Lake Naivasha

Lake Naivasha
En kort biltur från Nairobis tätbebyggda områden ligger Lake Naivasha, Rift Valleys högst belägna insjö på en höjd av 1 884 m.ö.h. Omgiven av gräsbeklädda strandkanter, kaktusar och olivträd, sträcker den sig över ett 139 km2 stort område, vilket gör den till en av de största sötvattensjöarna i den kenyanska delen av Rift Valley. Namnet ’Naivasha’ härstammar från de lokala massajernas ord för ’oroligt vatten’ – ’Nai’Posha’, detta på grund av de stundvis förekommande stormarna som uppstår över sjön.

Sjön är inte klassifierad som nationalpark eller liknande, utan är en vanlig sjö med ett rikt fågelliv och känd för att vara hem åt hundratals flodhästar. Bland sjöns hundratals fågelarter kan ni t.ex. hitta storkar, pelikaner, örnar och kungsfiskare. Längs med kuststräckorna betar antiloper och många andra däggdjur, tillsammans med  en stor population av flodhästar. Två av sjöns mer sällsynta besökare är träskmangusten och jättekungsfiskaren. Ni får också möjlighet att få se skrikhavsörn, mer känd som fiskörn, vid sjön.

Den bästa tiden på dygnet att avnjuta Lake Naivashas miljö är timmen efter soluppgången. Då är det annars starka ljuset mildare och både fåglarna och de andra djuren som mest aktiva. Från de kringvarande lodgerna anordnas båtturer på sjön för er som är intresserade av safari i Kenya, med fåglarna och flodhästarna i fokus.

I sjön hittar ni också Crescent Island, vilket är en ö med enbart gräsätare, bl.a. giraffer och antiloper. Här finns det möjlighet att bli utkörda till ön och utforska den på egen hand under några timmar.

Fåglarna i Lake Naivasha
Bland sjöns alla fåglar finns det många spännande arter. Bland annat de tre besläktade fåglarna gråfiskare, malakitkungsfiskare och jättekungsfiskare. Utöver dem finns åtaliga andra arter som är v%C

Tillbaka