Lake Natron

Lake Natron
Detta vackra område ligger nordost om Ngorongorokratern och är en del utav Great Rift Valley, förkastningssprickan som sträcker sig genom stora delar av Östafrika. Klimatet runt Lake Natron är hett och ofta väldigt torrt. De vanliga safariprogrammen i Tanzania brukar inte inkludera ett besök till Lake Natron vilket innebär att det är få turister som hittar hit. Det tar cirka fyra timmar att resa från Mto wa Mbu till Lake Natron och sex timmar att resa från Arusha. Resan går längs med Rift Valley vilket ger en fantastisk utsikt. Under resans gång blir landskapet glest och torrt, längs med vägen passerar man Massajbyar men också resterna av gamla vulkaner. Till slut kommer man fram till den aktiva vulkanen Oldoinyo Lengai. Som betyder berget av Gud på Maa som är massajernas språk. För att komma fram till Natron åker man runt denna mäktiga vulkan. 

Djurliv vid Lake Natron
I området runt Lake Natron finns det möjlighet att få se giraffer eller zebror. Men det är inte på grund av områdets djurliv som man besöker Lake Natron. De som väljer att besöka Lake Natron gör det för att komma bortom de klassiska turiststråken och för att området ligger avlägset men ändå nära. Det är få rovdjur som kan överleva vid sjön och resultatet blir en säker plats för flamingos som återvänder hit varje år för att bosätta sig och föröka sig. Lake Natron är en av de större sodasjöarna och alkanitets nivån i sjön kan bli så koncentrerad att det närmar sig ammoniak.

Aktiviteter vid Lake Natron
Aktiviteter vid Natrons är framförallt kopplande till vandringar i området. Njut utav utsikten över Oldoinyo Lengai med böljande kullar och slätter, dess rykande topp påminner dig om att vulkanen fortfarande är aktiv. En vandring på Oldoinyo Lengai gör sig bäst en tidig morgon eller en sen eftermiddag, för att undvika den starka solen. Man kan också ta chansen att besöka vattenfallen vid Engero Sero. En vandring dit slingrar sig genom en vacker och fascinerade natur. Efter några timmars vandring når du naturlig pool som är omgiven utav branta bergväggar och palmer. För dig som önskar dig en safari i Tanzania med unika inslag är ett besök i Lake Natron ett spännande alternativ. 

Tillbaka