Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park
Lake Manyara National Park är en av de parker som ofta är med i safariprogram som utgår från Arusha. Att köra till Lake Manyara från Arusha tar cirka två timmar och parken ligger knappt en timme från Ngorongorokratern. Lake Manyara är lätt att kombinera med andra parker under en safari i Tanzania. Genom att kombinera fler olika parker får man möjlighet att uppleva en mångfald av djur och varierande natur under sin safariresa. Många väljer att börja sin safari i Tanzania med att besöka Lake Manyara. Ofta väljer man en natt i Lake Manyara innan man fortsätter sin safariresa mot Ngorongorokratern eller Serengeti. I Lake Manyara finns flera trevliga camper och lodger som ger en bra start på safariresan i Tanzania. 

Naturen i Lake Manyara
Lake Manyara är en del av Great Rift Valley och ligger cirka 100 meter över havet. Great Rift Valley är en förkastningsspricka som sträcker sig genom stora delar av Östafrika. Parken har en area på 330 kvadratkilometer, hela två tredjedelar av ytan är under vatten. Lake Manyara är en så kallad sodasjö och vattentillflödet kommer från Mto wa mbu-floden. I den norra delen av parken ligger grundvattnet ytligt vilket medför att denna del av parken får en regnskogsliknande miljö. Parken är liten jämfört med de andra parkerna i Tanzania. Lake Manyara är en vacker park men är framförallt känd för sina olika fågelarter och sina trädklättrande lejon. De gröna skogsområden i parken är hem för såväl däggdjur som för många av parkens fågelarter.

Djurliv i Lake Manyara
Det finns gott om djurarter i parken, elefanter, bufflar, gnuer och giraffer, zebror, vildsvin och impala för att nämna några. Även den minsta antilopen återfinns i parken, den lilla och skygga dik-diken återfinns ofta i snåriga områden. I skogspartierna gömmer sig leoparder och parkens trädklättrande lejon. Många menar att Lake Manyara är den babiantätaste parken i Afrika. Fågellivet i parken är exceptionellt och varierat. I mitten av sjön ser besökare ofta flockar utav pelikaner och rosa flamingos, längs med strandkanten ligger flodhästar och vilar. Över 400 olika fågelarter har observerats i parken. Under en safari i Lake Manyara får man möjlighet att se en stor variation av Afrikas vilda djur.

Tillbaka