Belle Mare Plage

På en av de finaste stränderna på Mauritius östkust ligger detta härliga hotell. Området ger en exotisk känsla och har en mycket fin miljö.

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Ankomst Mauritius

  Väl framme på Mauritius välkomnas ni och får en kort presentation av en lokal representant. Ni körs sedan till ert hotell, Belle Mare Plage.
  Boende: Belle Mare Plage
  Måltider: Middag

 • Dag 2-9:

  Mauritius - Belle Mare Plage

  Njut av dagarna på hotellet, med sol, bad och en stor variation av aktiviteter. Hotellet ligger vid en av Mauritius finaste stränder. Utanför stranden ligger ett korallrev, vid korallrevet finns det fantastiska dyk- och snorklingsmöjligheter. Hotellet passar perfekt för par, men också för barnfamiljer. Dessutom är det utmärkt att åka till Belle Mare Plage på bröllopsresa.
  Boende: Belle Mare Plage
  Måltider: Frukost & Middag
  Aktiviteter: Aerobics, yoga, vattengympa, tennis, bordtennis, golf, vattenskidor, vindsurfing, wakeboard, kajak, segelbåt, pedalbåtar, dykning, djuphavsfiske mm.

 • Dag 10:

  Hemresa

  Njut av en härlig sista dag på Mauritius och Belle Mare Plage. Vi kör er till flygplatsen i god tid innan ert flyg avgår.
  Måltider: Frukost

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Mauritius
När går resan: Året runt
Destinationer: Mauritius
Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg, Köpenhamn
Hemreseflygplats: Port Louis, MRU
Klimat: Klimatet på Mauritius är tropiskt året runt, maj till november är oftast varma, medan december till april generellt sätt är mer fuktiga. Allvarliga stormar är sällsynta, men korta torrperioder förekommer.

När ni landar på Mauritius blir ni varmt välkomnade på flygplatsen, därefter körs ni till ert hotell. 

Övriga kostnader för er:
*Dricks
*Måltider 
*Dryck
*Reseförsäkring

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger & hotell inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor.

Namn: Republiken Mauritius
Huvudstad: Port Louis
Yta: 2 040 km²
Folkmängd: 1,3 miljoner
Språk: De flesta invånarna talar både engelska och franska. Det finns också inslag av andra orientaliska språk.
Statsskick: Republik
Religion: Hinduer. Kristna och muslimer är minoriteter
Tidsskillnad: +3/+2 timmar vinter/sommar

Klimat: Klimatet på Mauritius är tropiskt året runt, maj till november är oftast varma, medan december till april generellt sätt är mer fuktiga. Allvarliga stormar är sällsynta, men korta torrperioder förekommer.

Valuta: Valutan heter Mauritius Rupee (MUR). De flesta tar emot Visa, Master Card och Diners. Ni kan växla till MUR på flygplatsen, i banker och på hotell. Om ni vill växla från MUR till SEK ska ni vara uppmärksamma på att detta bara är möjligt på flygplatsens bank.

Elektronik: 230V av engelsk typ (C,G). Adapter krävs.

Visum- och passregler: Resenärer med ett svenskt pass får stanna i landet upp till 90 dagar utan att ansöka om visum. Passet ska ha en giltighet på minst 6 månaders varaktighet efter resans sista dag, uppvisad returbiljett och tillräckligt med pengar för att försörja sig själv under vistelsen.

Resevillkor: Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet: Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter: Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan ser er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass. 

Reseförsäkring: Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring. Vi rekommenderar att du undersöker detta med ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se

Vaccination: Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er resa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under din resa. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under din resa. När du har kommit hem från din afrikaresa ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter din resa så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om din resa till Afrika.

Medicin och sjukvård: Det är viktigt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av ert program. Detta så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet ”medicin-kit” i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. Allvarligare skador eller sjukdomsfall kräver dock evakuering till Sydafrika.

Bagage och vikt: Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Tex: 15 kg per person inklusive handbagage. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss.

Dricks: Dricks är en del av kulturen i Afrika, dricks är frivilligt, men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. På de flesta hotell finns en gemensam ”tip-box” där ni kan lämna dricks vid avresa. 

Faciliteter: Pool, strand, restaurang, bar, spa, träningscenter, wi-fi.

Klädsel: Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bara med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. Det är också viktigt att tänka på att ni befinner er i ett land med en annan kultur, därför bör man som resenär inte klä sig utmanande och följa de riktlinjer som finns.

Mobil: Mobilen har ökat BNP i flera afrikanska länder, det innebär också att man satsar på att på att bygga ut mobilnätet. Din täckning under din resa kan variera väldigt beroende på var du befinner dig samt vilken mobiloperatör du har. Wi-fi finns att tillgå.
Införsel till Sverige: Ni är själv ansvariga för att det som ni för med er in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se 

Honorärkonsulat på Mauritius: Sverige har ingen ambassad på Mauritius utan företräds av ett honorärkonsulat i Port Louis och Sveriges ambassad i Harare, Zimbabwe.

Sveriges honorärkonsulat:
Taylor Smith & Co Ltd
Aqualia Building,
Old Quay D Road
Port Louis
Mauritius

Kontaktuppgifter:
Telefon: +230 206 32 03
Fax: +230 240 28 84
E-post: colin.taylor@taylorsmith.mu