Laikipia

Laikipia
Ett utav Kenyas exklusiva safariområden hittar ni nordväst om Mount Kenya och nordväst om Great Rift Valley. Om man ska på safari i Kenya och till området kring Lakipia så finns det många fina och mindre lodger och camper. I Laikipia rinner också norra Kenyas största flod, Ewaso Nyiro. Området anses viktigt när de gäller att bevara Kenyas orörda vildmark. Miljön har bevarats och man jobbar aktivt för att skydda djurlivet, vilket bidrar till en autentisk safari i Kenya. Safarin i Laikipa är fortfarande relativt småskaliga vilket ger en mer personlig och lugn upplevelse för safariturister. 

Laikipias naturliv
I Laikipia området lever ett flertal utrotningshotade djurarter. Däribland många av Kenyas svarta noshörningar, men också vildhundar. Lakipia har näst störst vildhunds bestånd i Afrika. När du åker på safari i Kenya och besöker Lakipia går det nästan att garantera att du får se den vackra grevy-zebran. Mellan Mount Kenya, Laikipia och Samburu regionen lever även över 2000 elefanter. Många av de mer sällsynta arterna i Laikipia hålls under nära uppsikt. Flera av djuren har sändare på sig, på så sätt skyddar man djuren mot tjuvskyttar. 

Lewa Wildlife Conservancy 
Lewa Wildlife Conservancy skyddar över 60 svarta och 50 vita noshörningar i parken lever över 350 Grevy-zebror. För dig som väljer att åka på safari i Lewa Wildlife Conservancy väntar en naturnära och spännande safari i Kenya. Parken täcks av en varierande vegetation vidsträckta gräsmarker, vattendrag, skog, buskar och öppna slätter. Lewa är ett av Laikipias äldsta naturskyddsområden. För den som gillar löpning är det möjligt att springa Lewa Marathon. Syftet med detta maraton är att samla in pengar till utveckling av naturskyddsområdet. Tänk att det är möjligt att kombinera safari med en maraton. 

Safari Solio Ranch
Solio Game Ranch är en privatägd park som ligger mellan Mount Kenya och Aberdare Ranch. I årtionden har man jobbat med att rädda noshörningen från att bli utrotad. Detta genom avling och därefter omlokalisera noshörningar till nationalparker och naturskyddsområden i Kenya. Nu bor över 70 inhemska svarta och 140 vita noshörningar på Solio Ranch. Det är en av de äldre rancherna i området. På ranchen erbjuds härlig safari men också förståelse för hur man jobbar för att skydda och bevara noshörningen. 

Safari i Ol Pejeta Conservancy
Bara några kilometer från Nanyuki hittar du det mest besökta reservaten i Lakipia området. Ol Pejeta drivs av företaget NGO Fauna and Flora International. Parken täcks av grässlätter, snår och akacieskog. I parken lever många olika däggdjur men parken är särskilt känd för sina svarta noshörningar. 

Ol Pejeta Cimpanzee Sanctuary
Ol Pejeta har ett naturområde dit man tar schimpanser som räddats ur fångenskap, ytan täcker drygt 1 km². Fler än 40 schimpanser bor där och lever i två grupper med Ewaso Nyiro River emellan sig. 

Tillbaka