Semuliki National Park

Semuliki National Park
Semuliki National Park sträcker sig utöver slätterna vid Semliki Valley på den västra sidan av Mt Rwenzori. Parken domineras av den mest isolerade delen av den stora Ituriskogen i Kongobäckenet, vilket är ett av Afrikas mest antika skogsområden och en av de få regioner forskare menar fans innan istiden och som överlevde istiden.

Semliki Valley har vissa drag som är mer associerade med Centralafrika, än med Östafrika, som exempelvis skogens centralafrikanska djurarter, de halmtäckta hyddorna som står i skuggan av de västafrikanska oljepalmerna, Semlikifloden - som är en miniatyr av Kongofloden, och koloniseringen av Batwafolket som har sitt ursprung i Ituriskogen. Detta resulterar i att parken förser Uganda med en liten touch av Centralafrika.

Medan Semulikis arter har sprudlat i området i tuseltalsår. Heta källor bubblar upp från jordens inre för att demonstrera hur de kraftfulla underjordiska aktiviteterna har format området.

Aktiviteter
De mest populära aktiviteterna i parken inkluderar upptäcksfärd i området på grusiga vägar, vandring i skogsområdet, fågelskådning och kulturella möten med det lokala folket, för att inte glömma ett besök vid Sempayas varma källor.

Tillbaka