Mombasa

Mombasakusten
Det är fascinerande att ett land kan ha en så varierande natur och att landskapet kan vara så skiftande. Kenyas kust skiljer sig mycket från de andra delarna av landet. Vid Indiska oceanen finner ni vita paradisstränder, palmer och mangroveskog. Den ljusa sanden möter den turkosblåa vattenytan och några hundra meter utanför strandkanten slås vågorna mot korallreven. Vid Mombasas kust erbjuds en rad olika aktiviteter, samtidigt som livet vid kusten inte kräver något från dig om du vill ta det lugnt. Aktiviteter som erbjuds är allt från dykning, snorkling och andra vattenaktiviteter. Men även kulturella och historiska utflykter. Tempot vid kusten är lugnt, värmen och omgivningen skapar möjlighet till att njuta av livet. Klimatet vid kusten är tropiskt det vill säga  varmt med hög luftfuktighet. Svajande palmer och milda brisar från Indiska oceanen är därför mycket uppskattade. Det är perfekt att avsluta sin safariresa i Kenya med lugna dagar vid kusten. 

Längs med Mombasas kustremsa kan ni verkligen njuta av långa och vackra stränder. Mombasa är en kuststad med lång historia. Fort Jesus som byggdes på 1500-talet är ett historiskt landmärke. I flera hundra år var fortet en avgörande plats för att kunna ha kontroll över Mombasaområdet. Mombasas stadskärna upplevs för de flesta turister som ganska smutsig och sliten. Trots detta är det trevligt att gå runt och shoppa i ”gamla stan” mysiga små gränder och en guidad tur på Fort Jesus ger inblick och förståelse för Mombasas historia. Mombasa kusten har alltid varit viktig för kontakt med omvärlden. Tidigt började köpmän som seglade över Indiska oceanen från bl.a. Persiska viken och Arabiska halvön att stanna till vid Kenyas kust. Många handelsmän valde att bosätta sig vid kusten vilket har gjort att kusten är influerad av många olika kulturer. Den gamla staden visar tydligt mixen av afrikansk, arabisk och europeisk kultur. Mombasa som är Kenyas största kuststad är än idag viktigt för hela Östafrika. Nästan all export och import går via hamnen i Mombasa för att sedan skickas vidare till Nairobi. I Nairobi fortsätter man att distribuera vidare över landet och vidare in i Afrika. Längs med Mombasas kust kan ni bo på klassiska resorthotell eller i mindre bungalows. Några kilometer norr om centrum återfinns många trevliga strandhotell. Koppla av och njut efter en spännande safari i Kenya.

Tiwi Beach
Tiwi Beach ligger 20 km söder om Mombasa.  Vid Tiwi Beach finns mest mindre Bungalows och strandhotell. Tempot är lugnt och området är känt för bra dykning och snorkling.

Diani Beach Galu Beach och Kinondo Beach
Diani Beach räknas till en av de finaste stränderna längs med Afrikas kust. Diani Beach sträcker sig flera kilometer och den breda stranden slingrar sig fram med palmer vajandes vid strandkanten. Diani Beach har något för alla. I området finns exklusiva hotell, mindre bungalows och trevliga resorter. Söder om Diani Beach ligger Kinondo Beach. Ytterliggare söderut finner ni Msamweni Beach. Kinondo och Msamwbweni är två paradis bortom de klassiska turiststråken. 

Funzi Island
Att ta sig till Funzi Island är ett spännande äventyr. Ni åker motorbåt genom vacker tropisk natur mot Funzi Island Lodge. På denna mangrove ö finns möjligheter att fiska, paddla kanot, ta sig uppför Ramisi River med båt och leta efter bl.a. sjöfåglar och krokodiler.

Tillbaka