Vilka safariaktiviteter erbjuds i Afrika?

Game drive – Är den vanligaste typen av safari. Ni färdas i safariutrustade fordon med 5 till 9 säten tillsammans med duktiga guider. Guiderna har stora erfarenheter av safari och vet var djuren brukar befinna sig. Efter många års erfarenhet och utbildning är vårt team experter som klarar att ”läsa av” naturen. Ni åker runt på savannen i safariutrustade fordon och på så sätt kommer ni mycket nära djur och natur. 

Vandringssafari – Ni ger er ut på vandring i den afrikanska vildmarken i jakt på spår efter djur och upplevelser. Det är en väldigt speciell och spännande upplevelse att ge sig ut i naturen tillsammans med en duktig guide. I Kenya och Tanzania är det vanligt att guiden är massaj. Det är unikt att uppleva naturen utan att sitta i ett fordon. Ni kan känna er trygga i närvaron av beväpnade guider som vet vad de gör. Man kommer inte lika nära djuren som under en ”game drive” på grund av djurens naturliga rädsla för människan.  

Luftballongsafari – Det är på senare år som den här typen av safariutflykt har utvecklats. I korgen under de stora varmluftsballongerna finns det plats för 10-15 personer. Ni glider sakta över savannen ca 50-100 meter ovanför marken. Detta är en mycket stillsam och tyst safari som tyvärr måste brytas ibland av propangas som värmer och håller ballongen flytandes. Djuren nere på marken skräms inte av ballongen och man får en otrolig utsikt över landskapet och djuren. Vanligtvis flyger man i ca 1 timme innan det serveras god frukost ute på savannen. 

Hajsafari – Vithajen är världens största haj på över två ton och 5-6 meter lång, det är spännande att sänkas ner i den flytande buren för att uppleva detta mäktiga djur. Det krävs inga förkunskaper i dykning i och med att buren du befinner dig i är flytande. Den här typen av safari drivs uteslutande i Sydafrika. Andra aktiviteter som man kan uppleva är att simma med delfiner och att dyka med valhaj. Valhajen är en fisk på ca 20 ton och 15 meter lång, men helt ofarlig för människan. Valhajen kan ses utanför Mocambiques kust och runt omkring Mafia Island utanför Tanzania. 

Tillbaka