt och torrt, men kan variera kraftigt i temperatur beroende på om det är vinter, sommar, natt eller dag. Namibia är ett av de soligaste länderna i världen med över 300 soldagar om året. Längs med landets kust rör sig Beguelaströmmen som skapar ett betydligt svalare klimat än det som råder inåt landet. Det är ofta fritt från moln i dessa trakter.

Elektronik
Adapter krävs.

Tidsskillnad
Under vinterhalvåret skiljer det en timme (+1).

Språk
Det officiella språket i Namibia är engelska.

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se  

Svenska Ambassaden i Sydafrika
Sverige har ingen ambassad i Namibia och hänvisar därför till den svenska ambassaden i Sydafrikas huvudstad Pretoria.

Adress
I Parioli Complex
1166 Park Street, Pretoria

Postadress
Embassy of Sweden
P.O. Box 13477
Hatfield 0028
Sydafrika

Ambassadens kontakuppgifter 
Tel, fax, e-post:
Tel: +27 12 426 64 00
Fax: +27 12 426 64 64

E-post: ambassaden.pretoria@gov.se
ambassaden.pretoria-visum@gov.se