Stora Malawiresan

Stora Malawiresan erbjuder det bästa av Malawi. Upptäck Mulanjeberget och dess högsta topp Sapitwa 3 002 m ö h. Därefter fortsätter er resa till Liwonde National Park, där ni får uppleva både klassik game drive och båtsafari. Resan avslutas med sol & bad på två av Lake Malawis paradisöar.  

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Utresa

  Idag flyger ni mot Malawi. 

   

 • Dag 2:

  Ankomst Malawi

  När ni landar på Chileka International Airport välkomnas ni av vår lokala representant. Ert bagage packas in i bilen, därefter körs ni till ert första boende som ligger vacker vid Mulanje bergen. Ni ankommer till ert boende efter drygt 2 timmars bilresa. 
  Boende: Huntingdon House

 • Dag 3:

  Thylolo

  Njut av en god frukost på Huntingdon House i hjärtat av Thyolo district. Huset ligger vackert beläget på Satemwa Tea Estate, en av landets äldsta teplantage och kaffe produsenter. Huntingdon House byggdes av Maclean Kay 1928 som än idag ägs av familjen. Huntingdon är smakfullt renoverat och har endast 5 suiter, alla inredda för att återspegla byggnadens historiska karaktär. Hungtingdon erbjuder många olika aktiviteter, guidad tur på teplantagen, bybesök, mt biking, guidad tur på kaffeplantagen och mycket mer.  
  Boende: Huntingdon House
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 4:

  Mulanjeberget

  Idag påbörjas ett spännande äventyr uppför Mulanjeberget som på det lokala språket kallas "chilumba mu mlengalenga" - ön i molnen. Berget har ett fascinerande ekosystem medöver 500 unika djur- och växtarter, området är känt som en het plats för biologisk mångfald. Enligt historien var J.R.R. Tolkien och besökte området på 1930-talet, han ska ha inspirerades av det mystiska, magiska bergsområden vilket legat till grund för Lord of the Rings-böckerna. kl 08.00 körs ni till  C.C.A.P Likhubula House, där ni möter er guide. Efter en genomgång av vandringen görs en utrustningskontroll. Därefter börjar er vandring upp Lichenya-platån längs Likhubula-dalen. Rutten erbjuder imponerande en utsikt över Likhubula-dalen och den underliggande slätten. Ni äter lunch längs med vägen och anländer till CCAP Cottage - Hope Rest på eftermiddagen. Njut av en lugn kväll på campen och se solen gå ner över horisonten. 
  Dagens etapp: ca 7 timmar
  Boende:  CCAP Cottage- Hope Rest
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 5:

  CCAP Cottage - Chisepo Hut

  Idag fortsätter er vandring, efter frukost börjat dagens ettap en vandring på 6 timmar och med Chisepo Hut som slutmål. Er camp ligger på baksidan av bergstopparna. Under dagens vandring har ni möjlighet att klättra upp på toppen av Chilemba om så önskas. Ni anländer till bascamp tidigt på eftermiddagen. Chisepo Hut är den nyaste stugan i området och är det sista stoppet som görs innan vandringen mot Sapitwa toppen påbörjas. Efter dagens vandring njuter ni av en lugn eftermiddag på campen. 
  Dagens etapp: ca 6 timmar
  Boende: Chisepo Hut 
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 6:

  Chisepo Hut - Thuchila Forest Hut

  Efter en tidig frukost börjar ni toppbestigningen och vandringen mot Sapitwa. Väl framme på toppen befinner ni er 3 002 m ö h. Njuter ni av en fantastisk utsikt, vid klart väder kan ni se hela vägen till zombie platån och Chilwa sjön. Ni påbörjar sedan vandringen  nedför mot basecamp där ni serveras brunch. Efter lite vila går vandringen vidare mot Thuchila Plateau. Ni anländer till er camp sent på eftermiddagen. Thuchila är den äldsta campen på Mulanje, byggd 1901. Stugan ligger vackert med utsikt över över Elephant's Head och med sagolik utsikt över Zombie Plateau. I stugan finns fyra rum, två med öppen spis. 
  Dagens etapp: ca 7-8 timmar
  Boende: Thuchila Forest Hut
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag
   

 • Dag 7:

  Thunchila forest hut - Liwonde National Park

  Idag fortsätter vandringen nerför berget till Tinyade Estate via Likulezi Trail. Ni äter medhavd lunch längs med stigen vid lämplig plats.Tidigt på eftermiddagen anländer ni till Likhubula. Nu väntar en välförtjänt dusch i C.C.A.P Likhubula House innan ni packar bilen och reser mot Liwonde, Malawis populäraste nationalpark. I parken lever elefanter, antiloper, noshörningar, leoparder, lejon, krokodiler och ett imponerande fågelliv med nästan 300 arter. Ni bor på Mvuu Camp som ligger vid stranden av floden Shire.
  Dagens etapp: ca 4 timmar
  Boende: Mvuu Camp
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag
   

 • Dag 8:

  Liwonde National Park

  Liwonde National Park har en av de tätaste koncentrationerna av vilda djur i Afrika! Här får ni möjlighet att få ett nära möte med stora elefanthjordar, i parken lever över 900 elefanter. Förutom elefanter har parken en stor population av krokodiler och flodhästar, antiloper, zebror och bufflar. Liwonde National Park är också ett skyddsområde för noshörning, vilket innebär att extra insatser är insatta för att beskydda parkens noshörningar. Liwonde National Park är mycket  känd för sin båtsafari. När ni åker på båtsafari får ni komma nära flodhästar och krokodiler, men också uppleva det fantastiska fågellivet. 
  Boende: Mvuu Camp
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 9:

  Liwonde National Park - Domwe Island

  Efter frukost börjar resan mot Lake Malawi, som är känd för sitt kristallklara vatten. Ni körs till Cape Maclear, väl framme får ni välja mellan att ta en båt eller paddla till Domwe Island.  Lake Malawi är en av flera imponerande sjöar i Great Rift Valley och är den tredje största och näst djupaste sjön i Afrika. Sjön sträcker sig 580 km från norr till söder och är 75 km bredast. Lake Malawi dominerar mycket av Malawis vardag, när det gäller fiske, transport och turism. Sjön har sin egen nationalpark i det vackra Cape Maclear-området. Parken grundades för att skydda sjöns endemiska fiskarter och är den enda på UNESCO: s världsarv i Malawi. Njut av en lugn och harmonisk eftermiddag i paradiset. 
  Boende:  Domwe Island Adventure Camp
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 10:

  Domwe Island

  Njut av en härlig dag på Domwe Island. Förutom att koppla av vid de idylliska stränderna erbjuds aktiviteter i området. Lake Malawi anses av många att vara den bästa platsen i världen för dykning och snorkling i sötvatten. Domwe Island är perfekt för den aktiva gästen och naturälskaren. Här hittar ni vackra naturstigar, och ön är en bra utgångspunkt för paddelturer. Mellan aktiviteter kan ni koppla av på stranden eller vila i någon hängmatta. Campen ligger bakom en liten strand på öns västra sida. Njut av solnedgången över sjön med Thumbi Island, Mumbo Island och Rift Valley i fjärran.
  Boende: Domwe Island Adventure Camp
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 11:

  Domwe Island - Mumbo Island

  Efter en härlig frukost fortsätter äventyret till den idylliska Mumbo ön, en orörd tropisk ö, ett paradis i Lake Malawi National Park. Ni kan välja att paddla de 8 km som skiljer Domwe Island och Mumbo Island, eller att åka båt. Mumbo Island har aldrig varit bosatt och är fortfarande i sitt naturliga tillstånd med en tjock skog av forntida fikon och baobabträd. Campen har plats för endast fjorton gäster, där alla bungalows är smakfullt inredda, har privata terrasser och hängmattor. Stugorna ligger på höga stenblock med utsikt över vattnet och glider in i den afrikanska bushen för att skapa en med rustik charm. Mumbo Island Camp är en av de finaste öarna i Lake Malawi. 
  Boende: Mumbo Island Camp
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 12:

  Mumbo Island

  Idag väntar härliga upplevelser i en paradisik miljö. Vattnet runt ön är kristallklart, här kan ni njuta av kajakpaddling, snorkling och dykning. Öns enda däggdjur, uttern, är anmärkningsvärt lekfull och gillar att simma. På Mumbo Island Camp är temat barfota lyx - campen har allt du behöver och ingenting du inte behöver. Njut av er sista dag i Malawi och Mumbo Island. Koppla av på stranden eller dra nytta av de många aktiviteter som erbjuds på ön.
  Boende: Mumbo Island Camp
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 13:

  Hemresa

  Ert afrikanska äventyr är över för denna gång. Ni körs till Lilongwe flygplats i god tid före hemresa.

 • Dag 14:

  Ankomst Sverige

  Efter ett härligt äventyr i Malawi landar ni i Sverige. 

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Malawi 
När går resan: Året runt
Destinationer: Majete Wildlife Reserve, Liwonde National Park & Lake Malawi
Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn
Ankomstflygplats: Chileka International Airport (BLZ) 
Hemreseflygplats: Kamuzu International Airport (LLW)  

FAKTA OM MALAWI 
Område: 118 484 km² 
Huvudstad: Lilongwe Befolkning: 18 mil.
Valutaenhet: 1000 kwacha (MWK) 
Religion: protestantisk och katolsk kristendom (cirka 75%), islam (cirka 15%) och lokala religioner 
Officiellt språk: engelska 
Tid: GMT + 2 
Visa: Köp vid ankomst kostar 75 $. Kort eller kontanter.

Övriga kostnader:
*Dricks till er guide cirka 10 usd per person och dag
*Utflykter som inte är beskrivna i programmet 
*Övriga måltider
*Dryck
*Reseförsäkring
*Vaccinering

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor. 

Resevillkor
Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan ser er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass. 

Pass & Visum
Passet ska vara giltigt 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas 2 tomma sidor i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Vi rekommenderar att visum köps vid ankomst till Malawi. Det är det också möjligt att ansöka i förväg via Malawis ambassad. Kostnad för visum är 75 US $ (från och med 1 januari 2019) Visum kan betalas med kort eller kontant. Vi rekommenderar att du alltid har tillräckligt med kontanter för visum. Kunden ansvarar för att bekanta sig med landets viseringsregler och visumkostnader före avresa.

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring. Vi rekommenderar att du undersöker detta med ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er Malawiresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under din resa. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under din resa. När du har kommit hem från din Afrikaresa ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter din resa så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om din resa till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt under er resan. Det kan handla om kost eller läkemedel, därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av ert safariprogram. Detta så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet ”medicin kitt” i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativt låg standard, i de stora städerna finns möjlighet till sjukhusvård.

Bagage och vikt 
Vår packlista kan förhoppningsvis vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Malawi ber vi er att vara extra observanta, ofta gäller särskilda direktiv för safariflygen. Tex: 15 kg per person inklusive handbagage. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss.

Transport i Malawi
Er guide hämtar er på flygplatsen och finns till för er under hela ert äventyr i Malawi. Under hela resan åker ni i privat fordon.

Valuta
Valutan i Malawi är Malawisk kwacha (MWK). De vanligaste kreditkorten blir mer och mer accepterade. I städerna kan man ta ut lokal valuta med kreditkort i ATM-terminal (ATM). På landsbygden och i parkerna finns det inga möjligheter att ta ut kontanter, därför är det viktigt att ta med kontanter när du reser från städerna. De flesta boende och restauranger accepterar betalning med VISA och Mastercard, ofta mot en avgift på 5%. Amerikanska dollar är också möjliga att använda som betalning. 

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Malawi. Även om dricks är frivilligt, förväntas det också att man som resenär ger dricks olika situationer för att tacka för god service. Vi rekommenderar att ni dricksar er safariguide den sista dagen när ni lämnas flygplatsen. De flesta hotell och lodger har en "tipbox" som står i receptionen. Dricksen delas sedan mellan de som arbetar på lodgen. Rekommendation för dricks under safari är ca 5 USD per person och dag. 

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfritt som vegetariskt alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under resan ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss om detta vid bokning av er resa. Vi kan även meddela flygbolagen i förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. All dryck beställer ni och betalar själva på plats.

Klädsel
När man är på safari är det bra att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. När du är på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välj kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bara med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. Det är också viktigt att tänka på att ni befinner er i ett land med en annan kultur, därför bör man som resenär inte klä sig utmanande och följa de riktlinjer som finns. 

Klimat
Malawi ligger i en tropiska klimatzonen, men stora delar av landet ligger på höga höjder vilket gör att temperaturen ofta är behaglig och sval på vintern. Eftersom Malawi ligger söder om ekvatorn är årstiderna det motsatta av i Sverige. Den torra säsongen är från slutet av april till november. Oktober och november kan vara obehagligt heta i söder och vid havet, men i Nyika Highlands i norr börjar den extra värmen smyga sig på. I juni-augusti kan det vara minusgrader. 

Elektronik
Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, det innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städer har era hotell och lodger ström dygnet runt däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott.  

Mobil
Mobilen har ökat BNP i flera afrikanska länder, det innebär också att man satsar på att på att bygga ut mobilnätet. Din täckning under din safariresa kan variera väldigt beroende på var du befinner dig samt vilken mobiloperatör du har.

Tidsskillnad
Malawi och Sverige har inte någon tidskillnad när vi har sommartid, och 1 timme när vi har vintertid.

Språk
De officiella språken i Malawi är engelska och Chichewa.

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se 

Sverige har inte någon Ambassad i Malawi.

Sveriges Honorärkonsulat 

C/O Len van der Hoeven (engelskspråkig) 
Öppettider - endast genom överenskommelse. 
Kontakta konsulatet för att boka en tid. 

Mobiltelefon: +265 999 84 45 28
E-post: swedishconsulatemw@gmail.com
Adress: 10/452 Heavenly Close  
Honorary Consul: Len van der Hoeven 

Sveriges Ambassad i Zimbabwe är Sveriges representant i området. 
Adress: 32 Aberdeen Road Avondale, Harare 

Postadress: 
POSTADRESS
Embassy of Sweden
P.O. Box 4110 
Harare

Ambassadens kontaktuppgifter
+263 (0) 24 2 302 236
E-POSTADRESS
ambassaden.harare@gov.se