Nkomazi Game Reserve

Nkomazi Game Reserve
Nkomazi, vilket betyder "en plats för vatten", är ett område med tidlös charm. Här vävs berg, dalar, savann, vatten och jord ihop för att skapa ett landskap med otrolig mångfald.

Reservatet bevarar ett av världens mest utsatta naturområden. Här hittar du mängder av växter, bland annat barberton daisy och protea. De olika livsmiljöerna ger skydd åt en uppsjö av vilda djur, inklusive sällsynta och utrotningshotade arter. Flera utrotade arter har systematiskt blivit återinförda i reservatet och är noggrant bevakade för att bibehålla den sköra biologiska balansen av det vackra naturskyddsområdet.

Aktiviteter
Gäster som gillar utomhusaktiviteter kan utforska många av parkens underverk och delta i en mängd olika aktiviteter som innefattar safariturer, fågel- och stjärnskådning, naturvandringar och grottmålningsvisningar. Bevittna den spektakulära soluppgången utöver parkens nordöstra gränser med en tidig morgonsafari, eller njut av den panoramiska vyn från Nkomazis granittäckta högland. Med öppna, grönskande landskap skapas en fristad för en stor mängd friströvande djurarter, och gör Nkomazi till en magisk plats att besöka.

Boende
Här har ni möjlighet att bo i en vacker och modern, men ändå Afrika-inspirerad lodge med femstjärniga bekvämligheter. Lodgens gäster får en unik chans att uppleva lugn och avskildhet, tillsammans med en svårslagen komfort.

Historia
Naturområdet som nu mer kallas för Nkomazi Game Reserve var tidigare belägrat med en mängd mindre fastigheter och konstgjorda strukturer, överflödig infrastruktur och utspridda jordbruksområden, som medförde att det naturliga ekosystemet stördes. Många kända arter försvann från området på grund av detta.

Några år senare beslutade man att man skulle återinföra djuren genom en stor rehabiliteringssatsning. Man bestämde sig för att ta bort många av fastigheterna och avskaffa de fallerande strukturerna, vilket gjorde att stora landområden fick chansen att återhämta sig. Idag blomstrar naturlivet i Nkomazi Game Reserve, men betraktas fortfarande som ett av världens mest hotade naturområden. 

Tillbaka