Exklusiva Zanzibar

En resa för er som gillar att resa och bo på platser som erbjuder det lilla extra. Resan startar på öns östkust vid stranden utanför fiskebyn Paje. Här bor ni på The Palms, ett all inklusive hotell som består av endast sju villor direkt vid stranden. Resan fortsätter sedan med några dagar i Stone Town innan ni avslutar resan med några trevliga dygn på fantastiska Zuri Zanzibar. En resa med boenden som erbjuder extra allt. 

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Ankomst Zanzibar

  Efter visum och passkontroll, hämtar ni ut ert bagage för att sedan välkomnas av vår representant på plats. Ni körs sedan de ca 90 minuterna till ert hotell vis Zanzibars östrakust, vid stranden utanför fiskebyn Paje. Era första nätter på ön bor ni på The Palms, ett av Zanzibars mest exklusiva hotell. Här kommer ni uppleva det bästa av denna magiska paradisö. Hotellet består av sju stycken stora villor som erbjuder en privat, personlig och intim upplevelse perfekt för bröllopsresenärer eller er som önskar en lite extra romantisk semester. Servicen och nivån på mat och dryck håller hög internationell standard. The Palms är en fristad för er som söker lugn och harmoni och rankas som ett av de mest romantiska all inklusive hotellen i världen. 
  Boende: The Palms 
  Måltider: Allt inkluderat

  Önskar ni att se våra andra hotell på Zanzibar? Klicka här.

 • Dag 2-5:

  The Palms - Paje

  Njut av härliga dagar på The Palms. Den milslånga sandstranden ligger direkt utanför hotellet och passar för långa sköna promenader. Hotellet erbjuder en rad faciliteter, fantastiska rum, simbassäng och en vacker tropisk omgivning. I anslutning till hotellet finns möjlighet till många olika utflykter bland annat kryddsafari, djuphavsfiske, eller varför inte bara njuta av Indiska oceanen och hotellets härliga omgivning.
  Boende: The Palms
  Måltider: Allt Inkluderat 

  Mer om Zanzibar:
  Zanzibar är en ögrupp och en autonom del av Tanzania. Zanzibar består av huvudöarna Unguja, som vi vanligtvis refererar till som Zanzibar, Pemba och många mindre öar som ligger runt dem. Kryddön Zanzibar, även känd som "Swahilikulturens vagga", erbjuder spännande historier, fantastiska människor och magiska strandupplevelser. Här har indiska, arabiska och afrikanska kulturer smält samman i musik, mat och språk. Zanzibar med Stone Town hade en central plats där segelfartygen möttes för omlastning av värdefulla varor som guld, textilier och timmer från öst. Zanzibars eget guld, saffran, transporterades till Europa under sträng bevakning. Vissa typer av kryddor var lika värda som guld.

  Önskar ni att se förslag till aktiviteter på Zanzibar? Klicka här.

 • Dag 6:

  Till Stone Town

  Under förmiddagen checkar ni ut från The Palms och körs till Stone Town. Här checkar ni in på ert hotell som ligger centralt i den gamla delen av staden. Under eftermiddagen kan ni utforska gränderna och den gamla staden. Den historiska staden är upptagen i Unescos världsarvslista och är en av de mest kända kuststäderna längs med Östafrikas kust. I Stone Town återfinns ett rikt historiskt arv med influenser från europeiska, indiska, afrikanska & arabiska kulturen, många av byggnaderna i Stone Town härstammar från 1800-talet. I Stone Town får ni uppleva pulsen och rytmen från morgon till kväll, den mörka historien från slavhandelstiden gör sig påmind runt om i Stone Town. I Stone Town kan ni gå längs med de smala gränderna, besöka marknaden, ta en tur till Prison Island, besöka hamnbadet och mycket mer. 
  Boende: Upendo House
  Måltider: Frukost

 • Dag 7:

  Stone Town

  Efter en trevlig frukost kan ni fortsätta utforska Stone Town på egen hand alternativt boka in er på någon av de aktiviteter som utgår från staden. Bland annat är Prison Island en av de mest populära utflykterna på Zanzibar som utgår från stadens hamn. Under kvällen har vi bokat bort till er på Emerson Hurumzi. De flesta kvällar spelas live taarab musik. På 1880-talet användes byggnaden av brittiska myndigheter för att administrera frigörandet av slavar: "Huru-mzee" betyder fritt översatt "fri man" och gatan blev känd som "Hurumzi" för att markera slavarnas frihet. Middagen serveras klockan 19.00, men gästerna är välkomna att njuta av en drink i solnedgången från cirka 18:00. 
  Boende: Upendo House
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 8:

  Vidare till Kendwa

  Efter frukost är det dags att checka ut från Upendo House och ni körs till den norra delen av ön och stranden Kendwa. Här checkar ni in på fantastiska Zuri Zanzibar. Hotellet är en av våra absoluta favoriter på ön där varje detalj är väl genomtänkt. Här bor man i bungalows eller villor som är utspridda i en stor och trevlig tropisk trädgård bara ett stenkast från stranden. Zuri är designat och inrett i modern afrikansk stil och är kanske det häftigaste strandhotellet på hela Zanzibar. Personalen på Zuri är fantastisk och kommer göra allt för att er upplevelse ska bli oförglömlig. För er som önskar en Zanzibar semester med guldkant är Zuri hotellet ni söker. Hotellet håller hög internationell standard och har 300 meter privat strand, spa, bibliotek och tre restauranger.  
  Boende: Zuri Zanzibar
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 9-12:

  Zuri Zanzibar - Kendwa

  Njut av er sista dagar på Zanzibar. Stranden i Kendwa bjuder på fantastiska solnedgångar och minimal skillnad på hög och lågvatten. Förutom att njuta av hotellet och den fantastiska stranden finn även här möjlighet att boka in er på någon av alla de aktiviteter som erbjuds. 
  Boende: Zuri Zanzibar
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 13:

  Hemresa

  Njut av er sista dag på Zanzibar, ni körs till flygplatsen i god tid före avresa.
  Måltider: Frukost

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Tanzania
När går resan: Året runt
Destinationer: Arusha, Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro & Zanzibar 
Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn
Ankomstflygplats: Kilimanjaro International Airport (JRO)
Hemreseflygplats: Kisauni Airport Zanzibar (ZNZ) 

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan ser er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Övriga kostnader:
*Visum 50 usd per person (om ni köper visum på plats)
*Dricks till er guide cirka 10 usd per person och dag
*Utflykter som inte är beskrivna i programmet 
*Övriga måltider
*Dryck
*Reseförsäkring
*Vaccinering

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor

Resevillkor
Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan ser er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Pass & Visum
Passet ska vara giltigt i 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas 2 tomma sidor i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några
skador. Visum köps vid ankomst på flygplats för 50 USD. Visum kan även köpas på Tanzanias ambassad i Stockholm. 

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att
kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, vi rekommenderar dig att du undersöker detta hos ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er tanzaniaresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under resan. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under resan. När du har kommit hem från Afrika ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter resan så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om resan till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt om det skulle behövas, så som kost och läkemedel. Därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av ert safariprogram så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet medicin-kitt i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan
finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativt
låg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. Alla våra övernattningsställen i Tanzania har myggnät över sängarna.

Bagage och vikt
Vår packlista kan förhoppningsvis vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Tanzania ber vi er att vara extra observanta, ofta gäller särskilda direktiv för inrikesflygen. Tex: 15 kg per person inklusive handbagage. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss.

Transport i Tanzania 
Er guide hämtar er på Kilimanjaro International Airport i Tanzania. Er guide finns till för er under hela er safari. Under hela resan åker ni i ett privat safarifordon, 4x4 Toyota Land Cruiser.

Valuta
Valutan i Tanzania heter Tanzania shilling (TZS). Ofta är det mer fördelaktigt att betala med lokal valuta än att betala med USD. Tanzania Shilling tar ni enkelt ut via uttagsautomat på Kilimanjaro flygplats, i Arusha, samt i Stone town på Zanzibar. Det går också bra att betala med USD i hela Tanzania. Se till att ta med mindre valörer (1-5 dollar sedlar) då de är mest användbara. Vanligtvis går det att betala med kort på de flesta hotell/lodger/camper, men detta kan variera beroende på täckning, och därför är det viktigt att ha tillgång till kontanter.

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Tanzania. Dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide dricks sista dagen när han lämnar er på flygplatsen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tip-box” där ni kan lämna dricks vid avresa.

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfritt som vegetariskt alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under resan ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss om detta vid bokning av er resa. Vi kan även meddela flygbolagen i
förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. All dryck beställer ni och betalar själva på plats.

Klädsel
När man är på safari är det bra att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. Ute på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välja kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medandagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. Det är också viktigt att tänka på att ni befinner er i ett land med en annan kultur, därför bör man som resenär inte klä sig utmanande. Följ de riktlinjer som finns på plats.

Klimat
Tanzania har ett mycket tropiskt och härligt klimat, längs kusten är det väldigt hög luftfuktighet och vid höglandet är det ofta svala kvällar. April och maj blir ofta kallat för ”den stora regnperioden”, under dessa månader kan det regna flera dagar i sträck. November brukar kallas för ”den lilla regnperioden”, då handlar det oftast om kortare skurar på eftermiddagar och kvällar. Under dessa månader är det i regel få turister, parkerna är gröna och frodiga och det är möjligt att få bra priser på hotell och lodger. De torraste månaderna i Tanzania är juli – september/oktober. Trots detta kan kvällarna ofta vara lite kyliga, därför rekommenderar vi er att ta med varma och bekväma kläder. December till mars är de varmaste månaderna i Tanzania. 

Elektronik
Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, vilket innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, och även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städer har era hotell och lodger ström dygnet runt, däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott.

Mobil
Mobilen har ökat BNP i flera afrikanska länder, det innebär också att man satsar på att på att bygga ut mobilnätet. Din täckning under din safariresa kan variera väldigt beroende på var du befinner dig samt vilken mobiloperatör du har.

Tidsskillnad
Tanzania är en timme före Sverige när vi har sommartid, och två timmar före när vi har vintertid.

Språk
Tanzanias nationalspråk är engelska och kiswahili. 

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se 

Svenska Ambassaden
Den Svenska ambassaden i Tanzania ligger i landets kommersiella huvudstad, Dar es Salaam.

Adress
Mirambo Street/Garden Avenue, Dar es Salaam

Postadress
Embassy of Sweden
P.O. Box 9274
Dar es Salaam
Tanzania

Ambassadens kontaktuppgifter
Tel: +255 22 219 6500
+255 22 219 6555 (Migrationsärenden)
Fax: +255 22 219 6503
E-post: ambassaden.dar-es-salaam@gov.se

Akuta konsulära ärenden
Vid akuta konsulära ärenden utanför kontorstid kontaktar du ambassaden per telefon 022-2196500 och trycker "0" för att kopplas till jourhavande tjänsteman.