Mafia Island

Mafia Island
Ön Mafia erbjuder kanske världens vackraste marina nationalparker. Mafia Island, för dig som älskar att snorkla och dyka! Ön ligger strax utanför Tanzanias kust cirka 25 km från fastlandet och 130 km från Dar es Salaam. Öborna är vänliga och välkomnande, atmosfären på ön är harmonisk. Här lever man ut det kända swahili ordspråket ”haraka haraka haina baraka”, Att stressa medför ingen välsignelse. Tempot på Mafia är lugnt. 

Mafia Island är en fem öar – Mafia, Jibondo, Juani, Chole och Bwejuu – öarna ger en tropisk upplevelse, växtligheten är god och på öarna växer kokosnötspalmer, papaya, mango, baobab och cashewträd. Öarna utgör också hem åt några av mindre däggdjursarter, bland annat bushbabies, vildsvin, blå dykare, ginstkatter. Mangroveskogen som växer längs med delar av strandlinjen på Mafia Island attraherar otaliga sjöfåglar.

Ön är unik, här bor cirka 46 000 människor, som försörjer sig på fiske och turism. Bärkraftig turism har utvecklats på lokala premisser, många av öborna lever också som jordbrukare. Bland annat odlas kokosnötter och ris på ön. På Mafia kan ni följa med en lokal fiskare ut på fiskeäventyr, eller simma i det klarblåa vattnet tillsammans med 400 olika fiskarter. Luft-och havstemperaturer förblir varmt året runt med regnperioden från april till juni. Under perioden oktober till mars besöks Mafia marina nationalpark regelbundet av valhajar. Valhajar är helt ofarliga för människor, då de bara äter plankton. Det är en obeskrivlig upplevelse att snorkla vid sidan av världens största fisk! Runt om Mafia ligger flera andra öar, till dessa öar arrangeras utflykter och dagsturer. Under perioden juni till augusti kläcks havssköldpaddornas ägg på Juani Island, bara 20 minuters båtfärd från ön Mafia. På Mafia finns flera mindre lodger, alla med sina unika egenskaper. Däremot har de alla ett gemensamt fokus och det är intresset för dykning och snorkling. Det är många dykare som anser att Mafia erbjuder den bästa dykningen längs Tanzanias kust.

Mafia Island Marine Park
Mafia Island marina nationalpark grundades 1995 för att skydda de rev som omger ön. Vikarna utanför Chole Bay erbjuder fantastisk snorkling och är en perfekt plats att lära sig att dyka på. En lång korallvägg skiljer Chole Bay från det stora havet. För den som är en mer erfaren dykare erbjuds unika ”diving spots” på djupare vatten. Förutom en mångfald av vackra koraller har över 400 olika fiskarter observerats runt omkring Mafia Island.

Tillbaka