Maun

Maun
Vid den södra änden av Okavangodeltat nära Thamalakanefloden, ligger staden Maun. Staden har en internationell flygplats, Maun Airport, och är hem till ca 60 000 invånare. Tack vare turismen har staden, speciellt på senare år, vuxit kraftigt.

Aktiviteter
Pga. av närheten till Okavangodeltat och olika reservat är i stort sett allt Maun erbjuder kopplat till safariturism. I staden finns hotell, shoppingcenter och restauranger. Bland sevärdheter vid staden är Okavangodeltat och Okavango River framstående. De flesta turer har staden som utgångspunkt, tillsammans med olika lodger och camps som ligger belägna runt området. Okavangodeltat är ett utav Afrikas mest fascinerande och uppskattade områden och där Moremi Game Reserve, som skyddar mycket utav deltat, anses vara Botswanas bästa safariområde. Det arrangeras dagsturer och längre turer till Okavangodeltat och Moremi Game Reserve från Maun.

Historia
Namnet Maun kommer från ordet maung som betyder ”plats med korta vasstrån” och var ursprungligen hem till Batwanafolket. Maun har tidigare varit känd som en plats för boskapsuppfödare och tjuvjägare, men detta förändrades i och med uppbyggnaden av vägen mellan Maun och Nata på 90-talet.

Tillbaka