Moremi Game Reserve

Moremi Game Reserve
Moremi Game Reserve bildades 1960 för att bevara en del utav Okavangodeltat som är världens största inlandsdelta och är döpt efter Chief Moremi från Batawana-stammen. Områdets konstanta vattenflöde, kombinerat med ett torrt klimat gör att naturen och landskapet varierar stort. Moremi Game Reserve sträcker sig över en yta på 5 000 km2. Reservatet anses erbjuda några av Botswanas bästa vildmarksupplevelser. I Moremi finns möjlighet till att få se ”The Big Five” och parkens öppna fält skapar möjlighet till spännande safariturer. Utöver klassisk safari i bil erbjuder Moremi Game Reserve även safariturer till fots och med kanot.

Djur och Natur
Moremis landskap består främst av Mopane- och akaciaskogar, laguner och flodslätter. I parken har det observerats över 400 olika fågelarter och parken är även hem åt många de större däggdjuren som t.ex. giraff, elefant, buffel, lejon, gepard, flodhäst och noshörning. Chiefs Island är det område med störst möjlighet att få se noshörningar. Även vildhunden rör sig i området, reservatet har kämpat mot dess utrotning sedan 1989. Juli – oktober räknas till den bästa perioden att besöka parken, det torra klimatet gör det lättare att se djuren. Tusentals elefanter till rör sig i de vackra mopaneskogarna, och vid Khwai River vid Moremis nordöstra topp har det på senare tid brukat cirkulerat stora grupper lejon. Utöver lejon brukar många andra rovdjur, inklusive leoparder röra sig i denna del av parken. Vid Xakanaxa Lagoon är det inte ovanligt att få se leoparder och geparder på jakt efter antiloper. Mopaneskogen i kombination med vattendrag och översvämning bildar ett Moremis vackra landskap.

Historia
Moremi Game Reserve startades 1960 och efter mycket arbete och förhandling har parkens område utökats mer och mer. Reservatet har länge fokuserat på att bevara och skydda framförallt vita noshörningar och vildhundar. 

Tillbaka