Safari Serengeti & Zanzibar

Upplevelseretreat i Tanzania med safari i Serengeti & sol och bad på Zanzibar - med träning, yoga och personlig utveckling.

Följ med oss AktivRörelse på en oförglömlig resa till Tanzania som kombinerar både äventyr och en fantastisk naturupplevelse med både safari på Serengetis vidunderliga slätter samt sol, bad, träning, yoga & återhämtning på mytomspunna Zanzibar. 

Vi törs även utlova en spännande inre resa och många minnesvärda möten.

Vårt mål är att du skall få en så givande resa som möjligt, så vi väljer därför att fokusera på att ha en mindre grupp med deltagare och kommer även att bo på otroligt fina, lyxiga mindre boenden med familjär känsla för att främja både närvaro och samvaro. 

Vi finns därför att du ska känna dig trygg, sedd och alltid ha någon att äta, sola och/eller bara hänga med, så tveka inte att boka in dig även om du inte har någon reskamrat! 

På Serengeti väntas otroliga djur- och naturupplevelser, där vi mitt i naturen får de bästa förutsättningarna att sjunka in i en djup närvaro och fascineras över att vara alldeles tätt inpå de vilda djuren.

På Zanzibar varvar vi flera olika tränings – och yogapass, allt från core, till tabata och cirkelträning, vattengympa och både fysisk och återhämtande yoga till meditation i soluppgången. Alla pass är utformade så att var och en kan delta helt utifrån sin egen förmåga. Här läggs också olika övningar in för ens egen personliga utveckling, själv eller i grupp.

Vilka är Aktiv Rörelse? 
Vi är två levnadsglada sjuksköterskor som båda har mer än 20 års erfarenhet av akutsjukvård. Vi brinner för att främja hälsa och välmående och startade gemensamt Aktiv Rörelse 2017 för att kunna inspirera andra att lära sig hitta rörelse i stillhet och stillhet i rörelse. Vi har stora kunskaper om att befrämja mående och minska stress i vardagen. 

Vi har arrangerat hälsomässor och tidigare resor, bl a till Kreta, två gånger med safari i Kenya och till Zanzibar.

Anna-Karin Olofsson Niemi
Driver idag sitt egna företag Ak’s Estetik och Hälsa, företaget har människan i focus och jobbar med allt från estetik och hudvård till lymfmassage, laserbehandlingar och hälsoundersökningar. Håller även kurser i Stress, Första hjälpen och Hjärt Lungräddning för barn och vuxna 

Anna-Karin är utbildad träningsinstruktör i spinning, funktionell träning och vattengympa, Mindfulness instruktör och Medicinsk lymfterapeut. 

Lisa Hansson
Lisa driver sitt eget företag Maitri Movement, där hon utifrån ett holistiskt helhetstänk vill inspirera andra att vara i stunden och leva ut sitt liv till fullo.
Lisa är utbildad mindfulnessinstruktör samt yogalärare inom avslappnande (restorative) yoga, yin-yoga, vinyasa flow, chakrayoga, barnyoga och SUP-yoga. Leder även core, Self Myofascial Releaseklasser, fri rörelse och meditation. 

Hon har nyligen öppnat en liten studio där hon har klasser och workshops, både privat och för företag. Lisa är också utbildad i Body Mind Fusion, Reiki healing, Regndroppstekniken och Hawaiiansk massage, samt har kurser i Hjärt-och lungräddning och Första Hjälpen och håller i utbildningar inom värdegrundande arbetsmiljö

Läs mer
Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Utresa: 8 november

  Så är det äntligen dags, Vi samlas på Arlanda där ni får era goodiebags och en kort presentation av oss allihopa i god tid före vi ska lämna Sverige och bege oss på vårt härliga äventyr tillsammans.

 • Dag 2:

  Ankomst Kilimanjaro: 9 november

  När vi landar på Kilimanjaro International Airport blir vi varmt välkomnade av vår lokala representant. Vi körs sedan till vårt boende som ligger är vackert belägen i utkanten av Arusha. Efter vi har checkat in träffas vi för information och lär känna varandra lite bättre innan vi avnjuter middagen ihop.   
  Boende: Olerai Lodge
  Måltider: Middag

 • Dag 3:

  Safari i Serengeti: 10 november

  Efter gemensam frukost lämnar vi lodgen och åker mot Serengeti som är en av Östafrikas största nationalparker. Under resan mot Serengetis ändlösa slätter finns det goda chanser att få se zebra- och girafflockar. Medtagen lunchlåda äter vi vid gaten till Serengeti. Vi kan härifrån gå upp till en utsiktsplats, från vilken vi kan se Serengeti i alla riktningar. Väl inne i Serengeti nationalpark kan vi se lejon, gepard, leopard, gnu, zebra, giraff, antilop, buffel, flodhäst och krokodil, samt många olika fågelarter. Efter en lång dag ute i nationalparken äter vi en gemensam middag på campen. Kvällen spenderas på valfritt och vill ni ha sällskap så finns vi. 
  Boende: Matawi Tented Camp
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 4:

  Safari i Serengeti: 11 november

  Efter gemensam frukost är det dags för ytterligare en dag i Serengeti. I Serengeti är det möjligt att se den stora migrationen av gnuer och zebror, som består av hundratusentals djur på vandring. Varje år går de samma rutt och söker efter områden där det har regnat för att finna bete. Lejon och andra rovdjur följer efter flockarna. Det är en oförglömlig upplevelse att befinna sig bland de stora hjordarna av gnuer och zebror. Våran guide har bra kännedom om var djuren finns och i vilken riktning de rör sig. Om djuren befinner sig i närheten äter vi lunch på campen, i annat fall tar våran guide med lunchlådor som vi äter i vildmarken. Safari i Tanzania ger minnen för livet. Väl tillbaka från safarin gör vi oss redo för gemensam middag och lite kvällsmingel innan vi går till sängs.  
  Boende: Matawi Tented Camp
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 5:

  Safari i Serengeti: 12 november

  Tidigt på morgonen efter gemensam frukost väntar dagens äventyr. Tillsammans med vår guide söker vi efter de vilda djuren. Serengeti anses vara ett av Afrikas bästa safariområden, parken sträcker sig över oändliga vidder och erbjuder fantastisk safari. Serengeti National Park är ca 15 000 km2 stort och täckt med gräsmarker, klippor och kopjes, och är tillsammans med de närliggande naturområdena en del av ett stort ekosystem. Vi äter picknick lunch ute i parken och återvänder till vår camp under sen eftermiddagen. Liksom tidigare kvällar intar vi middagen gemensamt
  Boende: Matawi Tented Camp
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 6:

  Flyg till Zanzibar: 13 november

  Idag är det dags att åka ut på våran sista safari. Efter en tidig frukost checkar vi ut från vårt boende och får återigen uppleva safari under de aktiva morgontimmarna innan det är dags att köras till Serengetis landningsbana och flyga vidare till Zanzibar. Väl framme på Zanzibar hälsas vi välkomna och körs till vårt boende där vi checkar in. Innan middag samlas vi för att väcka kroppen tillsammans med Lisa.
  Boende: Michamvi Sunset Bay
  Måltider: Frukost & Middag

  Önskar ni att se våra andra hotell på Zanzibar? Klicka här.

   

 • Dag 7-11:

  Zanzibar: 14-18 november

  På Zanzibar bor vi på härliga Michamvi Sunset Bay, ett litet familjeägt hotell på Zanzibars östkust med endast 20 rum. Här är rummen smakfullt renoverade och stora nog att rymma två extra sängar. Hotellet omges av en grönskande tropisk trädgård och ett trevligt poolområde. Vi varvar varje morgon och eftermiddag med någon form av träning allt från core till tabata och cirkelträning el yogapass både fysisk och återhämtande yoga både på land och i pool, till meditation i soluppgången, passen är utformade så att var och en kan delta utifrån sin egen förmåga. Här läggs också olika övningar in för ens egen personliga utveckling, själv eller i grupp.

  Varje kväll bjuds vi på en trevlig gemensam middag som dukas upp på olika platser runt boendet. Vi njuter av att bo direkt vid Indiska Oceanens lugn och dess milslånga strand som passar perfekt till promenader i solnedgången. Här finns tid för både inspiration och vila och du kan även välja att snorkla, dyka, vandra på de långa vita stränderna, umgås eller bara vara.

  Under dagarna på Zanzibar finns även tid om du vill bege dig ut på gemensam utflykt eller något eget äventyr på ön t ex kryddsafari, djuphavsfiske eller besök i historiska Stone Town.
  Boende: Michamvi Sunset Bay
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 12:

  Hemresa: 19 november

  Vi njuter av vår sista dag på Zanzibar och körs till flygplatsen i god tid före avresa.
  Måltider: Frukost

 • Dag 13:

  Ankomst Sverige: 20 november

  Efter härliga dagar och fina upplevelser i Tanzania landar vi i Sverige. 

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Tanzania
När går resan: 8 november 2022
Destinationer: Arusha, Serengeti & Zanzibar 
Avreseflygplats: Stockholm
Ankomstflygplats: Kilimanjaro International Airport (JRO)
Hemreseflygplats: Kisauni Airport Zanzibar (ZNZ) 

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inkluderade i priset. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Flygtider
Utresa: 8 november 

Arlanda 2055 - Addis Adeba 0620
Addis Adeba 1015 - Kilimanjaro 1250

Hemresa: 19 november
Zanzibar 1700 - Addis Adeba 1945
Addis Adeba 2340 - Arlanda 0540

Körsträckor för: Safari Serengeti & Zanzibar
Dag 1: Kilimanjaro International Airport  – Arusha = 45 km, asfalt
Dag 2: Arusha - Serengeti National Park = 320 km, asfalt & grus
Dag 3-4: Serengeti National Park
Dag 5: Serengeti - Zanzibar - Safariflyg

Alla avstånd är cirka, väder och väglag gör att körtiderna varierar. 

Övriga kostnader:
*Visum 50 usd per person (om ni köper visum på plats)
*Dricks till er guide cirka 10 usd per person och dag
*Utflykter som inte är beskrivna i programmet 
*Övriga måltider
*Dryck
*Reseförsäkring
*Vaccinering

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor

Betalningsvillkor & Resevillkor
Vid bokning faktureras en handpenning a 12000:- per person. Slutbetalning sker 60 dagar för avresa. Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan ser er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass..

Pass & Visum
Passet ska vara giltigt i 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas 2 tomma sidor i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några
skador. Visum köps vid ankomst på flygplats för 50 USD. Visum kan även köpas på Tanzanias ambassad i Stockholm. 

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att
kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, vi rekommenderar dig att du undersöker detta hos ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er tanzaniaresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under resan. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under resan. När du har kommit hem från Afrika ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter resan så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om resan till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt om det skulle behövas, så som kost och läkemedel. Därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av ert safariprogram så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet medicin-kitt i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan
finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativt
låg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. Alla våra övernattningsställen i Tanzania har myggnät över sängarna.

Bagage och vikt
Vår packlista kan förhoppningsvis vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Tanzania ber vi er att vara extra observanta, ofta gäller särskilda direktiv för inrikesflygen. Tex: 15 kg per person inklusive handbagage. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss.

Transport i Tanzania 
Er guide hämtar er på Kilimanjaro International Airport i Tanzania. Er guide finns till för er under hela er safari. Under hela resan åker ni i ett privat safarifordon, 4x4 Toyota Land Cruiser.

Valuta
Valutan i Tanzania heter Tanzania shilling (TZS). Ofta är det mer fördelaktigt att betala med lokal valuta än att betala med USD. Tanzania Shilling tar ni enkelt ut via uttagsautomat på Kilimanjaro flygplats, i Arusha, samt i Stone town på Zanzibar. Det går också bra att betala med USD i hela Tanzania. Se till att ta med mindre valörer (1-5 dollar sedlar) då de är mest användbara. Vanligtvis går det att betala med kort på de flesta hotell/lodger/camper, men detta kan variera beroende på täckning, och därför är det viktigt att ha tillgång till kontanter.

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Tanzania. Dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide dricks sista dagen när han lämnar er på flygplatsen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tip-box” där ni kan lämna dricks vid avresa.

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfritt som vegetariskt alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under resan ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss om detta vid bokning av er resa. Vi kan även meddela flygbolagen i
förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. All dryck beställer ni och betalar själva på plats.

Klädsel
När man är på safari är det bra att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. Ute på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välja kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medandagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. Det är också viktigt att tänka på att ni befinner er i ett land med en annan kultur, därför bör man som resenär inte klä sig utmanande. Följ de riktlinjer som finns på plats.

Klimat
Tanzania har ett mycket tropiskt och härligt klimat, längs kusten är det väldigt hög luftfuktighet och vid höglandet är det ofta svala kvällar. April och maj blir ofta kallat för ”den stora regnperioden”, under dessa månader kan det regna flera dagar i sträck. November brukar kallas för ”den lilla regnperioden”, då handlar det oftast om kortare skurar på eftermiddagar och kvällar. Under dessa månader är det i regel få turister, parkerna är gröna och frodiga och det är möjligt att få bra priser på hotell och lodger. De torraste månaderna i Tanzania är juli – september/oktober. Trots detta kan kvällarna ofta vara lite kyliga, därför rekommenderar vi er att ta med varma och bekväma kläder. December till mars är de varmaste månaderna i Tanzania. 

Elektronik
Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, vilket innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, och även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städer har era hotell och lodger ström dygnet runt, däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott.

Mobil
Mobilen har ökat BNP i flera afrikanska länder, det innebär också att man satsar på att på att bygga ut mobilnätet. Din täckning under din safariresa kan variera väldigt beroende på var du befinner dig samt vilken mobiloperatör du har.

Tidsskillnad
Tanzania är en timme före Sverige när vi har sommartid, och två timmar före när vi har vintertid.

Språk
Tanzanias nationalspråk är engelska och kiswahili. 

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se 

Svenska Ambassaden
Den Svenska ambassaden i Tanzania ligger i landets kommersiella huvudstad, Dar es Salaam.

Adress
Mirambo Street/Garden Avenue, Dar es Salaam

Postadress
Embassy of Sweden
P.O. Box 9274
Dar es Salaam
Tanzania

Ambassadens kontaktuppgifter
Tel: +255 22 219 6500
+255 22 219 6555 (Migrationsärenden)
Fax: +255 22 219 6503
E-post: ambassaden.dar-es-salaam@gov.se

Akuta konsulära ärenden
Vid akuta konsulära ärenden utanför kontorstid kontaktar du ambassaden per telefon 022-2196500 och trycker "0" för att kopplas till jourhavande tjänsteman.