Klassisk safari Tanzania & Mocambique

Åk på spännande safari i norra Tanzania. Upptäck Serengetis djurliv och ändlösa slätter, mäktiga Ngorongorokratern och Lake Manyara i Rift Valley. Resan avslutas med sol & bad längs med de orörda stränderna i Mocambique, som bjuder på fantastiska stränder och härliga upplevelser! 

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Utresa

  Idag flyger ni från Sverige. 

 • Dag 2:

  Ankomst Kilimanjaro

  När ni landar på Kilimanjaro International Airport blir ni varmt välkomnade av vår lokala representant. Ni körs sedan till ert boende som ligger vid gränsen till Ngorongoro Conservation Area.
  Boende: Endoro Lodge

 • Dag 3:

  Safari i Serengeti

  Efter frukost lämnar ni lodgen och åker mot Serengeti som är en av Östafrikas största nationalparker. Under resan mot Serengetis ändlösa slätter finns det goda chanser att få se zebra- och girafflockar. Medtagen lunchlåda äter ni vid gaten till Serengeti. Ni kan härifrån gå upp till en utsiktsplats, från vilken ni kan se Serengeti i alla riktningar. Väl inne i Serengeti nationalpark kan ni se lejon, gepard, leopard, gnu, zebra, giraff, antilop, buffel, flodhäst och krokodil, samt många olika fågelarter. Efter en lång dag serveras middag på er camp.
  Boende: Kati Kati Camp
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 4:

  Safari i Serengeti

  I Serengeti är det möjligt att se den stora migrationen av gnuer och zebror, som består av hundratusentals djur på vandring. Varje år går de samma rutt och söker efter områden där det har regnat för att finna bete. Lejon och andra rovdjur följer efter flockarna. Det är en oförglömlig upplevelse att befinna sig bland de stora hjordarna av gnuer och zebror. Er guide har bra kännedom om var djuren finns och i vilken riktning de rör sig. Om djuren befinner sig i närheten äter ni lunch på campen, i annat fall tar er guide med lunchlådor som ni äter i vildmarken. Safari i Tanzania ger minnen för livet. 
  Boende: Kati Kati Camp
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 5:

  Safari i Ngorongorokratern

  Efter frukost lämnar ni campen. Ni kör genom Serengetis vildmark mot Ngorongorokratern. Väl framme kör ni nerför den branta kraterkanten, där höjdskillnaden ligger på cirka 600 m från kraterkanten ner till kraterbottnen. Nere i kratern kan ni se “The Big Five”; lejon, buffel, leopard, elefant och noshörning. Noshörningen är utrotningshotad, men nere i kratern har ni goda chanser att få se en skymt av detta häftiga djur, som annars kan vara svårt att se. Ni har med er lunchlådor från er camp som ni kan äta vid en liten insjö i kratern. På eftermiddagen börjar resan uppför kraterkanten och fortsätter er resa vidare mot ert boende.
  Boende: Endoro Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 6:

  Safari i Lake Manyara - Arusha

  Tidigt på morgonen börjar ni er resa till Lake Manyara nationalpark, som ligger i Great Rift Valley och består av tät skog och en stor insjö. Mer än 250 olika fågelarter har observerats vid insjön och runt om i parken, det är inte heller ovanligt att få se stora flockar med flamingo. I Lake Manyara kan ni även få se apor, elefanter, flodhästar, antiloper och giraffer. Parken är även berömd för sina trädklättrande lejon. Ni fortsätter sedan mot Arusha. Njut av en lugn kväll på Villa Maua. 
  Boende: Villa Maua
  Måltider: Frukost & Lunch

 • Dag 7:

  Flyg till Mocambique

  Under dagen flyger ni till Mocambique, ni landar på Pemba. När ni landar möts ni upp och körs till ert hotell Hotel som ligger vackert vid stranden med fantastisk utsik över Indiska Oceanen.   
  Boende: Mequfi Beach Resort
  Måltider: All - inclusive

 • Dag 8-12:

  Mocambique

  Diamonds Mequfi Beach erbjuder en unik atmosfär och är beläget med magisk utsikt över Indiska Oceanen. Som gäst på Diamonds Mequfi Beach får ni uppleva en personlig service i harmonisk miljö. Hotellet består av strandbungalows utspridda i en tropisk omgivning. Alla bungalows är och är rymliga och ljusa, inredda i modern stil med lokala detaljer och material, utrustade med alla bekvämligheter och med en privat terrass med fantastisk havsutsikt. Njut av lugna dagar på vid stranden och upptäck området på egen hand. 
  Boende: Mequfi Beach Resort
  Måltider: All - inclusive

 • Dag 13:

  Hemresa

  Njut av er sista dag på Seychellerna, ni körs till flygplatsen i god tid före avresa.
  Måltider: Frukost

 • Dag 14:

  Ankomst Sverige

  Efter en härlig resa landar ni i Sverige. 

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Tanzania
När går resan: Året runt
Destinationer: Arusha, Serengeti, Ngorongoro, Lake Manyara & Mocambique
Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn
Ankomstflygplats: Kilimanjaro International Airport (JRO)
Hemreseflygplats: Pemba international airport (POL)

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan ser er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Körsträckor för: Klassisk safari i Tanzania & Mocambique
Dag 1: Kilimanjaro International Airport – Ngorongoro Conservation Area = 190 km, asfalt
Dag 2: Ngorongoro Conservation Area – Serengeti National Park = 140 km, grusväg
Dag 3: Serengeti National Park
Dag 4: Serengeti National Park -  Ngorongoro Conservation Area = 140 km, grusväg
Dag 5: Ngorongoro Conservation Area - Lake Manyara National Park - Arusha
Dag 6: Arusha - Kilimanjaro International Airport = 40 km

Alla avstånd är cirka, väder och väglag gör att körtiderna varierar. 

Övriga kostnader:
*Visum 50 usd per person (om ni köper visum på plats)
*​Visum Mocambique 50 usd per person (om ni köper visum på plats)
*Dricks till er guide cirka 10 usd per person och dag
*Utflykter som inte är beskrivna i programmet 
*Övriga måltider
*Dryck
*Reseförsäkring
*Vaccinering

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor

Resevillkor
Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan ser er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Pass & Visum
Passet ska vara giltigt i 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas 2 tomma sidor i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några
skador. Visum köps vid ankomst på flygplats för 50 USD. Visum kan även köpas på Tanzanias ambassad i Stockholm. 

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att
kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, vi rekommenderar dig att du undersöker detta hos ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er tanzaniaresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under resan. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under resan. När du har kommit hem från Afrika ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter resan så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om resan till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt om det skulle behövas, så som kost och läkemedel. Därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av ert safariprogram så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet medicin-kitt i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan
finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativt
låg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. Alla våra övernattningsställen i Tanzania har myggnät över sängarna.

Bagage och vikt
Vår packlista kan förhoppningsvis vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Tanzania ber vi er att vara extra observanta, ofta gäller särskilda direktiv för inrikesflygen. Tex: 15 kg per person inklusive handbagage. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss.

Transport i Tanzania 
Er guide hämtar er på Kilimanjaro International Airport i Tanzania. Er guide finns till för er under hela er safari. Under hela resan åker ni i ett privat safarifordon, 4x4 Toyota Land Cruiser.

Valuta
Valutan i Tanzania heter Tanzania shilling (TZS). Ofta är det mer fördelaktigt att betala med lokal valuta än att betala med USD. Tanzania Shilling tar ni enkelt ut via uttagsautomat på Kilimanjaro flygplats, i Arusha, samt i Stone town på Zanzibar. Det går också bra att betala med USD i hela Tanzania. Se till att ta med mindre valörer (1-5 dollar sedlar) då de är mest användbara. Vanligtvis går det att betala med kort på de flesta hotell/lodger/camper, men detta kan variera beroende på täckning, och därför är det viktigt att ha tillgång till kontanter.

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Tanzania. Dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide dricks sista dagen när han lämnar er på flygplatsen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tip-box” där ni kan lämna dricks vid avresa.

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfritt som vegetariskt alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under resan ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss om detta vid bokning av er resa. Vi kan även meddela flygbolagen i
förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. All dryck beställer ni och betalar själva på plats.

Klädsel
När man är på safari är det bra att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. Ute på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välja kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medandagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. Det är också viktigt att tänka på att ni befinner er i ett land med en annan kultur, därför bör man som resenär inte klä sig utmanande. Följ de riktlinjer som finns på plats.

Klimat
Tanzania har ett mycket tropiskt och härligt klimat, längs kusten är det väldigt hög luftfuktighet och vid höglandet är det ofta svala kvällar. April och maj blir ofta kallat för ”den stora regnperioden”, under dessa månader kan det regna flera dagar i sträck. November brukar kallas för ”den lilla regnperioden”, då handlar det oftast om kortare skurar på eftermiddagar och kvällar. Under dessa månader är det i regel få turister, parkerna är gröna och frodiga och det är möjligt att få bra priser på hotell och lodger. De torraste månaderna i Tanzania är juli – september/oktober. Trots detta kan kvällarna ofta vara lite kyliga, därför rekommenderar vi er att ta med varma och bekväma kläder. December till mars är de varmaste månaderna i Tanzania. 

Elektronik
Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, vilket innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, och även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städer har era hotell och lodger ström dygnet runt, däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott.

Mobil
Mobilen har ökat BNP i flera afrikanska länder, det innebär också att man satsar på att på att bygga ut mobilnätet. Din täckning under din safariresa kan variera väldigt beroende på var du befinner dig samt vilken mobiloperatör du har.

Tidsskillnad
Tanzania är en timme före Sverige när vi har sommartid, och två timmar före när vi har vintertid.

Språk
Tanzanias nationalspråk är engelska och kiswahili. 

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se 

Svenska Ambassaden
Den Svenska ambassaden i Tanzania ligger i landets kommersiella huvudstad, Dar es Salaam.

Adress
Mirambo Street/Garden Avenue, Dar es Salaam

Postadress
Embassy of Sweden
P.O. Box 9274
Dar es Salaam
Tanzania

Ambassadens kontaktuppgifter
Tel: +255 22 219 6500
+255 22 219 6555 (Migrationsärenden)
Fax: +255 22 219 6503
E-post: ambassaden.dar-es-salaam@gov.se

Akuta konsulära ärenden
Vid akuta konsulära ärenden utanför kontorstid kontaktar du ambassaden per telefon 022-2196500 och trycker "0" för att kopplas till jourhavande tjänsteman.