Tarangire National Park

Tarangire National Park
Tarangire National Park är ca 2 600 km2 stort och genom parken rinner den ständigt flödande och stora floden, Tarangire River. Tarangire är framför allt känd för sina stora elefanthjordar och massiva baobabträd.

Vill du besöka parken rekommenderas att ge det några dagar och ta dig till områdets sydliga delar där du kommer stöta på riktig vildmark med få andra turister i närheten.

Natur i Tarangire National Park
Tarangire har mycket tät växtlighet trots dess torra klimat. Växtligheten består främst av Akaciaskog, baobabskog, strandskog och elefantgräs. Tarangires klimat kan skilja sig mycket under olika årstider. Under regnperioder är sydliga delar av parken täckta av sumpmark medan under de torrare perioderna har sumpmarken förvandlats till gröna fält.

Djurliv i Tarangire National Park
Tarangire är del av ett stort ekosystem, vilket gör det kan variera vilka djurarter som befinner sig i parken. Flera utav de större djuren lämnar området mellan november och maj för att komma tillbaka i de torrare perioderna mellan juni och oktober. Det är under de torrare perioderna som safariupplevelsen är som bäst i Tarangire. I Tarangire finns det mycket och varierat med djurarter. Speciellt stora flockar med elefanter, gnuer och zebror burkar vara attraktionen, men även lejon och leoparder brukar man kunna få syn på. Tarangire National Park är hem till över 500 fågelarter. Speciella för parken är; grå glansstare och svarthuvad dvärgpapegoja.
Tillbaka